Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL: Vuorokauden lakko Oulun Infra-liikelaitoksen ulkoistamista vastaan 22.5.2023 

Jaa
Ammattiliitto JHL vastustaa Oulun Infra-liikelaitoksen ulkoistamista vuorokauden lakolla maanantaina 22.5.2023. Samana päivänä JHL järjestää mielenilmauksen ennen kaupunginvaltuuston kokousta.

Oulun kaupunginvaltuusto käsittelee maanantaina 22.5. Infra-liikelaitoksen ulkoistamista. Kaupunki aikoo siirtää yli 200 henkilöä pois palkkalistoiltaan ja vaarantaa 600 alihankkijan työllisyyden. Oulun kaupunginhallitus esittää valtuustolle äänin 8–5 kaupungin infrarakentamisen sekä katu- ja viheralueiden kunnossapidon ulkoistamista yksityiselle toimijalle. 

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHLvaatii säilyttämään Oulun Infra-liikelaitoksen omana toimintana ja vastustaa Infra-liikelaitoksen ulkoistamista vuorokauden mittaisella lakolla maanantaina 22.5.2023. Lakko alkaa vuorokauden alkaessa ja päättyy keskiyöllä. Lakko koskee kaikkia tällä aikavälillä alkavia työvuoroja.Lakon piiriin kuuluvat kaikki Oulun Infra-liikelaitoksen työtehtävät, pois lukien viranhaltijat ja tukityöllistetyt. 

Samana päivänä JHL järjestää mielenilmauksen ulkoistamista vastaan ennen kaupunginvaltuuston kokousta klo 15.30–17.00 Oulun teatterin edessä (Kaarlenväylä 2). 

Aiemmin JHL on vastustanut Oulun Infra-liikelaitoksen ulkoistamista lakolla 2.–5.5.2023. 

- Kaupunginvaltuustolla on kaikki valta käsissään lopettaa tämä hullutus. On uskomattoman lyhytnäköistä romuttaa ulkoistamisella hyvin toimivat palvelut, vaarantaa työpaikat, työehdot ja huoltovarmuus sekä heikentää päättäjien omaa vaikutusvaltaa kaupungin palveluihin. Ulkoistaminenko on Oulun kiitos työntekijöilleen hyvin tehdystä työstä, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sanoo. 

Henkilöstö on esittänyt ulkoistamiselle selkeän vaihtoehdon, mutta kaupunginhallituksen enemmistö päätti jättää sen hyödyntämättä vastoin kaupungin etua. 
 
Lisätietoja:  

puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, p. 040 702 4772 

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL varslade för fjärde gången om strejk inom den privata socialservicebranschen och ansökningsblockad för omsorgsföretag31.5.2023 15:00:00 EEST | Tiedote

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL utvidgar stridsåtgärderna inom den privata socialservicebranschen. Det fjärde strejkvarslet inom branschen gäller arbete inom barnskydd, omsorg och personlig assistens på olika håll i Finland. Dessutom har JHL utlyst ansökningsblockad för fyra koncerner inom omsorg.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme