Pirkanmaan hyvinvointialue

Jokaisella pirkanmaalaisella on oikeus kulttuurin luomaan hyvinvointiin

Jaa
Pirkanmaalla on hyväksytty käyttöön alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma. Sen mukaan jokaiselle pirkanmaalaiselle kuuluu mahdollisuus luovaan ilmaisuun ja taiteelliseen toimijuuteen. Taiteen, kulttuurin ja kulttuuripalveluiden pitää olla saavutettavia kaikille.

Pirkanmaan suunnitelma on Suomen ensimmäinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma, jossa otetaan huomioon hyvinvointialueen tuomat muutokset. Se on myös osa lakisääteistä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä hyvinvointialueella ja kunnissa.

Kulttuuri ja taide vaikuttavat pirkanmaalaisten hyvinvointiin laajasti. Suunnitelman mukaan eri alojen ammattilaiset tuntevat kulttuurihyvinvoinnin mahdollisuudet, merkityksen ja vaikutukset ja hyödyntävät niitä työssään. Hyvinvointialueen toimijat, sen kumppanit, Pirkanmaan kunnat, kolmas sektori, kulttuurikenttä ja elinkeinoelämä edistävät yhteistyössä suunnitelman tavoitteita pirkanmaalaisten hyvinvoinnin tukemiseksi. Suunnitelmaa tehdään tutuksi pirkanmaalaisille erilaisissa tilaisuuksia tämän vuoden aikana. Tapahtumista julkaistaan tietoa muun muassa Pirkanmaan Taikusydän -kulttuurihyvinvoinnin alueverkoston sivuilta.

Pirkanmaan alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma on strateginen asiakirja, joka esittää pirkanmaalaisten hyvinvointia tukevan yhteisen vision, kehittämisen painopisteet ja kokoaa kohdennettuja toimenpiteitä kulttuurihyvinvoinnin edistämiseksi. Suunnitelma sisältää kulttuurihyvinvointitavoitteiden ja laajan tietopohjan lisäksi myös toimia hyvinvointivaikutusten mittaamiseen. Suunnitelmaa päivitetään sitä mukaa, kun hyvinvointialueen rakenteet ja yhdyspintatyö kuntien, kulttuurikentän ja järjestöjen kanssa vakiintuvat.

Suunnitelma on tuotettu osana Pirkanmaan liiton Pirkanmaan tulevaisuuden sote-keskus -hanketta (PirSOTE) ja sen valmistelusta ja kirjoittamisesta ovat vastanneet Pilvi Kuitu ja Suvi Laakso Kulttuurikeskus PiiPoosta ja Pilvi Nissilä Tampereen kaupungilta.

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Tuukka Salkoaho, integraatiojohtaja, Pirkanmaan hyvinvointialue, tuukka.salkoaho@pirha.fi

Maarit Varjonen-Toivonen, alueellisesta hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaatiosta vastaava ylilääkäri, Pirkanmaan hyvinvointialue, maarit.varjonen-toivonen@pirha.fi 

Pilvi Kuitu, toiminnanjohtaja, Kulttuurikeskus PiiPoo, 0400 433 722, pilvi.kuitu@kulttuuripiipoo.fi

Pilvi Nissilä, kulttuurihyvinvoinnista vastaava suunnittelija, Tampereen kaupunki, 040 728 7282, pilvi.nissila@tampere.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallituksen 20.3. listalla väärinkäytösten ilmoituskanava sekä psykiatrian ja mielenterveys- ja päihdepalvelujen selvityksen käynnistäminen15.3.2023 17:59:44 EET | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 20.3. klo 8.30. Asialistalla on muun muassa tietohallinnon muutosohjelma, väärinkäytösten ilmoituskanavan toimintaohje sekä psykiatrian ja mielenterveys- ja päihdepalvelujen selvityksen käynnistäminen ja ohjausryhmän asettaminen. Aluehallitus nimeää myös yhteistoimintaelimen työnantajaedustajat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme