Kokkolan kaupunki

Jervois Finland Oy investoi Kokkolaan – positiivinen vaikutus suomalaiseen ja alueen elinkeinoelämään

Jaa

Jervois Finland Oy tiedotti tänään 16.5.2022 päätöksestä kaksinkertaistaa kobolttiliiketoiminnan tuotantokapasiteetin Kokkolassa. Laajennus on arvoltaan merkittävä ja sillä tulee olemaan myös huomattavat työvoimavaikutukset.

-         Kokkolan suurteollisuusalueen kansainvälinen yritysympäristö kehittyy edelleen Jervois Finland Oy:n uuden investoinnin myötä. Olemme erittäin iloisia tuoreista uutisista. Investointi tuo lisää hyviä työllistymismahdollisuuksia Kokkolan monipuolisen kemianteollisuuden osaamiskeskittymään sekä nykyisille että tuleville asukkaille, toteaa kaupunginjohtaja Stina Mattila tyytyväisenä.


Kokkola on tuoreessa kaupunkistrategiassaan sitoutunut olemaan aktiivinen kumppani alueen yrityksille ja tukemaan niiden kasvua. Aktiivinen elinkeinopolitiikka tukee työpaikkojen syntyä, ja vahvistaa alueen vetovoimaa.

-         Jervois Finland Oy:n päätös on hieno osoitus yrityksen luottamuksesta alueeseemme. Kokkolan suurteollisuusalueen toimijat, kaupunki ja tutkimuslaitokset ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo 2000-luvun alkupuolelta lähtien. Pitkäjänteinen kehitys ja yhteistyö tukevat osaltaan yritysten toimintamahdollisuuksia Kokkolassa, ja luovat perustaa uusille investoinneille, kertoo kaupungin kehitysjohtaja Jonne Sandberg

Työ- ja elinkeinoministeriön laatiman kansallisen akkustrategian keskeisenä tavoitteena on rakentaa Suomeen akkuarvoketju perustuen kestävään kehitykseen ja kiertotalouteen.

-         Jervois Finland Oy laajentamispäätös Suomeen on merkittävä. Tämän myötä suomalaisen akkuteollisuuden rooli osana eurooppalaista arvoketjua vahvistuu edelleen. Suomen fokus kestävään kehitykseen, innovaatioihin, osaamiseen ja teolliseen yhteistyöhön tarjoaa erittäin kilpailukykyisen toimintaympäristön akkuteollisuuden yrityksille. Päätös tukee välillisesti myös Suomen ja Euroopan hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamista, parantaa EU:n omavaraisuutta ja luo uusia työpaikkoja nopeasti kasvavalle alalle, toteaa Markku Kivistö,Head of Industry, Cleantech, Invest In, Business Finland.


Kokkola Industrial Parkissa toimii n. 70 yritystä ja se työllistää 2300 henkilöä. Jervois Finland Oy on huippulaatuisten kobolttikemikaalien ja -hienopulvereiden tuottaja, jolla on tällä hetkellä Kokkolassa n. 200 työntekijää. Yrityksen suunnittelema investointi vahvistaa Suomen kansainvälistä asemaa akkumateriaalien valmistuksessa.

Lisätietoja:

Stina Mattila
kaupunginjohtaja
Kokkolan kaupunki
stina.mattila@kokkola.fi

Jonne Sandberg
kehitysjohtaja
Kokkolan kaupunki
jonne.sandberg@kokkola.fi

 

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme