HSL Helsingin seudun liikenne

Joukkoliikenne kulkee Helsingin seudulla koronaviruksesta huolimatta

Jaa

Joukkoliikenne kulkee Helsingin seudulla myös näinä poikkeuksellisina aikoina. HSL pyrkii parhaansa mukaan turvaamaan sen, että liikenne kulkee heitä varten, jotka sitä edelleen tarvitsevat.

Jos matkustat joukkoliikenteellä, huomio kaikissa tilanteissa hyvä käsi- ja yskimishygienia. Jos et tunne oloasi terveeksi, vältäthän matkustamista tartuntariskin vähentämiseksi. Kehotamme myös välttämään tarpeetonta matkustamista, jotta ne, joiden on pakko matkustaa, voivat matkustaa ilman tungoksen tuomaa tartuntariskiä.

Juna-, metro- ja raitiovaunuliikenteessä harvempaa liikennettä

HSL:n lähijunaliikenteessä on peruutuksia ja harvempaa liikennettä. A- ja K-junat ajavat läpi päivän 20 minuutin vuorovälillä normaalin 10 minuutin vuorovälin sijaan ainakin torstaihin 19.3. asti. Junien harvennettu liikenne johtuu veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta sekä sairauspoissaoloista.

Myös metro- ja raitiovaunuliikennettä harvennetaan sairauspoissaolojen takia keskiviikosta 18.3. alkaen. Metroliikenteessä siirrytään kesän 2019 aikatauluihin: arkisin ruuhka-aikojen tiheämpi vuoroväli (2,5 minuuttia osuudella Tapiola–Itäkeskus) harvenee 3–4 minuuttiin.

Raitiovaunuliikenteessä siirrytään ajamaan arkiliikennettä lauantain aikatauluin 18.3. alkaen.

Bussiliikenteessä jatketaan toistaiseksi talviaikatauluilla, mutta kuljettajien runsaiden poissaolojen takia lähtöjä saattaa jäädä ajamatta jonkin verran normaalitilannetta enemmän.

Viime päivinä on keskustelua herättänyt myös se, mistä ovista busseihin voi nousta sisään. HSL ei ole muuttanut ohjeistustaan asiassa, eli sisään noustaan normaalikäytännön mukaisesti etuovista, ja runkobusseissa käytössä ovat myös keskiovet.

Muutokset pyritään saamaan Reittioppaan aikataulutietoihin huomiseen mennessä.

Hyvitämme kausilippuja takautuvasti yli 70-vuotiaille ja THL:n karanteenissa oleville

HSL on keskeyttänyt omissa palvelupisteissään ja kuntien palvelupisteissä maksullisen käytännön, jolla HSL-kortin kausilipun on voinut muuttaa arvoksi. Tällä pyrimme välttämään palvelupisteiden ruuhkautumista tilanteessa, jossa suuria ihmismassoja ja kokoontumisia on syytä välttää tartuntariskin takia. HSL-sovelluksen kausilipuissa kyseistä käytäntöä ei ole ollut aiemminkaan.

Normaalit kausilippujen hyvitysperusteet eivät ole muuttuneet. Voit hakea hyvitystä palvelupisteestä, kun kyseessä on jälleenmyyjän virhe, asuin-, työ- tai opiskelupaikan siirtyminen HSL-alueen ulkopuolelle, kuolemantapaus, sairaalassaolo, lakko tai liikennehäiriö.

THL:n määräämästä karanteenista voidaan tehdä hyvitys jälkikäteen THL:n todistusta vastaan. Lisäksi yli 70-vuotiaat voivat hakea takautuvasti kausilipusta hyvitystä siltä osin kuin se on voimassa 18.3. tai myöhemmin. Hyvitystä ei voi kuitenkaan hakea nyt, vaan myöhemmin HSL:n ilmoittamana ajankohtana.

Tarkempia tietoja lippujen hyvityskäytännöistä HSL:n verkkosivuilla.

Yhteyshenkilöt

Tero Anttila
joukkoliikenneosaston johtaja
p. 050 555 2932

Mari Flink
asiakkuus ja myynti -osaston johtaja
p. 040 715 0440

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme