Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL:n Niemi-Laine: Varhaiskasvatuksessa pitää ottaa huomioon kaikkien ammattiryhmien työ, valmisteilla oleva lakimuutos uhkaa rikkoa toimivat työyhteisöt

Jaa

Varhaiskasvatukseen saadaan riittävästi ammattitaitoista työvoimaa vain, jos kaikki alan ammattilaiset saavat ansaitsemansa arvostuksen ja kunnollisen toimeentulon, muistuttaa JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Varhaiskasvatusalan työvoimapula voidaan ratkaista vain sillä, että kaikkien alalla työskentelevien asemaa parannetaan, muistuttaa Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Ei leikkirahaa -kansanliike järjestää lauantaina Helsingissä mielenosoituksen, jolla vaaditaan lastentarhanopettajille parempia palkkoja. Niemi-Laineen mielestä on hyvä, että laaja kansanliike nostaa alan matalat palkat keskusteluun. Hän kuitenkin huomauttaa, että alan ongelmat eivät koske vain yhtä ammattiryhmää.

– Varhaiskasvatuksessa työskentelee paljon muun muassa perhepäivähoitajia, lastenohjaajia, lastenhoitajia, päivähoitajia, varhaiskasvatuksen sosionomeja ja lähihoitajia. Kaikki lasten kanssa työskentelevät ansaitsevat kunnollisen toimeentulon. Jokaisen työ on tärkeää, jotta lapset saavat hyvää hoitoa ja kasvatusta, ja työnantajan pitää arvostaa jokaisen työtä ja ammattitaitoa, Niemi-Laine korostaa.

Suomalainen varhaiskasvatus on kansainvälisesti arvostettua. Lapset saavat hyvää hoitoa, hoivaa ja kasvatusta, koska heidän kanssaan työskentelevillä ammattilaisilla on monipuolinen koulutustausta.

Niemi-Laine on huolissaan siitä, että valmisteilla oleva varhaiskasvatuslaki muuttaisi voimakkaasti alan henkilöstörakennetta. Lakiesitys lähtee siitä, että yliopistokoulutettujen lastentarhanopettajien osuus alan henkilöstöstä kasvaa voimakkaasti. Suunnitelma uhkaa koko varhaiskasvatuslain keskeistä ajatusta, että kasvatus, opetus ja hoito ovat tasapainossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n yli 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Problemen med plattformsekonomin måste lösas genom precisering av arbetsavtalslagarna, kräver JHL:s ordförande Päivi Niemi-Laine1.5.2019 12:00:00 EESTTiedote

De nya formerna av arbete hotar arbetstagarnas rätt till inkomstrelaterat arbetslöshetsskydd och företagshälsovård, säger JHL:s ordförande Päivi Niemi-Laine i sitt första maj-tal. Man måste kraftigt kunna ingripa i problemen lagstiftningsvägen, eftersom en del av arbetsgivarna som verkar på plattformerna kringgår sina skyldigheter.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme