Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Jokilaaksojen kuntien välisen joukkoliikenteen talviaikataulukausi alkaa

Jaa

Talven 2022–23 aikataulut astuvat voimaan Jokilaaksojen kuntien välisessä joukkoliikenteessä pääosin 10.8.2022. Suurin osa kesäaikataulukauden vuoroista ajetaan myös talviaikataulukaudella, mutta vuorojen määrä arkipäivinä lisääntyy kesäaikataulukauteen verrattuna. Talviaikataulut ovat voimassa 4.6.2023 asti.

Jokilaaksojen kuntien välisen joukkoliikenteen runkona ovat toisen asteen opiskelijoita palvelevat vuorot eri paikkakunnille. Lisäksi liikennöidään ympärivuotista työmatkaliikennettä yleisimpinä työssäkäyntiaikoina Alavieskasta, Kalajoelta, Nivalasta, Oulaisista ja Sievistä Ylivieskaan sekä Ylivieskasta Oulaisiin ja Sieviin. Säännöllisesti matkustaville tarjolla on yhteysvälistä riippuen edullisia kausi- ja sarjalippuja.

Useimmilla Ylivieskaan saapuvilla vuoroilla on liityntäyhteys juniin Ylivieskan rautatieasemalla. Lisäksi osalla vuoroista voi olla liityntäyhteys juniin myös Oulaisten rautatieasemalla. Osa junien liityntäyhteyksistä ajetaan myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Liityntäyhteyksiä liikennöidään alla mainituilla reiteillä.

  • Hiekkasärkät – Kalajoki – Alavieska – Ylivieska
  • Oulainen – Ylivieska
  • Reisjärvi – Sievi – Sievi as. – Ylivieska
  • Pyhäntä – Piippola – Pulkkila – Haapavesi – Ylivieska
  • Nivala – Ylivieska (koulupäivinä), Pyhäsalmi – Haapajärvi – Nivala – Ylivieska (lomapäivinä)
  • Kalajoki – Merijärvi – Oulainen

Talvikauteen verrattuna joukkoliikenteessä on tehty sekä pieniä reitti- ja aikataulumuutoksia että suurempia muutoksia, jotka on lueteltu alempana pääsuunnittain. Aikataulut ovat saatavilla Google Mapsista sekä Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja Liput -sovelluksesta. Lisätietoja lipputuotteista löytyy Matkahuollon verkkokaupasta. Aikatauluja ja tietoa lipputuotteista on saatavilla myös linja-autoista.

Muutokset yhteysvälillä Pyhäntä – Piippola – Pulkkila – Haapavesi

Koulupäivisin Piippolasta Leskelän kautta Pulkkilaan klo 8.15 ja Pulkkilasta Leskelän kautta Piippolaan klo 15.05 kulkeneet vuorot lakkaavat Siikalatvan kouluverkkomuutosten vuoksi. Vuorot kulkevat edelleen Pyhännän ja Piippolan välillä, mutta vuorojen aikataulua on muutettu.

Muutokset yhteysvälillä Oulainen – Ylivieska

Oulaskankaan kautta kulkevien vuorojen määrää on lisätty siten, että Ylivieskasta myös klo 9.10 lähtevä vuoro ajetaan Oulaskankaan kautta. Arkiaamuisin Oulaskankaalle pääsee Ylivieskasta koulupäivisin kolmella ja lomapäivinä kahdella vuorolla.

Muutokset yhteysvälillä Reisjärvi – Sievi – Sievi as. – Ylivieska

Ylivieskasta Sieviin koulupäivisin klo 6.10 ja lomapäivinä lähtevä vuoro ajaa jatkossa reittiä Ylivieska – Sievi – Sievi as. – Ylivieska.

Muutokset yhteysvälillä Kärsämäki – Haapajärvi – Reisjärvi

Haapajärveltä lähtee koulupäivisin uusi vuoro Kärsämäelle klo 7.50. Samalla Reisjärven ja Kärsämäen välistä aamupäiväliikennettä vähennetään pienten matkustajamäärien vuoksi.

Muutokset yhteysvälillä Pyhäsalmi – Kärsämäki – Haapavesi

Haapavedeltä lähtee jatkossa iltapäivisin kaksi vuoroa Pyhäsalmelle (klo 14.10 ja 16.20). Kärsämäen ja Haapaveden välillä reitti muuttuu siten, että vuorot kulkevat Pyrrönperäntien kautta.

Muutokset yhteysvälillä Kalajoki – Merijärvi – Oulainen

Oulaisten ja Kalajoen välisen liikenteen iltapäivävuorojen aikatauluihin tehdään merkittäviä muutoksia. Oulaskankaalta lähtee iltapäivisin vuoroja Kalajoelle klo 14.00 ja 15.20, ja vuorot ajetaan Oulaisten linja-autoaseman kautta. Vastaavasti Merenojan koululta lähtee vuoroja Oulaisiin klo 15.00 ja 16.20, ja vuorot ajetaan Kalajoen linja-autoaseman kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, puh. 0295 038 537

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut nähtäville Verkasalon (Ylivieska, Alavieska, Kalajoki) tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelman28.9.2022 14:52:02 EEST | Tiedote

Ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain mukainen ympäristövaikutusten arviointiohjelma on nähtävillä 28.9. - 27.10.2022 Alavieskan kunnan sekä Kalajoen kaupungin ja Ylivieskan kaupungin verkkosivuilla, mainittujen kuntien/kaupunkien virastoissa ja pääkirjastoissa, osoitteessa ymparisto.fi/verkasalotuulivoimapuistoyva sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa (Veteraanikatu 1, Oulu). YVA-menettelyä koskevat yleisötilaisuudet pidetään tiistaina 18.10.2022 klo 17–19 Ylivieskan kaupungintalon valtuustosalissa (Kyöstintie 4, 84100 Ylivieska), keskiviikkona 19.10.2022 klo 17–19 Alavieskan kunnantalon valtuustosalissa (Pappilantie 1, 85200 Alavieska) ja torstaina 20.10.2022 klo 17–19 Kalajoen kaupungintalon valtuustosalissa (Kalajoentie 5, 85100 Kalajoki). Tilaisuuksiin voi osallistua myös etäyhteyksillä. Linkit tulevat saataville hankkeen verkkosivulle. Tilaisuuksissa esitellään myös hankkeen kaavoitusta. Kaikissa tilaisuuksissa kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen. Kaikki asiasta ki

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut nähtäville Sievin Kenkäkankaan tuulivoimapuiston ympäristövaikutusten arviointiohjelman21.9.2022 09:48:14 EEST | Tiedote

Hanketta koskeva yleisötilaisuus järjestetään keskiviikkona 28.9.2022 klo 17.00 alkaen Sievin kunnantalolla (Haikolantie 16, 85410 Sievi) sekä verkkolähetyksenä, jonka linkki tulee saataville hankkeen verkkosivulle www.ymparisto.fi/kenkakankaantuulivoimaYVA. Asiasta ovat kertomassa YVA-yhteysviranomaisen (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus), hankevastaavan (Semecon Oy) ja YVA-konsultin (AlustaConsulting Oy) edustajat. Tilaisuudessa esitellään myös hankkeen kaavoitusta. Kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan ja osallistumaan. Ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain mukainen ympäristövaikutusten arviointiohjelma on nähtävillä 21.9.–21.10.2022 Sievin, Reisjärven ja Toholammin kuntien sekä Kannuksen ja Kokkolan kaupunkien internet-sivuilla, mainittujen kuntien ja kaupunkien virastoissa ja pääkirjastoissa, hankkeen verkkosivuilla osoitteessa www.ymparisto.fi/kenkakankaantuulivoimaYVA sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa (Veter

Avoimien työpaikkojen määrä kääntyi kasvuun Pohjois-Pohjanmaalla20.9.2022 08:11:29 EEST | Tiedote

Työttömyys on alentunut tasaisesti Pohjois-Pohjanmaalla alkuvuoden ajan kesäkuukausien hetkellistä lisäystä lukuun ottamatta. Elokuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli Pohjois-Pohjanmaalla 17 600, mikä on noin 2 200 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten. Heinäkuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä laski reilulla 3 500:lla. Työttömistä kokoaikaisesti lomautettuja oli noin 700, mikä on 560 lomautettua vähemmän kuin vuosi sitten. Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste oli elokuussa 9,3 % ja koko maassa se oli 9,1 %. Työttömyysaste vaihteli Pohjois-Pohjanmaalla Lumijoen 3,9 %:n ja Pudasjärven 11,4 %:n välillä.

Kiitellyt Perhevapaalta työelämään -valmennukset jatkuvat – maksutonta tukea Oulun ja lähiseudun kotivanhemmille edelleen tarjolla19.9.2022 10:10:53 EEST | Tiedote

Maksuttomat Perhevapaalta työelämään -valmennukset jatkuvat Oulussa. Perhevapaalla oleville ja lapsia kotona hoitaville vanhemmille suunnattuun valmennukseen voi ilmoittautua mukaan vielä ensi kesäkuun loppuun asti aiemmasta tiedosta poiketen. Tukea työelämään on ollut mahdollista saada valmennuksesta Oulussa jo reilun vuoden ajan. Mukaan voi tulla myös Oulun lähialueilta, kuten Limingasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme