Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Job’d lahjoittaa nuorille töitä ja tapahtumanjärjestäjille lisätyövoimaa

Jaa

Uusi Job’d-toimintamalli tarjoaa tapahtumajärjestäjille mahdollisuuden työllistää nuoria työnhakijoita kuluvan vuoden tapahtumissa. Tapahtumien tulee tarjota nuorelle mielekkäitä, taitotasoon sopivia tehtäviä. Työllistetyn nuoren palkan ja työnantajakulut maksaa Me-säätiön tukema Maahanmuuttajanuorten Helsinki -hanke.

Kuva: Idän kyläjuhlat © Stoa
Kuva: Idän kyläjuhlat © Stoa

Maahanmuuttajanuorten Helsinki on hanke, jolla lisätään maahanmuuttajataustaisten nuorten yhdenvertaisuutta koulutuksen ja työelämän saralla. Yksi hankkeen toimintamalleista on Job’d, joka luo uusia, yhteiskunnallista lisäarvoa tuottavia työpaikkoja, joista nuoret saavat arvokasta työkokemusta. Pitkällä tähtäimellä rakennetaan pysyvää mallia työn lahjoittamiseksi helsinkiläisille nuorille.

Vuoden 2018 aikana myös Helsingissä tapahtumia järjestävillä tahoilla on mahdollisuus osallistua nuorten työllistämiseen Job’d:n kautta, ja tarjota nuorille ensimmäisiä työkokemuksia kuluvan vuoden tapahtumissa. Työnantajalle koituva lisätyövoima on maksutonta, sillä mallin kautta työllistetyn nuoren palkan ja työnantajamaksut maksaa Maahanmuuttajanuorten Helsinki.

”Tämä on hieno mahdollisuus sekä nuorille että tapahtumille – ja oikeastaan koko kaupungille. Nuoret saavat osaamista ja työkokemusta, joka auttaa heitä eteenpäin työelämässä. Tapahtumat puolestaan saavat innokasta työvoimaa ja helsinkiläiset sekä ei-helsinkiläiset tapahtumankävijät entistä sujuvammin toteutettuja tapahtumia. Nuoret saavat työstä palkkaa, mutta tapahtumanjärjestäjälle toiminta on maksutonta. Voi siis hyvillä mielin sanoa, että meillä on tarjottavana win-win-tilanne”, kuvaa hankkeen koordinaattori Sami Komppula.  

Mukaan tulevien tapahtumanjärjestäjien tulee huomioida, että tapahtumat tarjoavat selkeitä, nuorille sopivia työtehtäviä; nuoren työn tarkoitus ei ole korvata ammattilaisten tekemiä töitä tai luoda työmarkkinoita, joissa nuoret sijaistavat poissaolevia työntekijöitä. Tapahtumanjärjestäjän tulee antaa nuorelle palaute ja työtodistus työstä. Tämä vahvistaa nuoren jatkotyöllistymisen mahdollisuuksia ja ehkäisee nuorten syrjäytymistä.

Työtehtäviä tarjoavana tahona voi olla järjestö, yritys tai yksityishenkilö. Halukkaat tapahtumanjärjestäjät ilmoittautuvat mukaan Maahanmuuttajien Helsinki -hankkeen kotisivuilta löytyvällä lomakkeella. Tämän jälkeen mukaan valikoituneet tapahtumajärjestäjät pääsevät palkkamaan työntekijät helppokäyttöisellä sähköisellä sovelluksella.

Maahanmuuttajanuorten Helsinki on Helsingin kaupungin viisivuotinen hanke, jolle Me-säätiö on myöntänyt 2,32 miljoonan euron lahjoituksen.

Lisätietoja
maahanmuuttajanuortenhelsinki.munstadi.fi
Job'd hel.fi:ssä

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Irma Sippola
Maahanmuuttajanuorten Helsinki
irma.sippola@hel.fi
041 51 21 795

Kuvat

Kuva: Idän kyläjuhlat © Stoa
Kuva: Idän kyläjuhlat © Stoa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

///KORJATTU TIEDOTE/// Helsingin mallin uudet hankkeet aloittavat tammikuussa 201915.11.2018 19:36Tiedote

Alueellisen ja osallistavan kulttuurityön eli Helsingin mallin uuden kauden 2019–2021 hankkeet on valittu. Valtaosa mukaan valituista toimijoista on ollut mukana mallin pilottikaudella 2016–2018, uusina aloittavat Suomalainen Barokkiorkesteri sekä Teatteri Tuike. Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuurijaosto päätti Helsingin mallin avustusten kohdentumisesta kokouksessaan 15.11.2018. Tänään klo 18:07 lähetetyssä tiedotteessa oli Suomen Kansallisteatterin Osakeyhtiön hanke kirjattu virheellisesti Vuosaareen suuntautuvaksi hankkeeksi. Hanke toteutetaan Kannelmäen ja Malminkartanon alueella. Tieto on korjattu alla olevaan listaukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme