Jopa 80 prosenttia suomalaisista aikoo matkustaa ulkomaille tänä kesänä

Jaa

Suomalaisten tekemät ulkomaanmatkat eivät ole jääneet koronaa edeltävään aikaan, sillä valtaosa suomalaisista suunnittelee ulkomaanmatkaa tälle kesälle.

Ulkomaan matkakohteet houkuttavat jälleen

Tämän kesän kiinnostavimmat matkakohteet ovat Espanja ja Kreikka, paljastaa Rantapallon toukokuussa 2022 teettämä kysely. Kyselyn avulla kartoitettiin suomalaisten matkailukäyttäytymistä koronapandemian jälkeen.

Vaikka kotimaan suosio matkakohteena kasvoi pandemian aikana, kiinnostus ulkomaita kohtaan on selvästi palannut pandemiatilanteen rauhoituttua. Se näkyy myös kyselyn tuloksissa, joiden mukaan ulkomaille aikoo tänä vuonna matkustaa 80 prosenttia suomalaisista. Toukokuun loppupuolelle mennessä lentäen tapahtuneella ulkomaan lomamatkalla oli tänä vuonna käynyt jo 25 prosenttia vastanneista.

Ulkomaiden kohteista suositut ikiklassikot Espanja ja Kreikka pitävät pintansa, sillä Espanjaan matkustamista tämän vuoden aikana suunnittelee 30,7 % vastanneista ja Kreikan-matkaa 27,8 % vastanneista. Myös Italia kiinnostaa suomalaisia, sillä sinne suuntautuvaa matkaa suunnittelee 14,6 % kysymyksiin vastanneista.
Matkoihin käytetään saman verran rahaa kuin aikaisemmin

Suomalaisten matkabudjetteihin ei ole tullut merkittävää muutosta koronapandemian myötä, sillä 60,1 % vastanneista aikoo käyttää tänä vuonna ulkomaan lomamatkoihin suunnilleen saman verran rahaa kuin ennen koronapandemian alkua. Koronaa edeltävään aikaan verrattuna lomabudjettiaan aikoo kasvattaa 21,9 % ja koronaa edeltävään tilanteeseen verrattuna vähemmän rahaa aikoo käyttää 18 % vastanneista.

Kyselyn tuloksista selviävät myös summat, joita suomalaismatkustajat ovat budjetoineet kesän lomiin. Yleisimmät matkabudjetit osuvat 1 000–2 999 euron välille.

– Suomalaiset varaavat ulkomaan lomamatkoja tällä hetkellä todella vilkkaasti. Perinteiset suosikkikohteet Espanja ja Kreikka pitävät pintansa myös pandemian hellittäessä. Hintoja vertailemalla ja viime hetken äkkilähtötarjoukset hyödyntämällä voi loman hinnasta säästää sievoisen summan, sanoo Rantapallon liiketoiminnasta vastaava Heikki Siljamäki.

Kysely toteutettiin Rantapallon ja Iltalehden verkkosivuilla 24.–30.5.2022 ja siihen vastasi kaikkiaan 1 194 lukijaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heikki Siljamäki
0403424262
heikki.siljamaki@rantapallo.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Rantapallo Oy
Alvar Aallon katu 3 C
00100 HELSINKI

http://www.rantapallo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.