Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL tutkii HKL:n yhtiöittämispäätöksen laillisuuden

Jaa

JHL tutkii, onko Helsingin kaupunginvaltuuston päätös HKL:n yhtiöittämisestä lainvastainen. Liitto vie asian oikeuteen, mikäli näyttöä lainvastaisesta päätöksenteosta löytyy.

JHL ryhtyy tutkimaan HKL:n yhtiöittämispäätöksen laillisuutta. Helsingin kaupunginvaltuusto päätti yhtiöittämisestä 22.9.2021. Yhtiöittämispäätökseen sisältyy metrohenkilöstön siirtäminen omalla kauppakirjalla uuteen yhtiöön, mutta ei liiketoiminnan siirtämistä. Henkilökunnalta suostumusta siirtämiseen ei ole.

Työsopimuslaki kieltää työsuhteiden siirtämisen ilman henkilön omaa suostumusta. Poikkeuksena on liikkeenluovutus, mutta silloin pitäisi luovuttaa koko toiminnallinen kokonaisuus, myös liiketoiminta.

– Tämä asia on nyt selvitettävä perin pohjin. Teroitin kaupunginvaltuutetuille ennen päätöksentekoa, että HKL:n valtuuston päätösasiakirjat olivat kehnosti valmisteltuja, ja että asiat pitäisi ennen päätöksentekoa tarkistaa kunnolla. Tästä myös henkilöstöyhdistykset ovat puhuneet koko ajan. Tarvittaessa viemme asian oikeuteen, sanoo JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

JHL:lle selvityspyynnön on esittänyt Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistys JHL ry

Lisätietoja:

Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistys JHL ry:n puheenjohtaja Petri Lillqvist, 040 844 2864

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme