Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Joulu Savoyssa vie nostalgisiin tunnelmiin Dallapé-orkesterin tahdissa

Jaa

Juha Hostikan johtaman orkesterin solistina 10.12. esiintyvät Mari Palo ja Johanna Försti. TV1 esittää konsertin joulupäivänä klo 19.

Juha Hostikka ja Dallapé-orkesteri (kuva Marek Sabogal)
Juha Hostikka ja Dallapé-orkesteri (kuva Marek Sabogal)

Juha Hostikan johtama 95-vuotias Dallapé-orkesteri tahdittaa kuulijat nostalgisiin joulutunnelmiin Savoy-teatterissa 10. joulukuuta. Konsertin ohjelmassa on perinteistä joulumusiikkia, ja konsertin solistivieraina esiintyvät oopperalaulaja Mari Palo sekä Suomen tunnetuin ”Soul Mama” Johanna Försti.

YLE taltioi Savoyn joulukonsertin, ja se lähetetään TV1:ssä joulupäivänä 25.12.2020 klo 19:00 ja uusintana 26.12.2020 klo 13:50.

Kymmenhenkinen Dallapé-orkesteri on tehnyt ikivihreitä lukemattomasta määrästä suomalaisia sävellyksiä ja tuonut kansainväliset huippuhitit kotimaisen yleisön kuultaviksi. Orkesteri on tehnyt suuria viihdekiertueita jo vuodesta 1931. Orkesteria on johtanut vuodesta 2010 muusikko, tenori Juha Hostikka.

Sopraano Mari Palo on monipuolinen laulaja, joka tarttuu pohjalaisella otteella kaikkeen, mitä tekee. Hän aloitti lauluopintonsa Keski-Pohjanmaan konservatoriossa ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Mari Palo vierailee säännöllisesti Kansallisoopperassa, kotimaisten alueoopperoiden ja vapaiden seurueiden produktioissa sekä Savonlinnan oopperajuhlilla. Lied-laulajana ja orkestereiden solistina hän on esiintynyt ympäri maailmaa.

Johanna Försti tunnetaan ennen kaikkea Tanssii tähtien kanssa -orkesterin laulajana, Jo Stance -yhtyeen räväkkänä solistina sekä 2016 Tähdet tähdet -ohjelman tähtikilpailijana. Koko kansan hurmanneen Tanssii tähtien kanssa -orkesterin lisäksi Försti on tehnyt yhteistyötä lukemattomien eri artistien ja kokoonpanojen, kuten Trondheim Symphony Orchestran, UMOn, Lenni-Kalle Taipaleen, Sami Pitkämön ja Vantaan viihdeorkesterin solistina. Vuonna 2010 Johanna sai kunnian toimia Linnan juhlien solistina itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Joulu Savoyssa: Juha Hostikka ja Dallapé-orkesteri

torstaina 10.12.2020 klo 19

Kesto 2 tuntia. Konsertissa on väliaika. Konsertti toteutetaan turvavälein.

Liput: 37-57 € lippu.fi.

Tuotanto: Savoy-teatteri

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Elena Mindru-Turunen, tuottaja, Savoy-teatteri
tel. +358 40 144 7351, elena.mindru-turunen@hel.fi

Kuvat

Juha Hostikka ja Dallapé-orkesteri (kuva Marek Sabogal)
Juha Hostikka ja Dallapé-orkesteri (kuva Marek Sabogal)
Lataa
Johanna Försti
Johanna Försti
Lataa
Mari Palo (kuva Kira Gluschkoff)
Mari Palo (kuva Kira Gluschkoff)
Lataa
Juha Hostikka ja Dallapé-orkesteri (kuva Marek Sabogal)
Juha Hostikka ja Dallapé-orkesteri (kuva Marek Sabogal)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

750-paikkainen Savoy-teatteri on kansainvälinen konserttisali keskellä Helsinkiä. Sen ohjelmistossa painottuvat maailmanmusiikki, jazz, musiikkiteatteri ja elokuva. Savoy-teatterissa vierailee vuosittain noin 200 artistia tai esiintyjäryhmää.

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki

www.savoyteatteri.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Den anrika Georgsgatans simhall renoveras för att bli ännu mer kundorienterad30.11.2021 10:54:09 EET | Tiedote

Den nyklassiska och stämningsfulla Georgsgatans simhall som byggdes på 1920-talet kommer att undergå en grundrenovering och servicereform under de närmaste åren. Reformen syftar till att utveckla simhallens tjänster så att de blir ännu mer kundorienterade och miljövänligare. Stadsbor och kunder erbjuds möjlighet att påverka framtida reformer redan under slutet av året och våren 2022.

Historiallinen Yrjönkadun uimahalli uudistuu entistä asiakaslähtöisemmäksi30.11.2021 09:20:55 EET | Tiedote

1920-luvulla rakennettu uusklassinen ja tunnelmallinen Yrjönkadun uimahalli tulee kokemaan peruskorjauksen ja palveluiden uudistuksen lähivuosina. Uudistuksella tullaan kehittämään uimahallin palveluita entistä asiakaslähtöisemmiksi ja ympäristöystävällisemmiksi. Kaupunkilaisille ja asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta vaikuttaa tuleviin uudistuksiin jo loppuvuoden ja kevätkauden 2022 aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme