Helsingin yliopisto

Joka seitsemäs pääsi Helsingin yliopistoon – oikeustiede ja psykologia suosituimmat hakukohteet

Jaa

Helsingin yliopiston vahva vetovoima jatkuu: hakijoita kevään yhteishaussa oli lähes 29 000. Heistä sisään pääsi vajaa 4 300 eli joka seitsemäs.

Helsingin yliopistoon on valittu 4 280 uutta opiskelijaa kevään yhteishausta, jossa haettiin sekä kandiohjelmiin että suomen- ja ruotsinkielisiin maisteriohjelmiin. Kandiohjelmiin hakeneita oli noin 27 000, joista opiskelupaikan sai 14 prosenttia. Maisteriohjelmiin puolestaan haki vajaa 1 800, joista hyväksyttiin 23 prosenttia. Yhteensä hakijoita oli 28 594.

Helsingin yliopisto haluaa strategiansa mukaisesti olla opiskelijalle paras paikka opiskella. Työtä tehdään joka päivä sen eteen, että yliopistoyhteisö olisi hyvinvoiva sekä moni- ja tasa-arvoinen. Opiskelijoiden hyvinvointia ja opintojen etenemistä tuetaan monin tavoin ja tukimuotoja kehitetään koko ajan. Esimerkiksi alkuvuonna yliopistolle on palkattu opinto-ohjaajia ja opintopsykologien resursseja on lisätty.

– Toiveeni on, että jokaiselle meiltä valmistuvalle opiskelijalle jää hyvien opiskelumuistojen lisäksi vahva osaaminen valitsemallaan tieteenalalla ja kiinnostus elinikäiseen oppimiseen, Helsingin yliopiston rehtori Sari Lindblom toivoo.

Oikeustiede ja psykologia suosituimmat hakukohteet

Helsingin yliopiston suosituimmat kandiohjelmat olivat oikeustiede ja psykologia, kun mittarina käytetään hakijamäärää suhteessa aloituspaikkoihin. Määrällisesti eniten hakijoita oli lääketieteen koulutusohjelmaan.

Avoimen väylän kautta eli avoimen yliopiston opintojen perusteella hyväksyttiin 157 uutta opiskelijaa. Siirtohaussa hyväksyttyjä oli 77. Siirtohaussa ovat korkeakoulua tai alaa vaihtavat opiskelijat, jolloin opiskeluoikeus siirtyy korkeakoulusta toiseen tai korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen.

Haku Helsingin yliopiston 36 kansainväliseen maisteriohjelmaan oli jo alkuvuonna, ja tulokset julkaistiin huhtikuussa. Kansainvälisiin maisteriohjelmiin hyväksyttiin 1 187 opiskelijaa, kun hakijoita oli 5 649 peräti 142 maasta.

Valinnan tulokset näkyvät hakijoille valtakunnallisessa Opintopolku-palvelussa. Opiskelupaikka on otettava vastaanviimeistään 15.7.2022 ennen klo 15.00. Opiskelijoiden hyväksyminen varasijoilta jatkuu 2.8.2022 asti.

Tarkemmat hakukohdekohtaiset tilastot opiskelijavalinnoista julkaistaan viikon 28 alussa

Opiskelijavalinnat 2022


Yhteishaussa hakijoita yhteensä 28 594
opiskelijaksi valittuja 4 280
sisäänpääsyprosentti 15,0

Kandiohjelmiin hakijoita 26 882
opiskelijaksi valittuja 3 732
sisäänpääsyprosentti 13,9

Maisteriohjelmiin hakijoita 1 762
hyväksyttyjä 404
sisäänpääsyprosentti 22,9

Varhaiskasvatuksen monimuotokoulutukseen hakijoita 351
opiskelijaksi valittuja 144
sisäänpääsyprosentti 41,0

Avoimen väylän kautta hyväksytty 157
Siirtohaussa hyväksyttyjä 77

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:

Opiskelijavalintojen päällikkö Anna-Liisa Kuusela,
anna-liisa.kuusela@helsinki.fi, p. 050 448 6084

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Kutsu medialle: Terveyspalveluiden priorisointi on välttämätöntä. Miten se tehdään yhdenvertaisesti ja kestävästi?17.8.2022 13:29:43 EEST | Tiedote

Terveydenhuollossa tehdään priorisointipäätöksiä eri tasoilla ja eri puolella Suomea joka päivä. Terveydenhuollon palveluvalikoiman priorisointi VN TEAS -hankkeessa on selvitetty sitä, millaisilla askelilla priorisointia tulisi Suomessa kehittää. Tervetuloa kuulemaan hankkeen loppuraportissa esitetyt ratkaisuehdotukset 24.8. klo 8.30.–8.50.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme