Kustantamo S&S

Johanna Ruohonen kirjoitti ainutlaatuisen teoksen jalkapallosta, jota naiset pelaavat

Jaa

Johanna Ruohosen Naisten laji – Kirja jalkapallosta sukeltaa jalkapallon historiaan ja nykypäivään. Miksi Englannissa kiellettiin naisten jalkapallo yleisöennätysten jälkeen, miksi Fifa vaatii nais-etuliitteen lisäämistä kisalähetyksiin, miksi naiset eivät saa pelata parhailla stadioneilla ja ennen kaikkea mikä saa lukemattomat naiset palaamaan pelikentille kaikesta huolimatta.

Jalkapallosta on kirjoitettu paljon, jos jalkapallolla tarkoitetaan miesten pelejä. Silti puolet lajista on dokumentoitu huonosti. Naisten lajia varten Johanna Ruohonen matkusti ympäri Eurooppaa haastatellakseen nykyisiä ja entisiä pelaajia – mukana kirjassa on valtaosa Helmareiden edustusjoukkueesta sekä useita tunnettuja jalkapallovaikuttajia.

Naisten pelaaman jalkapallon historia yltää monessa maassa 1900-luvun alkupuolelle. Dick, Kerr Ladies täytti Englannissa stadionin 53 000 katsojalla jo vuonna 1920. Varhainen suosio nosti myös aktiivista vastustusta. Siitä huolimatta laji on nyt suositumpi kuin koskaan: 2019 naisten MM-lopputurnaus saavutti miljardi televisiokatsojaa, ja ammattimaisen pelaamisen sekä harrastajien määrä kasvaa ympäri maailmaa.

"Naisten jalkapallo on kovassa buumissa, mutta samaan aikaan se on yhä täysin marginaalisessa roolissa miehiin verrattuna. Halusin pohtia miksi näin on ja millaista on jalkapalloammattilaisten todellisuus", Johanna Ruohonen kertoo kirjan ideasta.

Naisten laji on matka jalkapallon historiaan ja nykyisyyteen. Kertova tietokirja pohtii ammattilaisuutta, harrastamista, kannattamista, näkyvyyttä ja tasa-arvoa jalkapallossa. Katseen kohteena ovat kotimaiset ja ulkomaiset sarjat sekä kansainväliset turnaukset.

Johanna Ruohonen (s. 1977) on filosofian tohtori ja jalkapalloharrastaja, joka päätti selvittää naisten jalkapallon tarinan. Ruohonen on monipuolinen kirjoittaja, joka on toiminut taidekriitikkona, toimittanut tietokirjoja sekä tehnyt jalkapalloaiheista podcastia.

Naisten laji – kirja jalkapallosta julkaistaan 25.5. Äänikirja ilmestyy 6.7.

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: johanna.forss@sets.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Kuva: Anna Autio
Kuva: Anna Autio
Lataa
Kuva: Anna Autio
Kuva: Anna Autio
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Kustantamo S&S:n kesän ja syksyn kirjat 202231.3.2022 11:00:00 EEST | Tiedote

Hannah Gadsbyn maailmanlaajuiseksi ilmiöksi noussut stand up -show Nanette muuttuu herkäksi ja älykkääksi elämäkerraksi, Julia Korkman kirjoittaa muistin todistusvoimasta oikeudessa, Eppu Nuotio ja Sanna Pelliccioni kertovat sotalapsen tarinan koskettavassa kuvakirjassa, Karin Erlandsson uppoutuu Ahvenanmaan historiaan upeassa romaanissa ja Tove Ditlevsenin Kööpenhamina-trilogia huipentuu viimeiseen, vimmaiseen romaaniin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme