Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL vauhdittamassa neuvotteluja merkittävillä tukitoimilla

Jaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aikoo vauhdittaa sovittelussa olevia neuvotteluja merkittävillä tukitoimilla, jotka on tarkoitus toteuttaa ensi viikolla. Tähän ollaan ajautumassa työnantajapuolen sopimishaluttomuuden takia.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aikoo vauhdittaa sovittelussa olevia neuvotteluja merkittävillä tukitoimilla, jotka on tarkoitus toteuttaa ensi viikolla. Tähän ollaan ajautumassa työnantajapuolen sopimishaluttomuuden takia.

– Valmistaudumme tuntuviin tukitoimiin, jotta valtakunnansovittelijan toimistossa oleviin työriitoihin saataisiin viimein ratkaisu. Perjantaina 2. maaliskuuta meillä on hallituksen päätös siitä, mikä ala ensi viikolla lähtee ensimmäisenä tukemaan sovittelun alla olevia sopimuksia, kertoo JHL:n neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch.

Valtakunnansovittelijan toimistossa soviteltavana ovat tällä hetkellä yksityinen sosiaalipalveluala, yliopistot sekä yksityinen opetusala ja ammatilliset aikuiskoulutuskeskukset.

Karrasch muistuttaa, että JHL:n esittämät vaatimukset näillä aloilla ovat sangen kohtuullisia niin palkankorotusten kuin työehtojenkin osalta.

– JHL on monien ammattialojen liitto. Jäsenistön keskuudesta on tullut vahva viesti siitä, että pitkittyneet neuvottelut on saatava maaliin, ja että muut liiton jäsenet ovat valmiita antamaan tukensa tämän hyväksi. Meillä on käytössä yhteiskunnallisesti vaikuttavia aloja, joiden avulla voidaan lisätä painetta ratkaisujen syntymiseksi, Karrasch toteaa.

Lisätietoja: neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch, 040 7289 046

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n yli 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Parterna godkände förlikningsförslaget för energibranschens, alla strejker återkallas21.3.2018 17:48Tiedote

JHL och Elbranschernas fackförbund har godkänt riksförlikningsmannens förlikningsförslag i arbetstvisten inom el-, energi- ICT- och nätverksbranschen. Även arbetsgivarförbunden Palta och Energiindustrin rf godkände förslaget. Detta löser arbetstvisten inom branschen, vilket betyder att övertids- och skiftbytesförbudet och de planerade strejkerna återkallas med omedelbar verkan.

JHL: Uuden varhaiskasvatuslain valmistelu pitää keskeyttää, onko jopa 8 000 työpaikkaa vaarassa?16.3.2018 10:52Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriön pitää keskeyttää uuden varhaiskasvatuslain valmistelu, JHL vaatii. Laki pitää valmistella uudestaan, koska se perustuu virheellisiin laskelmiin, esimerkiksi varhaiskasvatuksessa tehtävän työn määrä on laskettu täysin alakanttiin. Pahimmillaan uudistus johtaa siihen, että tuhannet alan ammattilaiset menettävät pätevyyden työhönsä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme