Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Jouluna leikitään yhdessä

Jaa

Joulunpyhinä on hyvää aikaa leikkiä isommalla joukolla. Aikuisten ja lasten yhteinen leikkiminen tekee hyvää kaikille, sillä yhdessäolo ja jaettu ilo vahvistavat molempia. Kun leikki-ideat meinaavat loppua, niin lisää löytyy näppärästi Leikkipankista

Leikkipankista on iloa ja hyötyä jo ennen lomaa. Joulun odotus on jännää aikaa ja lapset voivat käydä vähän kierroksilla. Aikuisilla puolestaan olisi monenlaista touhuttavaa ja ehkä vähän salaisuuksiakin valmisteltavana, jolloin lapsia pitäisi saada harhautettua puuhailemaan hetkeksi omiaan.

– Leikkipankki on hyvä vaihtoehto digilaitteille näin joulukuussa, kun lapset sanovat, ettei heillä ole mitään tekemistä. Leffan tai pelin ääreen heidät saisi varmasti liimattua, mutta pyydän monesti isosiskoa etsimään Leikkipankista heille yhteisen leikin ja saan itse jouluvalmisteluja tehtyä, kahden lapsen äiti Anne Kuusisto sanoo.

Leikki vahvistaa ja rentouttaa

Uusimpien tutkimusten mukaan aikuisen ja lapsen yhteinen leikki tukee monipuolisesti lapsen kehitystä ja vahvistaa lasta. Lapsi on syntymästään utelias ja oppimishaluinen, ja hän tutkii ja oppii nimenomaan leikin kautta. Yhdessä aikuisen kanssa leikkiessä lapsella on mahdollisuus esitellä uusia taitojaan. 

Lapsi tarvitsee kokemuksen siitä, että hänen seurastaan nautitaan ja iloitaan. Leikkihetket yhdessä aikuisten kanssa ovat hyvä mahdollisuus tähän, ja yhteisesti koetut ja jaetut ilon hetket vahvistavat lapsen lisäksi aikuista. Ne rentouttavat ja luovat hyvää oloa kaikenikäisille.

– Kiireisen syksyn jälkeen odotan jo pitkiä pyhiä, jolloin on aikaa olla yhdessä, leikkiä ja touhuta kaikenlaista. Loma-aikoina meillä ei ole tarvitse aina siivota leikkejä pois, vaan isot auto- ja temppuradat saavat olla paikallaan ja leikkejä jatketaan seuraavana päivänä, Kuusisto kertoo.

Lapsilla on varmasti hauskempaa, kun touhutaan yhdessä eikä tarvitse vain joulupöydässä istua hiljaa loputtomalta tuntuvaa aikaa. – Juhlapyhinä kun kokoonnutaan sukupolvien kanssa yhteen, niin voi yhdessä syömisen lisäksi pelata tai leikkiä jonkun hauskan yhteisen leikin, Kuusisto toteaa.

Jos omassa taloudessa ei asu leikkimään innostuvia lapsia, niin mikään ei estä sopimasta leikkitreffejä sukulaisten kanssa tai peli-iltaa ihan vain aikuisten kesken.

Leikkipankin valikoima laajenee koko ajan

Leikkipankin valikoima laajenee yhteistyössä, sillä kuka tahansa voi lisätä sinne uusia leikkejä. Kannattaa siis jakaa joulun parhaat leikkivinkit myös muillekin leikkijöille. Viimeisimpiä Leikkipankkiin lisättyjä ideoita julkaistaan Leikkipäivän Facebook-sivulla. Leikkipankki löytyy osoitteesta www.leikkipankki.fi  


Lisätietoja

perhekeskustoiminnan päällikkö Tarja Satuli-Kukkonen, gsm 040 524 0888, tarja.satuli-kukkonen(a).mll.fi
Leikkipäivän koordinaattori Eevamaija Paljakka, gsm 050 438 0557, eevamaija.paljakka(a)mll.fi
tiedottaja Eveliina Kutila, gsm 040 580 2393, eveliina.kutila(a)mll.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Toinen linja 17
00530 Helsinki

075 32451http://www.mll.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Hyvä Joulumieli -keräys ilahduttaa vähävaraisia lapsiperheitä17.11.2017 14:14Tiedote

Perheen vähävaraisuus heikentää nuoren mahdollisuuksia osallistua ja kouluttautua. Lapsuudenperheessä koetulla taloudellisella ahdingolla on vaikutuksia pitkälle aikuiselämään, joten lapsiperheköyhyyden poistaminen on yhteiskunnallisesti tärkeä tavoite. Hyvä Joulumieli -keräyksellä halutaan nostaa keskustelunaiheeksi perheiden vähävaraisuus. Kotimaan köyhien lapsiperheiden hyväksi järjestettävä keräys alkaa 23. marraskuuta ja jatkuu jouluaattoon asti.

Insamlingen Jul i sinnet sprider åter glädje i barnfamiljer som har knappt om pengar17.11.2017 14:13Tiedote

När familjen inte har mycket pengar har de unga i familjen färre möjligheter att delta och studera. De känner också av följderna av detta långt in i vuxenlivet. Därför är det ett viktigt mål för samhället att avlägsna fattigdomen i barnfamiljer. Jul i sinnet aktualiserar åter denna fråga genom att samla in pengar till familjer i Finland som har svårigheter med sin ekonomi. I år börjar insamlingen den 23 november och fortsätter fram till julafton.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme