Suomen Mielenterveysseura ry

Jokainen koulunsa päättävä on tärkeä

Jaa

Suomen Mielenterveysseura toivottaa onnea elämässä kaikille lapsille ja nuorille koulujen ja opintojen päättymisen johdosta: ”Aikuisten tehtävä on tässä kohtaa valaa nuoriin itseluottamusta ja luoda näin lähtökohtia hyvälle mielenterveydelle.”

– Kouluvuosi on lopussa, oppivelvollisuus tai tutkinto on tullut päätökseen. Jokainen meistä on tehnyt sen, mikä tänä vuonna ja tässä hetkessä on ollut mahdollista. Haluamme sanoa, että se riittää, Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi painottaa.

Suorittamisen ja menestyksen ihannointi yhteiskunnassa aiheuttaa paljon paineita, jotka kärjistyessään voivat johtaa mielenterveyden horjumiseen. Vanhemmilta tai muilta tärkeiltä aikuisilta saatu hyväksyntä, huolenpito ja rakkaus taas tukevat vahvan itsetunnon rakentumista, joka luo perustaa hyvälle mielenterveydelle.  

– Koulujen päättyessä haluamme muistuttaa vanhempia ja sukulaisia siitä, että kaikki lapset ja nuoret ovat tärkeitä koulumenestyksestä riippumatta. Jokainen lapsi ja nuori kaipaa aikuisten aikaa, huomiota ja läsnäoloa. 

Loma on lepoa ja virkistäytymistä varten

Lasten ja nuorten arki on usein kiireistä ja joskus kuormittavaa, joten lepo tulee tarpeeseen. Koulun ja harrastusten loppuminen keväällä voi kuitenkin aiheuttaa ahdistustakin, kun tutut ja turvalliset aikataulut taukoavat. Samalla tavalliseen arkeen kuuluvat sosiaaliset verkostot "reikiintyvät". Harrastuksissa ja koulussa tuttuja kavereita nähdään säännöllisesti, kun taas lomalla arjen kaverit hajaantuvat.

– Aikuisten tehtävä on huolehtia, että lapset saavat lomalla levätä ja ohjelmaa on sopivasti. Loma on tehnyt tehtävänsä, kun se alkaa olla jo tylsää. Silloin paluu kouluun ja arjen rutiineihin tuntuu mielekkäältä. 

Pop-tähden viesti kaikille: ”Olet tärkeä!”

Mielinauha-keräyksen keulahahmo Alma on myös puhunut koulun itselleen aiheuttamista paineista.

Nyt, kun Alma tekee kansainvälistä uraa maailmalla, hänen mielestään kaiken menestymisen takana on turvallinen lapsuus ja perhe. ”Ei niinkään kasvatus, vaan läsnäolo ja kuunteleminen.”

Ja vaikka Alma ja hänen sisarensa Anna eivät valkolakkia päähänsä painaneetkaan, vanhemmat ovat heistä nyt ylpeitä.

”Varo sit ulkomailla, ne vaan sanoo.”

Mielinauha-keräys jatkuu kesäkuun loppuun asti. Keräyksellä tuetaan mielenterveystyötä. Mielinauhan voi ostaa itselleen tai vaikka koulunsa päättävälle R-kioskilta, Tokmannilta tai apteekista. Lisätietoa: mielinauha.fi

Lisätietoa Suomen Mielenterveysseurasta:

Sari Aalto-Matturi
toiminnanjohtaja
+358 400 508 234 tai

KUVA:EMILIA IKÄHEIMO

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Mielenterveysseura ry
Suomen Mielenterveysseura ry
Maistraatinportti
00240 HELSINKI

(09) 615 516http://www.mielenterveysseura.fi

Suomen Mielenterveysseura tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. Mielenterveysseura puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Seura koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. Mielenterveysseuran toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Mielenterveysseura ry

Ellinoora loi fanien tarinoista sydäntäsärkevän spokenword-teoksen1.4.2019 15:40:33 EESTTiedote

Ellinoora julkaisee 1.4. uuden spokenword-teoksen, jonka hän on koostanut fanien somen välityksellä lähettämistä tarinoista. Ellinooralle tuttuun tyyliin lopputulos on riipaisevan kaunis kappale, joka nostattaa kylmät väreet kuulijansa iholle. Kuka kuulee huolesi? -teos on osa Suomen Mielenterveysseuran Mielinauha-keräystä, jonka aikana 1.4.- 30.6.2019, kerätään varoja mielenterveyden edistämistyöhön ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien kriisiauttamiseen, myymällä vihreitä mielinauhoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme