Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL keskeyttää lakon Destiassa 6.6. alkaen

Jaa

Ammattiliitto JHL keskeyttää lakon Destiassa 6. kesäkuuta etenemisvaihtoehtojen selvittämiseksi.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL keskeyttää lakon Destiassa 6. kesäkuuta alkaen. Lakko keskeytetään etenemisvaihtoehtojen selvittämiseksi. Lakko voi jatkua ja laajentua myöhemmin. JHL voi myös lisätä muita painostustoimia Destiaa kohtaan.

Lakko alkoi 2. toukokuuta. Lakkoon ovat kuuluneet kaikki Destia Group oyj:n työt, jotka tehdään sähköalan tes- energia-ict-verkosto -työehtosopimuksen piirissä.

JHL:n tavoitteena on saada sopimusoikeus yhtiöön ja päästä valvomaan jäsentensä työehtojen toteutumista. Yhtiö on ilmoittanut noudattavansa ICT- ja Energia-alan työntekijöiden alan yleissitovaa työehtosopimusta luovuttuaan JHL:n kanssa tekemästä normaalisitovasta työehtosopimuksesta.

- Reilun kuukauden lakko ei ole saanut työnantajaa taipumaan yhteiseen neuvottelupöytään JHL:n kanssa. Nähtävästi tässä vaaditaan lisää kierrettä palloon, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine pohtii.

Destia estää tarkoituksella työntekijöidensä järjestäytymisoikeuden JHL:ään.

- Tavoitteemme on päästä valvomaan jäsentemme työehtojen toteumista yhtiössä ja valitsemaan luottamusmiehet. Suurin osa työntekijöistä on JHL:n jäseniä, sopimusasiantuntija Kari Lehtinen kertoo tilanteesta.

JHL selvittelee seuraavaksi eri vaihtoehtoja tavoitteidensa edistämiseksi ja on nopeasti valmis uusiin ja laajeneviin toimiin.

Destia on nykyään osa ranskalaista Colas-konsernia.

Lisätiedot
- puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine 040 702 4772

- sopimusasiantuntija Kari Lehtinen 050 566 1567

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme