Aviador Kustannus

Jón Kalman Stefánssonin romaanin Kaloilla ei ole jalkoja julkistamistilaisuus Oodissa 9.4.

Jaa

Tervetuloa juhlistamaan Jón Kalman Stefánssonin romaanin Kaloilla ei ole jalkoja suomennoksen julkistamista Helsingin Keskustakirjasto Oodin Kirjataivaaseen 9.4. klo 18.

Jón Kalman Stefánsson (kuva: Einar Falur Ingólfsson) ja Kaloilla ei ole jalkoja -kirjan kansi
Jón Kalman Stefánsson (kuva: Einar Falur Ingólfsson) ja Kaloilla ei ole jalkoja -kirjan kansi

Huomio! Julkkareiden kellonaika ja sijainti ovat muuttuneet aiemmin tiedotetusta!

Islannin kalastajakylien tarinoita kuiskivat tuulet puhaltavat Oodin Kirjataivaassa 9.4., kun juhlitaan Jón Kalman Stefánssonin romaanin Kaloilla ei ole jalkoja julkistamista.
Julkkareissa on vieraana romaanin suomentaja Tapio Koivukari, jota haastatellaan niin tämän teoksen suomentamisesta ja Jón Kalman Stefánssonin ansioista kuin islantilaisesta kirjallisuudesta ylipäätäänkin.

Julkkarit ovat rento ja kaikille avoin tilaisuus. Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja juhlimaan!

Islannin nykykirjallisuuden kärkinimiin kuuluvan Jón Kalman Stefánssonin ensimmäinen suomenettu romaani Kaloilla ei ole jalkoja julkaistiin 12.3.2019. Itäislantilaiseen kalastajayhteisöön sijoittuva romaani näyttää koskettavasti vanhan ja nuorempien sukupolvien ristiriidat. 1920-luvulta nykyaikaan ulottuvan sukutarinan vanha kalastaja kokee nuorten jyräävän vanhat arvot. Uusi polvi kyseenalaistaa elämän peruspilarit, eikä kiinnostu edes kalastuksesta – tosimiesten hommasta. Nuorisolle tuntuu olevan tärkeämpää Keflavikin tukikohdan ympärille kasvanut angloamerikkalainen kulttuuri ja helppo elämä. Kaiken tämän kirjailija kuvaa kiihkottoman myötäelävällä ja voimallisella tavallaan. Pitkään Islannissa asuneen kirjailija Tapio Koivukarin täsmällinen suomennos tekee hienolle teokselle täyttä oikeutta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jón Kalman Stefánsson (kuva: Einar Falur Ingólfsson) ja Kaloilla ei ole jalkoja -kirjan kansi
Jón Kalman Stefánsson (kuva: Einar Falur Ingólfsson) ja Kaloilla ei ole jalkoja -kirjan kansi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on vuonna 2012 perustettu kotimainen kustantamo, joka kustantaa kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin. Painopisteitämme ovat käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta sekä musiikkikirjat – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme