HSL Helsingin seudun liikenne

Joukkoliikenne vie entistä sujuvammin Helsinki-Vantaan lentoasemalle 30.11. alkaen

Jaa

Lähijuna on lentoasemalle menevälle ja sieltä lähtevälle jatkossa entistäkin helpompi valinta. Kulku juna-asemalta lyhenee merkittävästi, kun uusi yhdyskäytävä vie suoraan T2-terminaaliin tiistaista 30.11. klo 18 alkaen. Samana päivänä keskipäivällä otetaan käyttöön myös uudistettu bussiterminaali T2-terminaalin laajennusosan vieressä.

Kulku juna-asemalta lyhenee merkittävästi, kun uusi yhdyskäytävä vie suoraan T2-terminaaliin tiistaista 30.11. klo 18 alkaen. Samana päivänä keskipäivällä otetaan käyttöön myös uudistettu bussiterminaali T2-terminaalin laajennusosan vieressä. Lentoaseman HSL-bussien lähtölaiturit siirtyvät lähemmäs T2-terminaalin ovea, kun bussiterminaali otetaan uudistettuna käyttöön.

Muutokset liittyvät Finavian Helsinki-Vantaan lentoasema-alueen uudistukseen, jossa T2-terminaalille on rakennettu kokonaan uusi rakennus terminaalin lähtevien ja saapuvien matkustajien auloille. Lentomatkustajan reitit siirtyvät 1.12. T2-terminaalissa kulkemaan uuden rakennuksen kautta. Silloin terminaalissa otetaan käyttöön uusi saapuvien matkustajien aula ja sisääntulo lähteville matkustajille.

Lisätietoja lentoaseman uudistuksesta Finavian tiedotteesta: https://www.finavia.fi/fi/uutishuone/2021/helsinki-vantaa-uudistuu-finavia-avaa-nayttavan-terminaalin-1-joulukuuta

Lentoasemalta joukkoliikenteeseen

Pääset bussiterminaaliin ja juna-asemalle suoraan T2-terminaalin saapuvien matkustajien tasolta. Kulku lähijunille ja busseille on jatkossa samasta aulasta. Uusi yhteys helpottaa myös vaihtoja bussien ja lähijunien välillä.

Suora yhteys lähijunilta T2-terminaaliin

Pääset Lentoaseman juna-asemalta jatkossa suoraan T2-terminaaliin. Aiempi yhteys T1- ja T2-terminaalien väliseen yhdyskäytävään jää käyttöön T1-terminaalin suuntaan meneville.

Uusi kulku T2-terminaaliin on juna-asemalla samasta aseman päädystä kuin vanhakin reitti. Reitit eri terminaaleihin eroavat jatkossa asemalaitureita yhtä kerrosta ylempänä olevalla välitasanteella. Uusi kulku on vanhan reitin tapaan esteetön.

Uudistettu bussiterminaali

Lentoaseman bussiterminaali on uudistettu kokonaan. Bussiterminaali palvelee molempien lentoaseman terminaalien matkustajia. Kaikki bussiliikenne käyttää jatkossa samaa bussiterminaalia.

Lentoaseman HSL-bussit lähtevät jatkossa bussilaitureista 10 ja 11, jotka ovat T2-terminaalin ovia lähimmät laiturit. Saapuvien bussien pysäkki on samassa tasossa lähtevien bussien kanssa laiturin 10 lähellä.

Lentoasemalle ajavat bussit 415, 561, 615 ja 617 sekä runkobussi 570. Elokuussa 2021 aloittanut runkobussi 570 kulkee Lentoasemalta Aviapoliksen, Jumbon, Tikkurilan ja Hakunilan kautta Mellunmäkeen ympäri vuorokauden.

Bussiterminaalissa on käytössä Finavian lennolle lähtevien liikuntarajoitteisten ja muiden avustettavien matkustajien kutsupiste. Kutsupiste on ulkona bussilaiturin 10 ja pyöräparkin välissä terminaalin ulko-ovien lähellä.

Bussiterminaalilla käyttöön uusi pyöräparkki

Bussiterminaalin laiturin 10 lähellä matkustajien käytössä on maksuton sateelta suojattu pyöräparkki, jossa on runkolukittavia paikkoja sadoille polkupyörille.

Parkki sijaitsee saapuvien matkustajien aulan pääovelle vievän ajorampin alla samassa tasossa bussiterminaalin kanssa. Pääset pyöräparkkiin Lentäjäntieltä bussiterminaalin tasolta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

HSL Matkustajainformaatio
informaatiosuunnittelija Anton Aaltonen
anton.aaltonen@hsl.fi, +358 40 662 1935

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Helsingin seutu tähtää Euroopan kestävimmin kasvavaksi metropoliksi30.11.2021 12:01:31 EET | Tiedote

Helsingin seutu kasvaa, ja kasvu halutaan toteuttaa asukkaiden hyvinvointi, ympäristön kantokyky sekä seudun kilpailukyky huomioiden. Maankäytön, asumisen ja liikenteen strategisen MAL 2023 -suunnitelman tavoitteena on rakentaa hiilineutraali, menestyvä ja hyvinvoiva metropolialue. HSL:n hallitus hyväksyi tiistaina omalta osaltaan vision ja tavoitteet Helsingin seudun MAL 2023 -suunnittelulle.

Autojen ylinopeudet vähenivät ja kävelijämäärät lisääntyivät – nopeat kokeilut tekivät kävelystä ja pyöräilystä entistä houkuttelevampaa   17.11.2021 14:12:43 EET | Tiedote

Kiinnostava, vihreä ja turvallinen ympäristö kutsuu liikkumaan omin jaloin. Kun ihmiset liikkuvat kestävästi kävellen, pyöräillen ja joukkoliikenteellä, vahvistuu sekä heidän terveytensä että ympäristön hyvinvointi. Osana Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-yhteistyötä toteutetut nopeat kokeilut kertovat siitä, miten pyöräily- ja kävely-ympäristöä voidaan parantaa viihtyisyyteen panostamalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme