HUS

Jorvin sairaalan synnytysosasto käyttökunnossa

Jaa

Sisäilma- ja kosteusteknisessä kuntotutkimuksessa Jorvin sairaalan synnytys- ja N5-, N6- ja N7-osastoilla ei löytynyt merkittäviä sisäilmaan vaikuttavia asioita. Toiminta osastoilla jatkuu normaalisti samalla kun rakennuksessa tehdään suositusten mukaisia korjauksia.

HUS-Kiinteistöt Oy:n tilaaman kuntotutkimuksen suoritti Sweco Asiantuntijapalvelut Oy 10.5.–8.6.2017. Tutkimukseen kuului muun muassa kosteusmittauksia, rakenneavauksia ja materiaalien mikrobinäytteiden analysointia. Tulokset esiteltiin Jorvin sairaalaan henkilöstölle järjestetyssä kokouksessa 6.11.2017.

Synnytysosaston ala- ja välipohjat olivat kunnossa kuten myös ulkoseinät. Ikkunoissa ja joidenkin märkätilojen pintamateriaaleissa oli merkkejä vesivuodoista. Mikrobivaurioita ei löydetty, mutta niitä on aiemmin havaittu muualla rakennuksen ulkoseinissä.

Osastoilla N5, N6 ja N7, joissa on lapsivuodeosastoja, oli ulkoseinissä enemmän merkkejä ikkunoihin liittyvistä vesivuodoista. Myös joitakin mikrobivaurioita havaittiin ja yhden varastona toimivan huoneen tunkkaisuus edellyttää jatkotoimenpiteitä. Ala- ja välipohjat olivat täälläkin pääosin kuivat.

Sweco suosittelee, että N5-, N6- ja N7-osastojen ulkoseinän peltiverhous, eristeet, ikkunat ja niiden puitteet ja ikkunapenkit uusitaan. Sen lisäksi muun muassa märkätilojen muoviset pintamateriaalit on syytä vaihtaa kaikilla osastoilla. Korjaustoimet ovat jo alkaneet osastolla N5.

Kuntotutkimuksesta antoi lausuntonsa myös HUS Työterveys (lausunto liitteenä) ja raporttiin perehtyi työterveyshuollon lisäksi myös Työterveyslaitoksen asiantuntijaryhmä.

Jorvin sairaalan synnytystoiminta ja kaksi lapsivuodeosastoa siirtyvät suunnitellusti vuoden vaihteen jälkeen viereisen Espoon sairaalan uusiin tiloihin.
Lisätiedot:

Timo Peltoniemi
Kiinteistöpäällikkö
HUS-Tilakeskus
040 510 3783

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme