Aviador Kustannus

Jotain kaikkeuden kokoista -romaanissa palataan Islannin koruttoman kauniisiin maisemiin

Jaa

Jón Kalman Stefánssonin uusin suomennettu romaani "Jotain kaikkeuden kokoista" jatkaa kaksi vuotta sitten suomeksi ilmestyneen "Kaloilla ei ole jalkoja" -romaanin tarinaa.

Jón Kalman Stefánssonin kuva © Einar Falur Ingólfsson
Jón Kalman Stefánssonin kuva © Einar Falur Ingólfsson

Jón Kalman Stefánssonin romaani Jotain kaikkeuden kokoista on julkaistu Aviadorin kustantamana. Teoksen on suomentanut Tapio Koivukari.

Edellisessä romaanissaan Kaloilla ei ole jalkoja palkittu islantilainen kirjailija kuvasi sukupolvien välistä kuilua, vaikenemisen kulttuuria ja kahden nuorukaisen kasvua aikuisiksi Keflavikin tukikohtakaupungissa. Tänä vuonna suomeksi julkaistava romaani Jotain kaikkeuden kokoista jatkaa tarinaa.

Jón Kalman Stefánsson kuvaa kotiseutuaan koruttomasti ja samalla kauniisti: ”Mutta tyyninä aamuina aurinko nousee kuin äänetön tulivuorenpurkaus. Me näemme, kun tuli syntyy kaukaisten vuorten takana, aivan kuin syvyyksistä nousisi jotain suurta, voima joka voisi nostaa taivaan paikoiltaan ja muuttaa kaiken, näemme miten yön tumma väri väistyy sen tieltä.”

Vuonna 2019 suomeksi julkaistu Kaloilla ei ole jalkoja oli yksi kolmesta finalistista Mikael Agricola -käännösromaanikilpailussa.

Jón Kalman Stefánsson (s. 1963) syntyi Reykjavikissa, ja vietti suuren osan lapsuudestaan ja nuoruudestaan myös Keflavikissa. Hänen kirjallinen tuotantonsa käsittää toistakymmentä romaania, joista vuonna 2013 islanniksi ilmestynyt ja Booker-ehdokkaaksikin valittu Kaloilla ei ole jalkoja on hänen ensimmäinen suomennettu teoksensa.

STEFÁNSSON, JÓN KALMAN : Jotain kaikkeuden kokoista
356 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523810365
Ilmestymisaika: Syyskuu 2021

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin vs. tiedottaja Miksu Väkiparralle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jón Kalman Stefánssonin kuva © Einar Falur Ingólfsson
Jón Kalman Stefánssonin kuva © Einar Falur Ingólfsson
Lataa
Jón Kalman Stefánsson © Einar Falur Ingólfsson
Jón Kalman Stefánsson © Einar Falur Ingólfsson
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme