Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Joulukausi avataan valtakunnallisesti Helsingissä sunnuntaina 22.11.

Jaa

Helsingin ydinkeskusta saa jouluvalaistuksensa tänä vuonna jo 72. kerran. Perinne alkoi vuonna 1949, jolloin Aleksanterinkadun ja sen lähiympäristön kauppiaat koristelivat kadut kaupunkilaisten iloksi havuin ja valoin. Avajaisia voi tänä vuonna seurata suorana verkosta.

Kuva: Jussi Hellsten (c) Tori Quarter.
Kuva: Jussi Hellsten (c) Tori Quarter.

Helsingin joulukausi avataan Senaatintorilla uudistuneen konseptin mukaisesti sunnuntaina 22. marraskuuta kello 15. Senaatintorilta tai verkon kautta voi seurata Tuomiokirkon portailla esiintyvien useiden tähtiartistien jouluisia musiikkiesityksiä sekä tarinan siitä, kuka sytytti Joulukadun valot. Luonnollisesti paikalla ovat Joulupukki ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Tapahtuma lähetetään suorana verkossa useiden kanavien kautta, jolloin siihen voi osallistua vaikka omasta olohuoneestaan. Ohjelman voi nähdä suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalta, Nelosen Ruutu Live:stä ja ISTV:stä.

Helsingin joulukauden avajaisissa nähdään ohjaaja Taavi Vartian uutuuselokuvasta Pertsa ja Kilu tutut päähenkilöt Pertsa ja Kilu seikkailemassa tapahtumalavalla. 
Vartia on käsikirjoittanut avajaisshow'n, jossa ovat lisäksi mukana Nelonen Median Vain Elämää -ohjelman artisteista Arja Koriseva ja Mariska. Artisti Ida-Elina soittaa jouluista pop-musiikkia kanteleella.

– Kaupunkijouluun liittyy monia perinteitä, joista Joulukatu Helsingissä, on yksi vanhimmista. Monille sukupolville Joulukadun avajaisista on tullut se hetki, joka avaa virallisen joulunodotuksen. Vaikka vietämme tänä vuonna joulua poikkeuksellisissa olosuhteissa, on hienoa, että Joulukadun perinnettä voidaan kuitenkin jatkaa, sanoo pormestari Jan Vapaavuori. 

Avajaisten yhteydessä järjestetään perinteiset hyväntekeväisyysjärjestöjen joulumyyjäiset, joista on ostettavissa muun muassa jouluisia herkkuja ja järjestöjen omia tuotteita.

Senaatintorille päästetään koronarajoitusten mukaisesti rajattu määrä katsojia seuraamaan livetapahtumaa. 


Jouluparaatin sijaan toteutetaan jouluinen Ikkunapolku

Jouluparaatia ei tänä vuonna turvallisuussyistä järjestetä, mutta Aleksanterinkadulta ja sen lähiympäristöstä löytyy jouluinen Ikkunapolku. 

Osasta alueen toimijoiden ikkunoista voi seurata eläinhahmojen jouluvalmisteluja. Ikkunapolku avataan joulukauden avajaispäivänä. Ikkunapolun asetelmat ovat nähtävillä jouluun saakka. Joulusivuille lähempänä tapahtumaa julkaistuvasta kartasta voi katsoa tarkemmin, mistä Ikkunapolun asetelmat löytyvät.

Avajaisten ohjelma:


Kello 13 Hyvän Tahdon Torin myyntikojut avataan Senaatintorilla
Kello 15 virallinen avajaisohjelma alkaa Tuomiokirkon edustalla
Kello 16 valtakunnallinen joulukausi julistetaan virallisesti avatuksi.

Tapahtuman tarkempi ohjelma, Ikkunapolkukartta sekä Helsingin joulukauden avajaisten muut tiedot löydät joulusivuilta.

Tunnelmalliset, ydinkeskustan katujen jouluvalot ilahduttavat aina tammikuun loppuun asti. 

Linkit avajaisten katseluun
:

Helsinki-kanava

Ruutu Live

ISTV

YouTube -kanava, Helsinki City Markkinointi ry 

Instagram:
@joulunavaus #helsinginjoulunavaus2020

Facebook
@helsinginjoulunavaus

Tapahtuma on Helsinki City Markkinointi ry:n toteuttama. Helsinki City Markkinointi ry on ydinkeskustan kiinteistönomistajien, yritysten ja Helsingin kaupungin yhteistyöelin, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kehittää keskustan vetovoimaa ja viihtyisyyttä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

-Krista Östman, Toiminnanjohtaja, Helsinki City Markkinointi ry, p. +358 45 278 1278,
krista.ostman(at)helsinkicity.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
Nina Rintala, Viestintäasiantuntija, Helsingin kaupunginkanslian viestintä, p. 040 685 7690, nina.rintala(at)hel.fi

Kuvat

Kuva: Jussi Hellsten (c) Tori Quarter.
Kuva: Jussi Hellsten (c) Tori Quarter.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa uusia rajoituksia yleisötilaisuuksiin29.11.2021 15:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että pääkaupunkiseudulla sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan 20 henkilöön. Lisäksi ryhmä suosittaa sekä yleisölle avoimien tilojen että rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen osalta niiden käyttöä järjestettäväksi siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Helsingillä useita valtteja startup-kaupunkien mittelössä – Slush tuo välivuoden jälkeen kasvuyrittäjät taas yhteen Messukeskukseen29.11.2021 13:00:00 EET | Tiedote

Helsingin kaupungilla ja kasvuyritysalan tapahtuma Slushilla on yhteinen tavoite: tukea kasvuyrityskenttää ja lisätä tietoisuutta Helsingistä. Kohteena ovat erityisesti ne kansainväliset kasvuyrittäjät, jotka haluavat elää myös toimivaa ja hyvää arkea. Slush järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 1.–2. joulukuuta ja Helsingin kaupunki on tapahtuman yhteistyökumppani. Slushin yhteydessä Helsinki esittelee myös uuden, kaupungin kansainvälistä tunnettuutta kasvattavan, Helsinki Partners -yhtiön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme