Kirkko Helsingissä

Jouluradio soi kansainvälisempänä kuin koskaan

Jaa

Jouluradio soi tänä vuonna maanantaista 4.11. alkaen loppiaiseen saakka. Tarjolla on entistä laajempi kattaus joulumusiikkia ympäri maailman, rakastetuimpia klassikoita unohtamatta.

Jouluradio Kuva: Antti Rintala
Jouluradio Kuva: Antti Rintala

Perinteeksi muodostunutta Joululaulupäivää vietetään sunnuntaina 15.12. Joulunajan suosikkikanava Jouluradio soi kuuntelijoiden iloksi entistä isommin maanantaista 4.11. alkaen. 

Tällä kertaa Jouluradio kuuluu 27:llä eri paikkakunnalla eli joululaulut soivat ennätyksellisesti lähes koko Suomessa. Aidon ja alkuperäisen Jouluradion lisäksi tarjolla on myös yhdeksän erilaista nettiradiokanavaa vaativaankin joulumusiikkimakuun.

“Jouluradio tulee tänä vuonna 17-vuotiaan itsevarmuudella, intoa puhkuen ja hieman röyhkeyttä uhkuen”, naurahtaa Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Joulumusiikki kuuluu kaikille ja siksi tänä vuonna Jouluradiossa kuullaan musiikkia ympäri maailman. Luvassa on tuttuja joululauluja eri kielillä ja uusilla sovituksilla. Viikoittain kuullaan joululauluja maailman eri kolkilta, vaihtuvilla teemoilla.

"Joulumusiikki yhdistää meitä yli rajojen ja kulttuurien. Monet meille tutut joululaulut soivat myös muualla ja toisaalta meidän joulunviettoamme ilahduttaa muista kulttuureista peräisin olevat kappaleet. Haluamme Jouluradiossa tänä vuonna esitellä kuulijoillemme, miten hienosta ja moninaisesta joulumusiikista nautitaan ympäri maailmaa", Jouluradion musiikkipäällikkö Aura Neuvonen kertoo.

Tänä vuonna Jouluradio on paljon muutakin kuin radiokanava. Helsingin Kalasataman kauppakeskus REDIin muuttanut toimitus näkyy ja kuuluu ostoskeskuksen arjessa. 

Hoosianna-virsi viritetään uuteen uskoon ja sen julkaisukonserttia vietetään isossa tapahtumassa REDIn keskusaukiolla ensimmäisenä adventtisunnuntaina 1.12. Joululaulupäivänä sunnuntaina 15.12. Jouluradio haastaa kauppakeskuksen taas laulamaan tuttuja joululauluja yhdessä.

Tänä vuonna Jouluradio lanseeraa täysin uuden Kuulostaa joululta -videosarjan. Suorissa lähetyksissä keskustellaan viikoittain suomalaisten vaikuttajien, muusikoiden ja muiden julkisuudesta tuttujen henkilöiden kanssa joulumusiikista. Jaksot striimataan suorina Jouluradion Facebookiin 112 000 seuraajalle.

”Joulu on mielentila, johon ei tarvita muuta kun joulumusaa. Jouluradio-media tekee joulumusiikkisisältöjä innovatiivisella otteella ja yleisöä kuuntelemalla. Haluamme löytää jokaiselle sopivan tavan saada joulu sydämeensä”, Kalliorinne muistuttaa.

********************************************

Jouluradio on pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen radiokanava sekä verkkomedia, jonka sivustolla soi kymmenen eri tyylisuunnan joulumusiikin kanavaa. Kaiken kaikkiaan Jouluradion musiikki helkkyy tänä vuonna yhteensä 27 lähettimen voimin ja kattaa 4,3 miljoonaa potentiaalista kuulijaa ympäri Suomea. 

Viime joulukuussa Jouluradio oli Suomen viidenneksi kuunnelluin kanava ja viikkokuuntelijoita oli ennätykselliset 787 000. Jouluradio oli (KRT joulukuu 2018) Suur-Helsingin kuunnelluin radiokanava 9–54 vuotiaiden naisten keskuudessa. Se oli myös jälleen koko Suomen kuunnelluin nuorisokanava 9–24-vuotiaiden keskuudessa.

Lisätietoja: www.jouluradio.fi

Jouluradion vastaava verkkotuottaja, musiikkitoimittaja Klaus Elfving, klaus@jouluradio.fi, p.  040 595 7865

Jouluradion tuottaja, toimittaja Ida-Liina Huurtela, ida-liina@jouluradio.fi, p. 040 829 5995.

Yhteyshenkilöt

Verkkotiedottaja Sirpa Patronen, sirpa.patronen@evl.fi, p. 09 2340 2609
www.kirkkohelsingissä.fi

Kuvat

Jouluradio Kuva: Antti Rintala
Jouluradio Kuva: Antti Rintala
Lataa
Riitta Kalliorinne Kuva: Antti Rintala
Riitta Kalliorinne Kuva: Antti Rintala
Lataa
Aura Neuvonen Kuva: Antti Rintala
Aura Neuvonen Kuva: Antti Rintala
Lataa
Riitta Kalliorinne Kuva: Antti Rintala
Riitta Kalliorinne Kuva: Antti Rintala
Lataa
Kuva: Janne Simojoki
Kuva: Janne Simojoki
Lataa
Jouluradion tekijät. Kuva: Antti Rintala
Jouluradion tekijät. Kuva: Antti Rintala
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Heikki Arikan ja Jarno Limnéllin ”Kymmenen teesiä selviytymisestä” -sarja käynnistyy Yle radio 1:ssä – ensimmäinen vieras Sauli Niinistö25.5.2020 09:05:45 EESTTiedote

Malmin kirkkoherra Heikki Arikka ja kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll aloittavat ohjelmasarjan Yle radio 1:ssä. Kaksikko esittelee kesän aikana kymmenen teesiä selviytymisestä poikkeusolojen Suomessa. Heidän kanssaan selviytymisen rakennuspuita etsivät muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, kirjailija Jari Tervo, psykoterapeutti Maaret Kallio, alivaltiosihteeri Päivi Nerg ja piispa Eero Huovinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme