Lapin ELY-keskus

Jokijäät Lapissa paikoin liikkeellä

Jaa

Lapissa on heikkojen ja ohuiden jokijäiden päälle satanut viime päivinä lunta painoksi, jonka seurauksena jäät ovat paikoin rikkoontuneet ja lähteneet liikkeelle. Jokien virtaamat ovat ajankohtaan nähden monin paikoin keskimääräistä suurempia, mikä osaltaan edesauttaa jäiden irtoamista.

Korvanranta, Rovaniemi. Kuva Timo Alaraudanjoki. Kuva on vapaasti käytettävissä.
Korvanranta, Rovaniemi. Kuva Timo Alaraudanjoki. Kuva on vapaasti käytettävissä.

Jäätelejä voi kasaantua suvantokohtien kiinteiden jääkenttien yläpuolelle, ja kasaantuneet jäät voivat aiheuttaa padotusta.

Muun muassa Kemijoella jäitä on kasaantunut Valajaskosken voimalaitoksen yläpuoliselle jokiosuudelle.

Tilannetta seurataan Kemijoki Oy:n, Lapin ELY-keskuksen ja Lapin pelastuslaitoksen toimesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesitalousasiantuntija Juha-Petri Kämäräinen, puh. 040 704 6496, juha-petri.kamarainen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Korvanranta, Rovaniemi. Kuva Timo Alaraudanjoki. Kuva on vapaasti käytettävissä.
Korvanranta, Rovaniemi. Kuva Timo Alaraudanjoki. Kuva on vapaasti käytettävissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Kohti asiakaslähtöisempiä työllisyyspalveluja kuntakokeilun avulla16.12.2020 12:38:00 EETTiedote

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyvät 1.3.2021. Lapista mukaan on valittu neljä kuntaa: Rovaniemi, Kemijärvi, Sodankylä ja Tornio. Kuntakokeilun tavoitteena on edistää entistä tehokkaammin työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen tai muihin palveluihin pääsyä sekä tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. TE-toimisto ilmoittaa kuntakokeiluun siirtyville asiakkaille siirrosta henkilökohtaisesti, eikä siirtyminen edellytä asiakkaalta toimenpiteitä.

Valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventointia täydennetään24.11.2020 16:23:55 EETTiedote

Ympäristöministeriö on täydentänyt esitystään valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventoinniksi. Lapin maakunnassa sijaitsevien maisema-alueiden rajausten esitetään pysyvän samoina kuin vuoden 2016 esityksessä. Lappiin esitetään kuitenkin kolmea uutta maisema-aluetta, jotka nousivat esille kuulemisen yhteydessä. Muutoksista voi lausua 24.11.–31.12.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme