Aviador Kustannus

Jón Kalman Stefánssonin Kaloilla ei ole jalkoja kuljettaa Islannin tuuliseen lähihistoriaan

Jaa

Islannin ansioituneimpiin kuuluvan nykykirjailijan haikea mutta toiveikas romaani yhdistää kaksi sukupolvea ja kaksi erilaista Islantia.

Kansi: Jón Kalman Stefánsson: Kaloilla ei ole jalkoja
Kansi: Jón Kalman Stefánsson: Kaloilla ei ole jalkoja

Aviador Kustannus julkaisee tiistaina 12.3.2019 islantilaisen kirjailijan Jón Kalman Stefánssonin romaanin Kaloilla ei ole jalkoja. Romaani on ensimmäinen Stefánssonilta suomennettu teos ja samalla ensimmäinen Aviadorin julkaisema pohjoismainen teos.

Itäislantilaiseen kalastajayhteisöön sijoittuva Kaloilla ei ole jalkoja näyttää koskettavasti vanhan ja nuorempien sukupolvien ristiriidat, jotka eivät voi olla luomatta jännitettä vanhempien ja lapsien välille. 1920-luvulta nykyaikaan ulottuvan sukutarinan vanha kalastaja kokee nuorten jyräävän entiset arvot. Uusi polvi kyseenalaistaa elämän peruspilarit, eikä kiinnostu edes kalastuksesta, tosimiesten hommasta, vaan sitä kiehtoo helppo elämä. Tarina kuvaa sulkeutuneen Islannin avautumista maailmalle ja erityisesti amerikkalaiselle kulttuurille – sen vastustusta perinteisten elämäntapojen vääjäämättömästi muuttuessa maailman mukana, mutta myös muutoksen herättämiä uusia unelmia. Stefánssonin tekstin kieli myötäelävällä ja samanaikaisen voimakkaalla kielellä, jolle Tapio Koivukarin täsmällinen suomennos tekee täyttä oikeutta.

Jón Kalman Stefánsson (s. 1963) on islannin johtavia nykykirjailijoita ja kansainvälisesti menestyneimpiä kirjoittajia. Hän on ollut ehdolla sekä Booker-palkinnon että Nordic Council Prize -palkinnon saajaksi, ja hänen tuotantoaan on käännetty muun muassa pohjoismaisille kielille ja englanniksi.

Tapio Koivukari (s. 1959) on islantilaisen kirjallisuuden suomennostyönsä lisäksi julkaissut laajan oman kirjallisen tuotannon. Raumalla asuva Koivukari on koulutukseltaan teologian maisteri ja hän on asunut Islannissa vuosina 1989-1993.

Julkistamistilaisuus Helsingissä 9.4. 

Jón Kalman Stefaánssonin romaanin Kaloilla ei ole jalkoja suomennoksen julkistamista juhlitaan Helsingissä Keskustakirjasto Oodin Maijansalissa tiistaina 9.4. klo 20 alkaen. Julkkareissa suomentaja Tapio Koivukari puhuu Stefánssonin tuotannosta, islantilaisesta nykykirjallisuudesta sekä uusimmasta suomennoksestaan. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Stefánssonin romaaniin ja islantilaiseen kirjallisuuteen!

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin kustantaja Vesa Tompurille tai tiedottaja Viivi Ängeslevälle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleita teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse pdf-tiedostona.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Jón Kalman Stefánsson: Kaloilla ei ole jalkoja
Kansi: Jón Kalman Stefánsson: Kaloilla ei ole jalkoja
Lataa
Jón Kalman Stefánsson, kuvaaja: Einar Falur Ingólfsson
Jón Kalman Stefánsson, kuvaaja: Einar Falur Ingólfsson
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on vuonna 2012 perustettu kotimainen kustantamo, joka kustantaa kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin. Painopisteitämme ovat käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta sekä musiikkikirjat – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme