Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL:SOTE-sopimuksen palkkausjärjestelmän ja hyvinvointialueiden uuden työehtosopimuksen rakentaminen käynnistyy lähiviikkoina 

Jaa

Kunta-alalla yleiskorotusten maksatus on päässyt elo−syyskuun aikana täyteen vauhtiin. Lokakuun alussa maksuun tulevan järjestelyerän jakamisesta neuvotellaan parhaillaan. SOTE-sopimuksen palkkausjärjestelmän ja hyvinvointialueiden työehtosopimuksen rakentaminen on alkamassa. Pääsopijajärjestöt JAU ja Juko sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT pitävät kiinni tekemistään sopimuksista.

Tiistaina 20.9. koolla ollut kunta-alan pääneuvotteluryhmä linjasi kesäkuussa solmitun kunta- ja hyvinvointialan sopimusratkaisun jatkoaskeleita. Työryhmät hyvinvointialueiden yleisen sopimuksen (HYVTES) ja SOTE-sopimuksen palkkausjärjestelmän valmistelemiseksi on nimetty. Työ alkaa aivanlähiviikkoina. 

– Hyvinvointialueiden tulevan henkilöstön työehtojen ja -olosuhteiden kannalta olennaisetvalmistelut ovat hyvässä vauhdissa. Ammattiliitto JHL on vahvasti sopimassa sekäHYVTESinsisällöstäettä SOTE-sopimuksen palkkausjärjestelmästä. Etenemme sovitussa aikataulussa huolimatta siitä, että sote-alan työmarkkinatilanne velloo levottomasti, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine alleviivaa. 

Kesäkuun alusta voimaan tulleiden yleiskorotusten46 euroa, vähintään 2,0%maksatus on päässyt vauhtiin elo-syyskuussa. Lokakuun alussa voimaan tulevan keskitetyn järjestelyerän (0,5% kunkin sopimusalan palkkasummasta) kohdentamisneuvottelut ovat käynnissä kaikissa kunta-alan sopimuspöydissä ja ne saataneen päätökseen vielä syyskuun aikana.  

– Sopimuskauden työ on lähtenyt käyntiin hyvässä hengessä ja rivakalla otteella. Olemme tyytyväisiä siitä, että sopimus on alkanut näkyä palkankorotuksina jäsenille ja lisäähän tulee jo lokakuussa, toteaa JHL:n neuvottelujohtaja Kristian Karrasch. 

Karrasch lisää, että hyvinvointialueiden luottamusmiessopimusten neuvottelutja paikallisten sopimusten yhtenäistämisneuvottelut käydään vielä tänä syksynä. Palkansaajapuolella neuvottelijoita ovat JAUn ja Jukon hyvinvointialuekohtaiset neuvottelijat 

Lisätietoja: 

puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, 040 702 4772 
neuvottelujohtaja Kristian Karrasch, 040 728 9046 

Blogit aiheesta:

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta − Hyvinvointialueiden sopimukset solmitaan jatkossakin yhdessä kunta-alan kanssa 

Kunta-alan sopimus syntyi – työ jatkuu

 

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL ja Merimies-unioni vahvistavat neuvotteluvoimaansa Satamien ja vesiväylien unionilla24.10.2022 09:16:46 EEST | Tiedote

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Suomen merimies-unioni SMU ovat perustaneet satama-alaa ja vesiväyliä koskevan neuvottelujärjestön, Satamien ja vesiväylien unionin. Sen tehtävänä on neuvotella lossien ja satama-alan työehtosopimukset. Työmarkkinatilanteen voimakas murros vaatii liitoilta entistä tiiviimpää yhteistyötä. Uusi unioni vahvistaa liittojen neuvotteluvoimaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme