Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL:n lakko palautti Arkean neuvottelupöytään, liitto vaatii edelleen kunnollisia työehtoja

Jaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on valmis uusiin työehtoneuvotteluihin Arkean kanssa. Liitto vaatii edelleen, että Arkean työntekijöiden työehtojen taso turvataan. Työnantaja palasi neuvottelupöytään, koska JHL aloitti Arkeassa kolmen päivän lakon.

JHL:n lakko Arkeassa johti nopeasti tuloksiin. Arkea ilmoitti torstaina 7. marraskuuta, että se haluaa aloittaa uudelleen neuvottelut yhtiön työehdoista. Tämä on myönteinen viesti. JHL on valmis uusiin neuvotteluihin.

JHL odottaa, että Arkea tuo neuvotteluihin ehdotuksen kunnollisista työehdoista. Edelliset neuvottelut yhtiön kanssa kariutuivat, kun Arkea esitti ehtoja, joihin JHL ei voi suostua.

– JHL lähtee hakemaan Arkean tilanteeseen reilua sopimusratkaisua. Työnantajan on tarjottava tällä kertaa muutakin kuin heikennyksiä, jotta neuvottelut voivat edetä. Olemme nopeasti valmiina uusiin toimiin, jos tilanne niin vaatii, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sanoo.

Arkeassa alkoi keskiviikkona 6. marraskuuta kolmen vuorokauden lakko. Lakko jatkuu normaalisti ja päättyy päättyy perjantaina 8.11.2019 kello 24.00.

Lisätiedot:
Puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine 040 702 4772

Seuraa Arkean tilannetta: jhl.fi/armotonta-arkea

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme