Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Jörn ja Rafael Donner paikalla Bergman-dokumentin Suomen ensiesityksessä

Jaa

Kirjailija ja elokuvaohjaaja Jörn Donnerin uusi Bergman-dokumenttielokuva ”Ingmar Bergmanin muisto” saa Suomen-ensiesityksensä Hanasaaren kulttuurikeskuksessa 7.5.2018.

Jörn ja Rafael Donner. Valokuvaaja:  Niklas Sandström/Förlaget
Jörn ja Rafael Donner. Valokuvaaja: Niklas Sandström/Förlaget

Muistoelokuva koostuu ennen julkaisemattomasta haastattelumateriaalista sekä Donnerin omista pohdinnoista hänen vieraillessaan Tukholmassa ja Fårössa vuonna 2017.

”Yritin palauttaa mieleeni tuttavuuttamme – sekä sen parhaita puolia, että vaikeuksia olla hänen kanssaan tekemisissä. Toisaalta halusin sanoa jotain sellaista, mitä kaikki ulkopuoliset eivät ole ymmärtäneet: ilman minua hänen elokuvaansa Fanny ja Alexander ei olisi koskaan syntynyt,” Donner toteaa.

Ennen elokuvanäytöstä, joka on osa Espoo Ciné -elokuvafestivaalia, Jörn Donner ja hänen poikansa Rafael osallistuvat Bergman-aiheiseen keskusteluun. Rafael Donner on kuvannut dokumenttielokuvan tuoreet Donnerin haastatteluosiot.

Ohjelma 7.5.2018

Klo 17:00     Kuukauden Bergman. Jörn ja Rafael Donner keskustelevat elokuvakriitikko Johanna Grönqvistin kanssa.

Klo 18:00     Elokuvanäytös: Ingmar Bergmanin muisto, 57 min, Suomi 2018

Paikka: Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Hanasaarenranta 5, 00210 Espoo

Ilmoittautumiset ja lisätietoa Hanasaaren tapahtumasta: viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

Lisätietoja Jörn Donnerin uudesta elokuvasta:  

Henna Raatikainen
Tiedottaja, Viestintätoimisto Kitka
henna@kitka.fi
0442687564

Tervetuloa!

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Jörn ja Rafael Donner. Valokuvaaja:  Niklas Sandström/Förlaget
Jörn ja Rafael Donner. Valokuvaaja: Niklas Sandström/Förlaget
Lataa
Jörn Donner. Valokuvaaja: Niklas Sandström/Förlaget
Jörn Donner. Valokuvaaja: Niklas Sandström/Förlaget
Lataa
Rafael Donner. Valokuvaaja: Niklas Sandström/Förlaget
Rafael Donner. Valokuvaaja: Niklas Sandström/Förlaget
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme