Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL: Suunnitteleeko Vantaan kaupunki omistamansa Vantti-yhtiön myymistä?

Jaa

JHL:n saamien tietojen mukaan Vantaan konsernijaosto käsittelee 11.10. kokouksessaan kaupungin omistaman Vantaan Tilapalvelut Vantti Oy:n tulevaisuutta. Mahdollisuuksia on kaksi: Vantti jatkaa nykymallilla tai sen toiminnot myydään joko kokonaan tai osittain.

Vantaan kaupungin konsernijaosto aikoo 11. lokakuuta käsitellä kaupungin omistuksessa olevan Vantaan Tilapalvelut Vantti Oy:n tulevaisuutta. Esityslistassa asian käsittely on merkitty salassa pidettäväksi. Vantin tulevaisuus oli esillä jo jaoston syyskuun kokouksessa, mutta silloin se jätettiin pöydälle kuukaudeksi.

Vantin henkilöstölle viime viikolla pidetyssä henkilöstöinfossa kerrottiin, että pohdinnassa on, jatkaako yhtiö nykymallilla vai myydäänkö sen toiminnot kokonaan tai osittain. Pohdinta perustuu aiemmin teetettyyn konsulttiselvitykseen, miten ja mistä kaupunki jatkossa hankkisi puhtaus-, ateria- ja kiinteistöpalveluita. Vantti tarjoaa kaupungille ateria-, puhtaus-, kiinteistö- sekä aula- ja turvapalveluja.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine kummeksuu asian valmistelun salaamista.

- Miksi Vantin tulevaisuutta käsitellään salaisena, mitä sillä tavoitellaan? En näe selvää syytä sille, miksi yhtiö haluttaisiin myydä. Kenen pussiin tässä nyt pelataan?, Niemi-Laine kysyy.

Viime vuonna voittoa tavoittelemattoman Vantin liikevaihto oli 49,1 miljoonaa euroa. Voittoa yhtiö tuotti 767 000 euroa.

- Vantaan kaupunginhallitus päättää siitä, paljonko Vantin tuottamat ateriat saavat maksaa. Miten esimerkiksi yhtiön ateriapalvelujen myynti muuttaisi tätä asetelmaa – heikentämällä työntekijöiden työehtoja ja aterioiden laatuako?, Niemi-Laine jatkaa.

JHL:n puheenjohtajan mukaan Vantin toimintojen myyminen merkitsisi sitä, että kaupungin päättäjien mahdollisuus vaikuttaa palveluiden laatuun ja saatavuuteen tulee heikkenemään. Hän perääkin päättäjiltä nyt vastuuta päätöksentekoon. Niemi-Laineen mukaan on pöyristyttävää, jos koronan takia äärimmilleen venynyt henkilöstö palkitaan yhtiön myynnillä.

- Vantin tarjoamista ateria-, aula- ja turvapalveluista palveluista osa siirtyy vuonna 2023 hyvinvointialueiden vastuulle. Näiden palvelujen tarjoajana Vantti voi kuitenkin olla edelleen. Hyvinvointialueet eivät ainakaan voi olla peruste mahdolliselle myymiselle, Niemi-Laine toteaa.

Lisätiedot: JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, 040 702 4772

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Ammattiliitto JHL julkaisi teemansa tuleviin aluevaaleihin: Päähuomio palvelujen saatavuudessa ja työntekijöiden hyvinvoinnissa27.10.2021 08:28:08 EEST | Tiedote

Hyvinvointialueilla asuvien ihmisten on saatava sosiaali- ja terveyspalveluja silloin kun he niitä tarvitsevat. Palvelujen on sijaittava siellä missä ihmisetkin ovat. Palveluista vastaavien työntekijöiden työhyvinvointi on saatava kuntoon ja palkkaharmonisointi tehtävä aikailematta. Nämä ovat ammattiliitto JHL:n tärkeimmät tavoitteet aluevaaleihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme