Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL: Tampereen Voimia Liikelaitoksen ja Pirkanmaan Voimia Oy:n perustamisissa ei ole huomioitu riittävästi henkilöstön asemaa

Jaa

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontuu tänään maanantaina 21.5. päättämään kahdesta yhtiöittämisestä: Tampereen Voimia Liikelaitos ja Pirkanmaan Voimia Oy:n perustaminen yhdessä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa. Molemmilla on merkittäviä henkilöstövaikutuksia, mutta näitä ei ole riittävällä tavalla huomioitu.

JHL on erityisen huolestunut yhtiöiden tulevista työehdoista, koska ehdoista ei ole tehty selkeitä kirjauksia yhtiöittämissopimuksiin. JHL:n jäsenistö odottaa tänään kokoontuvalta kaupunginvaltuustolta vastuullisuutta ja vastuunottoa henkilöstön työehdoista ja tulevaisuudesta.

- Varmuutta siitä, että tulevat työnantajat eivät lähde heikentämään työehtoja ei täysin ole. Todellakin toivomme, ettei yhtiöittämishankkeesta muodostu työehtojen heikennyshanketta. Vaadimme Tampereen kaupunginvaltuustolta jämäkkyyttä asiassa ja osoittavan omistajan tahtoa huolehtia työntekijöistä hyvällä tavalla, JHL:n aluepäällikkö Tommi Raunela vaatii.

- Toivomme myös, ettei yhtiöittämisistä seuraa tukipalveluiden kilpailutuksia. Toivomme sopimuksiin sitovia lupauksia siitä, että palvelut hankitaan tulevaisuudessakin kyseisiltä yhtiöiltä ilman kilpailutuksia, Raunela huomauttaa.

Pirkanmaan Voimia Oy:n on tavoitteena on tuottaa osakkaiden tarvitsemat ateria- ja puhtauspalvelut vähintään nykyisellä tasolla. Monetra Oy:tä (emoyhtiö) ollaan perustamassa yhdessä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin, Oulun kaupungin sekä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa. Monetra Oy:n tavoitteena on keskittää talous- ja henkilöstöhallinnon tehtäviä yhtiöön kustannustehokkaasti ja pyrkimyksenä on vapauttaa resursseja omistajien muihin toimintoihin.

Lisätietoja: aluepäällikkö Tommi Raunela, JHL Sisä-Suomen aluetoimisto, p. 050 4081877

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n yli 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme