Helsingin Diakonissalaitos

Joululahja Oulun ja Rovaniemen nuorille - Diakonissalaitos rahoittaa lopetusuhan alla olleen Vamoksen

Jaa

Syrjäytymisvaarassa olevien nuorten apuna työskennellyt Vamos oli loppuvuodesta lakkautusuhan alla Oulussa ja Rovaniemellä, sillä palveluiden hanketuet olivat päättymässä. Joulun alla Helsingin Diakonissalaitos teki päätöksen rahoittaa Oulun ja Rovaniemen Vamosta itse niin kauan, kunnes rahoituskumppani löytyy.

Vamos joululahja
Vamos joululahja

Helsingin Diakonissalaitoksen kehittämä Vamos-palvelu on kymmenen vuoden aikana auttanut lähes 10 000 nuorta takaisin palveluiden piiriin, kouluun tai töihin. Vamoksessa nuoren tarpeet asetetaan etusijalle, nuoresta välitetään ja työtä tehdään nuoren hyväksi yhteistyössä eri toimijoiden kesken. Vamos toimii Rovaniemen ja Oulun lisäksi Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Lahdessa, Turussa ja Kuopiossa.

”Vamoksessa vuonna 2017 kehitetty Mindset-valmennus on tarkoitettu työelämän ja opintojen ulkopuolella oleville nuorille, jotka ovat eri syistä jumiutuneet kotiin. Tämä valmennus on ollut Oulun ja Rovaniemen palveluiden ydintä”, kertoo palvelualuejohtaja Terhi Laine.

Mindset alkaa nuoren kotona tämän niin halutessa, ja jatkuu ryhmässä, kun nuori on siihen valmis. Valmennuksella haetaan toimintakyvyn muutosta, jotta nuori vahvistuu ja kiinnittyy uudestaan mielenterveyspalveluihin.

Kotona nuoren kanssa lähdetään rakentamaan luottamusta. Alussa valmennus keskittyy vahvistamaan arjessa pärjäämistä.

Nuorten hyvinvointi oli vaakalaudalla

 Mindset on ollut osa Nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan -kärkihanketta, jota ovat rahoittaneet useat tahot. Hanketuen päättyessä vuoden 2018 lopulla, oli Oulun ja Rovaniemen jatko vaakalaudalla.

”Näin nopealla aikataululla ei löydetty kumppania rahoittamaan toimintaa. Jos toiminta ei jatku, useiden nuorten valmennukset päättyisivät ja jo valmiiksi haavoittuvassa asemassa olevat nuoret olisivat jääneet turvattomaan tilanteeseen. Siksi Diakonissalaitoksen päätös jatkaa itse palveluiden rahoitusta on valtava helpotus nuorille ja meille ammattilaisille, jotka heidän tilanteesta ovat huolissan”, Laine toteaa.

Diakonissalaitos on myös lämpimästi kiitollinen yrityksille, jotka aikovat tukea Vamoksen työtä ensi vuonna. Diakonissalaitos aikoo myös etsiä aktiivisesti uusia rahoitusmuotoja, joiden avulla nuorten apu voidaan turvata.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Terhi Laine, palvelualuejohtaja
0400237775, terhi.laine@hdl.fi

Ella Saranpää, viestintäasiantuntija
0505772196, ella.saranpaa@hdl.fi

Kuvat

Vamos joululahja
Vamos joululahja
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Vamos on Helsingin Diakonissalaitoksen kehittämä nuorten palvelu, joka tukee syrjäytymisvaarassa olevia nuoria palveluiden piiriin, kouluun tai töihin. Kymmenen vuoden aikana Vamos on auttanut jo lähes 10 000 nuorta. Vamoksen Mindset-valmennus on tarkoitettu kaikkein vaikeimmassa asemassa oleville nuorille, jotka ovat juuttuneet kotiin. Vamos toimii kahdeksalla paikkakunnalla, joista Oulussa ja Rovaniemellä palvelun keskiössä on Mindset-valmennus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Digivälitteinen työskentely mahdollistaa pakolaisten hoidon myös valtakunnallisesti17.1.2019 10:43Tiedote

Vuodenvaihteessa katkolla olleen Helsingin Diakonissalaitoksen Psykotraumatologian keskuksen Lasten ja nuorten toiminta on saanut jatkorahoituksen seuraavaksi kolmeksi vuodeksi EU:n turvapaikka- maahanmuutto- ja kotouttamisrahastolta. 2016 alkaneen toiminnan ensisijaisena kohderyhmänä ovat kiintiöpakolaisina Suomeen tulleet alle 24-vuotiaat kidutetut ja vaikeasti traumatisoituneet lapset ja nuoret perheineen.

Ella Suojalehto johtamaan Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n liiketoimintaa2.1.2019 14:23Tiedote

Helsingin Diakonissalaitoksen konserniin kuuluvan Hoiva Oy:n liiketoimintajohtajaksi on valittu diplomi-insinööri ja terveystieteiden maisteri Ella Suojalehto. Liiketoimintajohtajana hän vastaa ja kehittää kokonaisvaltaisesti ja tulosvastuullisesti Hoivan palvelukokonaisuutta, johon kuuluvat kotihoitopalvelut, ikäihmisten palvelut, päihde- ja mielenterveyspalvelut, asumispalvelut sekä henkilökohtaisen avun asiakkaat.

Kiintiöpakolaisten määrän nostaminen tukee traumatisoituneiden pakolaisten kuntoutusta28.11.2018 08:00Tiedote

Helsingin Diakonissalaitos on julkistanut raportin, jossa paneudutaan pakolaistaustaisten, vaikeasti traumatisoituneiden lasten ja nuorten hoitoon maassamme sekä kerrotaan mitä hoidossa pitää huomioida ja miten sitä käytännössä toteutetaan. Raportin mukaan kotoutumiseen liittyvät stressitekijät vieraassa yhteiskunnassa saattavat painaa lasta jopa enemmän kuin lähtömaassa koetut sotatapahtumat. Lapsen hyvinvointiin puolestaan vaikuttaa yleensä enemmän uudessa kotimaassa kohdattu huolenpito kuin aikaisemmat traumaattiset kokemukset.

Mielenterveystabut on rikottu työpaikoilla – edelläkävijät ottavat jo käyttöön matalan kynnyksen mielen hyvinvointipalveluita20.11.2018 07:00Tiedote

Mielenterveysongelmat ovat yksi yleisimpiä sairauspoissaolojen syitä: joka toinen kärsii jostain mielenterveyden häiriöstä elämänsä aikana ja masennuksesta kärsii noin joka viides. Stigma niiden ympäriltä on murentumassa, ja työnantajista edelläkävijät tarjoavat jo kattavia mielen hyvinvointia edistäviä palveluja matalalla kynnyksellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme