MIELI Suomen Mielenterveys ry

Jo 30 000 nimeä sisältävä adressi Lapinlahden puolesta luovutetaan Helsingin kaupungille 29.11. klo 12

Jaa

Lapinlahden Lähde, Osuuskunta Tilajakamo ja Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry luovuttavat 30 000 nimeä sisältävän adressin 29.11. klo 12.00 Lapinlahden Lähteellä Aleksis Kiven juhlatilassa. Adressin ottaa vastaan Helsingin kaupungin puolesta apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Adressin allekirjoittajat puolustavat Lapinlahden alueen säilymistä kaikille avoimena mielen hyvinvoinnin ja kulttuurin tapahtumapaikkana. Allekirjoittajat haluavat myös, että nykyinen kansalaistoiminta jää pysyväksi Lapinlahdessa. Lapinlahden Lähde järjestää vuosittain lähes 200 tapahtumaa, joissa on kävijöitä n. 70 000. Osuuskunta Tilajakamo on muodostanut Lapinlahteen monimuotoisen taiteilijoiden ja luovan alan yhteisön.

Helsingin kaupunki kaavailee suuria vuokrankorotuksia ja ylimitoitettua remonttia, joka häätäisi nykyisen toiminnan pois Lapinlahdesta. Lapinlahden Lähteen ja Tilajakamon mukaan on kohtuutonta pyrkiä maksattamaan rakennusten kymmenien vuosien korjausvelkaa ja huollon laiminlyöntiä vuokralaisilla.

Lapinlahden päävuokralaisten mielestä kaupungin tekemä n.s. nollavaihtoehto ei ollut todellisuudessa minimikustannuksiin tähtäävä remonttisuunnitelma, joka olisi mahdollistanut nykyisen kansalaistoiminnan jatkumisen ilman vuokratason moninkertaistumista, kuten kaupunkiympäristölautakunta alun perin edellytti. Kaupungin esitys merkitsisi yli neljän vuoden aikana kasvaneen ja useampaan kertaan palkitun toiminnan lopettamista.

Kaupunki on kaavaillut ideakilpailua Lapinlahden alueen ja rakennusten tulevasta käytöstä. Jos ideakilpailu toteutuu, on sen reunaehtojen tehtävä mahdolliseksi myös kansalaisjärjestöjen osallistuminen kilpailuun. Kilpailuehdotuksien vaikutuksia kaupunkilaisten hyvinvointiin ja osallisuuteen on arvioitava laajasti.

Kaupunkiympäristölautakunnassa Lapinlahden tulevaisuuden käsittely jäi pöydälle 20.11.2018. Seuraavan kerran asia on esillä lautakunnassa 4.12.

Yhteyshenkilöt

Kehitysjohtaja Kristian Wahlbeck, Suomen Mielenterveysseura, puh. 0400 659101
Puheenjohtaja Katja Liuksiala, Pro Lapinlahti, puh. 040 668 3328
Hallituksen puheenjohtaja Teemu Lehto, Osuuskunta Tilajakamo, puh. 044 544 5268
Projektipäällikkö Tuula Sundman, Lapinlahden Lähde, puh. 0400 454 782

Tietoja julkaisijasta

MIELI Suomen Mielenterveys ry
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Maistraatinportti
00240 Helsinki

(09) 615 516https://mieli.fi/

Suomen Mielenterveysseura tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. Mielenterveysseura puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Seura koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. Mielenterveysseuran toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme