Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Joensuun Vesi saa edelleen ottaa pohjavettä Paavonlammen vedenottamosta

Jaa

Joensuun Vesi -liikelaitokselle on myönnetty lupa veden ottamiseen Paavonlammen vedenottamosta. Luvan saajan pitää tarkkailla toiminnan vaikutuksia.

Joensuun Vedelle on myönnetty vesilain mukainen lupa pohjaveden ottamiseen kolmelta vedenottoalueelta Paavonlammen läheisyydestä Joensuussa. Vesi johdetaan vesihuoltoalueenverkostoon Joensuun kaupungin sekä Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kuntien alueella. Käyttöoikeus vedenottoon tarvittaviin alueisiin on myönnetty aiemmassa lupakäsittelyssä.

Luvansaaja on tarkkaillut noin vuoden kestäneen koepumppauksen ajan vedenoton vaikutuksia lähiympäristön pohjaveden tilaan ja pinnankorkeuteen, pienvesiin ja talousvesikaivoihin.

Myönnetyn luvan mukaan neljästä vedenottokaivosta saa ottaa pohjavettä yhteensä enintään 3 500 m3 vuorokaudessa. Luvansaajan pitää tarkkailla vedenoton vaikutuksia pohjaveteen ja lähialueen vesimuodostumiin.

Luvansaaja velvoitetaan hyvittämään lähialueen kiinteistönomistajille haitat, jos vedenotto heidän talousvesikaivoistaan vaikeutuu.

Päätös löytyy Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelusta helposti, kun asiakohtaan kirjoittaa asian diaarinumeron ISAVI/9730/2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

ympäristöylitarkastaja Raili Pärjälä, p. 0295 016 116
johtaja Johanna Ahonen, p. 0295 016 867
etunimi.sukunimi@avi.fi
Itä-Suomen aluehallintovirasto

johtaja Juha Lemmetyinen, p. 044 5767 223
etunimi.sukunimi@joensuu.fi
Joensuun Vesi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Alueellinen maanpuolustuksen jatkokurssi Joensuussa ajantasaistaa kurssilaisten tiedot maanpuolustusvalmiudesta, kehitysnäkymistä ja kokonaisturvallisuudesta19.10.2021 12:12:58 EEST | Tiedote

Itä-Suomen alueellinen maanpuolustuksen jatkokurssi nro 31/21 alkaa keskiviikkona 27.10.2021 Valtion virastotalolla Joensuussa. Alueellisen maanpuolustuksen jatkokurssin tavoitteena on antaa ajantasaiset tiedot osallistujille maanpuolustuksen eri alojen valmiudesta, kehitysnäkymistä ja kokonaisturvallisuudesta.

Tuulivoimalan huoltohissit, betonipumppuautot ja hyllystöhissit on määräaikaistarkastettava vuoden 2021 aikana19.10.2021 08:42:34 EEST | Tiedote

Työsuojeluviranomaisilla on käynnissä työpaikkojen nostolaitteisiin keskittyvä valvontahanke. Hankkeessa työsuojelutarkastuksia tehdään työpaikoilla, joissa käytetään määräaikaistarkastettavia työvälineitä. Työsuojelutarkastuksilla varmistetaan, että työntekijöiden käyttöön annetuille työvälineille on tehty asianmukaiset määräaikaistarkastukset. Tuoreiden valvontahavaintojen mukaan työvälineistä 20 prosenttia on ollut tarkastamatta. Työnantaja vastaa työvälineiden turvallisuudesta.

Janakkalan kolmannen lintuinfluenssalöydöksen vuoksi siipikarjan siirtoja on rajoitettu jälleen laajemmalla alueella - kaikkien siipikarjanpitäjien on rekisteröidyttävä eläintenpitäjärekisteriin15.10.2021 17:40:07 EEST | Tiedote

Linnuille korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa H5N1-tyypin lintuinfluenssaa todettiin Janakkalassa jälleen uudella tilalla luontoon istutetusta fasaanista 15.10.2021. Ruokavirasto on uuden löydöksen vuoksi laajentanut edelleen tartuntavyöhykettä, jolla rajoitetaan siipikarjan ja luonnonvaraisista linnuista saatavien tuotteiden siirtoja.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo ravintoloita myös koronapassilainsäädännön noudattamisessa - jo ensi yönä asiakkailta tarkastettava koronapassi15.10.2021 17:29:29 EEST | Tiedote

Jos ravintoloitsija ottaa käyttöön koronapassin eli velvoittaa asiakkailta todistusta koronarokotuksesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta koronataudista, ravintolan ei tarvitse noudattaa alueella voimassa olevia aukiolo- ja anniskeluaikojen ja asiakasmäärien rajoituksia. Ravintolan henkilökunnan on ohjattava ilman passia ravintolassa oleskelevat asiakkaat poistumaan tiloista ensi yönä klo 24, jos ravintolassa otetaan käyttöön koronapassi välittömästi lain tullessa voimaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme