Teatro Productions OyTeatro Productions Oy

Joonas Kokkosen Viimeiset kiusaukset -ooppera palaa Nilsiän Aholansaareen

Jaa

Viimeiset kiusaukset -oopperaa esitetään säveltäjä Joonas Kokkosen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kahtena konserttiversioesityksenä Paavo Ruotsalaisen kotisaaressa 21.-22.8.2021. Pääparina esityksissä laulavat baritoni Esa Ruuttunen ja sopraano Satu Vihavainen. Esitykset tuottaa Teatro Productions.

Kokkosen ainoaksi oopperaksi jäänyt Viimeiset kiusaukset on esitetty Aholansaaressa viimeksi vuonna 2003. Tuolloin Paavon ja Riitan rooleissa esiintyivät Esa Ruuttunen ja Satu Vihavainen, jotka nyt palaavat rooleihinsa tämän kesän konserttiversiossa. Seppä Högmanin roolissa debytoi basso Matti Turunen ja Juhanan roolissa tenori Olavi Suominen. Muissa rooleissa kuullaan Suomen eturivin taiteilijoita, sekä nuoria, että teoksen parissa jo kokeneita laulajia. Teos esitetään pianon ja urkujen säestyksellä ja kapellimestarina toimii Kaapo Ijas.

Esitykset toteutetaan Aholansaaren vuonna 2002 valmistuneeseen 800 paikkaiseen leirikirkkoon.Koronatilanteesta johtuen esitykset toteutetaan konserttiversiona. Esityksiä on kaksi: lauantaina 21.8. klo 15 ja sunnuntain 22.8. klo 15. Esitysten yhteydessä on mahdollista nauttia oopperalounas ennen esitystä tai oopperaillallinen esityksen jälkeen. Ateriapaketteihin sisältyy myös taiteilijatapaaminen. Esitykset Aholansaareen tuottaa Teatro Productions yhteistyössä Aholansaarisäätiön kanssa.

Aholansaarelle Viimeisillä kiusauksilla on erityinen merkitys.
”Kokkosen Viimeiset kiusaukset on ehdottomasti Aholansaareen sopiva teos, sillä sen tapahtumathan sijoittuvat tänne saareen ja Paavo Ruotsalaisen kuolinhetkiin. Leirikirkon väljä ulkoilmakatsomo palvelee teoksen esittämistä myös näin korona-aikana.”, toteaa Aholansaaren toimitusjohtaja Anne Tuomainen. ”On myös erityisen hienoa saada teos tänne Kokkosen juhlavuonna”, hän jatkaa.

Valtakunnallinen lipunmyynti käynnistyy perjantaina 4.6.2021 ja liput myy Tiketti. Ryhmäliput ja oopperalounas ja -päivällispaketit myy Aholansaari.

Lisätiedot tapahtumasta ja esiintyjistä: www.teatro.fi/viimeisetkiusaukset

KUVA: Baritoni Esa Ruuttunen ja sopraano Satu Vihavainen palaavat Aholansaareen Paavo ja Riitta Ruotsalaisen rooleissa. Kuvaaja Sakari Röyskö.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Teatro Productions Oy
Teatro Productions Oy

HELSINKI

kaisa@teatro.fihttps://teatro.fi/

Teatro Productions Oy tekee uraa uurtavaa työtä suomalaisen oopperataiteen ja klassisen musiikin esittävän taidekentän elinvoimaistamiseksi, kansainvälistämiseksi ja saavuttamiseksi mm. digitaalisia alustoja hyödyntäen. Vuonna 2014 perustettu tuotantoyhtiö keskittyy erityisesti klassisen musiikin tuotantoihin toteuttaen sekä tapahtumia ja esityksiä, että mediatuotantoja niin omina tuotantoinaan, kuin yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Teatron toiminta on ympärivuotista ja se on kasvanut yksittäisten oopperaproduktioiden toteuttamisesta koko kulttuurin kenttää palvelevaksi tuotantopalveluyhtiöksi, jonka laaja-alaista tuotanto-osaamista halutaan hyödyntää erilaisissa projekteissa ja hankkeissa.

Vuonna 2018 Teatro käynnisti kansainvälistymisstrategian, jonka kautta se pyrkii edistämään suomalaisen oopperaosaamisen vientiä, sekä lisäämään oopperaproduktioiden ja -taiteilijoiden kansainvälistä liikkuvuutta ja verkostoitumista. Kansainvälistymistoimintaa harjoitetaan nimellä International Opera Company Finland (IOCF). Strategian myötä on kehittynyt merkittäviä ulkomaisia verkostoja ja käynnistetty tuotantojen vientiä ja vuokrausta ulkomaille ja sieltä Suomeen. Teatro Productions on vuodesta 2019 alkaen ollut eurooppalaisen oopperatalot ja -toimijat yhteen kokoavan verkoston, Opera Europan jäsen.

Keväällä 2020 Teatro Productions perusti klassisen musiikin konserttien striimauksen ja lipunmyynnin mahdollistavan verkkosivuston, LiveStage.fi, palvelemaan erityisesti vapaan kentän toimijoita, jotta esitysten striimausten ja taltioiden levitys olisi helpompaa mahdollistaen myös lippujen myynnin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Teatro Productions Oy

Nordic baroque orchestras head for a collaboration project with high aims12.4.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Nordic Baroque Scene (NBS) is a new collaboration platform for four Nordic baroque orchestras from Denmark, Finland, Norway and Sweden. Barokkanerne, Concerto Copenhagen (CoCo), Drottningholm Baroque Ensemble (DBE) and Finnish Baroque Orchestra (FiBO) have come together to strengthen the Nordic baroque scene with aims to develop a new and long-lasting collaboration on several areas, such as networking, financing, audience development, working possibilities and resources. The main projects are coordinated by the Finnish production company Teatro Productions.

Pohjoismaisten barokkiorkestereiden yhteishanke käynnistyy korkein tavoittein12.4.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Nordic Baroque Scene (NBS) on neljän pohjoismaisen barokkiorkesterin käynnistämä yhteishanke, johon osallistuvat Barokkanerna Norjasta, Concerto Copenhagen (CoCo) Tanskasta, Drottningholms Barockensemble (DBE) Ruotsista sekä Suomalainen Barokkiorkesteri (FiBO) Suomesta. Hankkeen tavoitteena on kehittää Pohjoismaista barokkimusiikkikenttää pitkällä tähtäimellä mm. verkostoitumisen, rahoituspohjan, yleisötyön, työllistymismahdollisuuksien ja resurssien saralla. Hankkeen projektien pääkoordinaattorina toimii suomalainen tuotantoyhtiö Teatro Productions.

A documentary film about the 75 year old composer Kari Tikka will be finalized with crowdfunding25.3.2021 08:00:00 EET | Press release

The film “Taivas ja Helvetti'' (Heaven and Hell”), directed by Riitta Rask and scheduled for release in 2021, is a biography documentary following the completion process of the opera “Love Is Strong As Death” by the legendary composer and conductor Kari Tikka. It is also a story of coping with a cancer diagnosis, and a review of Tikka’s 55-year long career as an artist. Now the film is being finalized with crowdfunding, and it’s produced by Teatro Productions.

Henkilödokumentti 75-vuotta täyttävästä oopperasäveltäjä Kari Tikasta viimeistellään joukkorahoituksella25.3.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Vuonna 2021 julkaistava Riitta Raskin ohjaama dokumenttielokuva TAIVAS JA HELVETTI käsittelee legendaarisen kapellimestari ja säveltäjä Kari Tikan 55-vuotisen taiteilijauran vaiheita, sekä seuraa hänen viimeisimmän oopperansa ”Rakkaus on väkevä kuin kuolema” valmistumista koronakriisin ja syöpähoitojen keskellä. Nyt elokuva viimeistellään joukkorahoituksen voimalla. Dokumentin tuottaa Teatro Productions.

Uusi suomalainen ooppera saa kantaesityksensä Helsingin Aleksanterin teatterissa torstaina 8.10.2020 klo 19.00. Kari Tikan Rakkaus on väkevä kuin kuolema nousee lavalle liki 200 hengen suurtuotantona.6.10.2020 10:14:01 EEST | Tiedote

Koronatilanteen vuoksi huhtikuulta lokakuulle siirtynyt Kari Tikan ooppera Rakkaus on väkevä kuin kuolema -ooppera saa vihdoin ensi-iltansa Aleksanterin teatterissa torstaina 8.10.2020 klo 19.00. Muut esitykset ovat samalla viikolla, pe 9.10., la 10.10. ja su 11.10. Ammattituotanto on toteutettu tiiviissä yhteistyössä Ammattioppilaitos Omnian kanssa. Oopperan tuottaa Teatro Productions, joka toteuttaa myös esityksen livestriimauksen.

Kesäkonserttisarja Musiikkitalosta käynnistää klassisen musiikin striimituotannot uudella LiveStage-alustalla. Helsingin juhlaviikkojen peruuntuminen vaikuttaa elokuun tuotantojen toteutumiseen.22.5.2020 12:32:54 EEST | Tiedote

Klassisen musiikin konserttikysyntään vastataan nyt striimattujen kesäkonserttien sarjalla. Musiikkitalosta ilman yleisöä toteutettavat konsertit striimataan suorina lähetyksinä uudelle, erityisesti klassisen musiikin tuotantoihin keskittyvälle LiveStage.fi-sivustolle. Konsertit tuottaa Teatro Productions ja niissä kuullaan nuoria huippulaulajia. Helsingin juhlaviikkojen peruuntuminen siirtää ainakin Kaija Saariahon La Passion de Simone -oratorion esitykset vuodelle 2021. Waltteri Torikan ja Jorma Uotisen BACH -konsertti mahdollisesti striimataan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme