Espoon kaupunki - Esbo stad

Johanna Pajakoski är Esbo stads nya kommunikationsdirektör

Dela

Till kommunikationsdirektör för Esbo stad har valts FM Johanna Pajakoski. Pajakoski har arbetat vid Esbo stad sedan 2002, först vid resultatenheten för finsk utbildning och sedan 2005 inom den nuvarande koncernförvaltningen som kommunikationschef.

Johanna Pajakoski.
Johanna Pajakoski.

”Det centrala målet i Berättelsen om Esbo är att Esbobornas vardag löper smidigt. Här spelar kommunikationen en viktig roll”, säger stadsdirektör Jukka Mäkelä.

”Jag har ofta konstaterat att vi lyckas bäst när vi får invånare, företag och sammanslutningar att arbeta tillsammans med oss. Verkställandet av Berättelsen om Esbo förutsätter aktiv kommunikation och växelverkan, så vi har många gemensamma utmaningar att lösa tillsammans med kommunikationsdirektören. Vi hade många bra sökande och vi satsade hårt på ansökningsprocessen. Johanna visade i varje skede av processen att hon är kompetent och har en vision”, fortsätter Mäkelä.

Till kommunikationsdirektörens uppgifter hör att utveckla Esbos gemenskapsbild och rykte, att styra och utveckla stadens kommunikation samt att sörja för kvaliteten på och riktlinjerna för de gemensamma kommunikationskanalerna. Kommunikationsdirektören ansvarar för den högsta ledningens stöd inom kommunikationen och för kommunikationens åtgärder i krissituationer.

Nästan 20 års erfarenhet av Esbo stads kommunikation

Den nya kommunikationsdirektören har nästan 20 års erfarenhet av Esbo stads verksamhet och kommunikation. Pajakoski har hunnit sköta kommunikationsuppgifter ur flera synvinklar: som kommunikationsspecialist i en resultatenhet samt inom arbetsgemenskapskommunikation och inom medie- och invånarkommunikation.

”Jag känner mig glad och entusiastisk inför min nya roll. Jag känner redan till Esbo mycket väl, men i mina uppgifter inom kommunikation har jag blivit van vid att man alltid ska hålla sina sinnen öppna. Den nya fullmäktigeperioden och uppdateringen av Berättelsen om Esbo sätter sin prägel på den nya tiden”, säger Pajakoski.

Satu Tyry-Salo, som arbetat som stadens kommunikationsdirektör sedan 2006, går i pension och är på semester resten av våren. Pajakoski sköter redan för närvarande kommunikationsdirektörens uppgifter som ställföreträdare för Tyry-Salo.
Tjänsten som kommunikationsdirektör kunde sökas 2.2–26.2.2021 och 26 ansökningar kom in inom utsatt tid.

Kontakter

Bilder

Johanna Pajakoski.
Johanna Pajakoski.
Ladda ned bild

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

De nya hållbarhetsberäkningarna för Esbo är fortfarande dystra och verkligheten är ännu dystrare – det finns inga förutsättningar för att godkänna lagarna om en vårdreform14.5.2021 12:35:48 EEST | Tiedote

”Vårdreformen framskrider i en coronadimma med skygglappar för ögonen”, säger Esbos stadsdirektör Jukka Mäkelä. ”Beredarna bryr sig inte om konsekvenserna för de växande städerna. Finansministeriets nya hållbarhetsberäkning är fortfarande oroväckande, även om den direkta nedskärningen i Esbo har minskat något. I verkligheten är situationen ännu dystrare: hållbarhetsberäkningen beaktar inte att ökningen av skattefinansieringen avtar och inte heller stadens kostnader för ändringen.”

Uudet painelaskelmat Espoolle edelleen synkkiä ja todellisuus vielä synkempi – sote-lakien hyväksymiselle ei ole edellytyksiä14.5.2021 12:34:34 EEST | Tiedote

”Sote-uudistuksen läpivientiä jatketaan koronasumussa ja laput silmillä”, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. ”Vaikutuksista kasvaviin kaupunkeihin ei piitata. Valtionvarainministeriön uusi painelaskelma näyttää edelleen pahalta, vaikka Espoon suora leikkaus onkin vähän pienentynyt. Todellisuudessa tilanne on vielä synkempi: painelaskelma ei huomioi verorahoituksen kasvun hidastumista eikä kaupungille koituvia muutoskustannuksia.”

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum