Kirkko Helsingissä

Jouluradion Hoosianna aloittaa joulunodotuksen lauantaina puoliltaöin

Jaa

Nina Tapio ja Katja Lappi loivat energisen version tutusta virrestä.

Jouluradion teettämät sovitukset Hoosianna-virrestä ovat jo vuosien ajan merkinneet joulunodotuksen virallista aloitusta ensimmäisenä adventtina kello 00:00. Lauantaina soivan vuoden 2018 Hoosiannan sovittaja Katja Lappi ja esittäjä Nina Tapio käänsivät vanhan virren reippaaksi irlantilais-folkiksi.

Tuhansille suomalaisille on muodostunut perinteeksi käynnistää joulunodotus radion ääressä ensimmäistä adventtia edeltävänä lauantai-iltana. Jouluradio on vuodesta 2012 alkaen soittanut upouuden sovituksen Hoosianna-virrestä päivän vaihtuessa sunnuntaiksi.

“Siinä on jotain ihan omaa fiilistä illan pimetessä jännittää, millaisilla sävyillä Hoosianna tänä vuonna soi”, kertoo Jouluradion musiikkipäällikkö Aura Neuvonen. “Monille se on myös yksinkertaisesti se hetki, jolloin joulunodotus virallisesti alkaa.”

Tänä vuonna kajahtava Hoosianna-sovitus tilattiin muun muassa Siskonpeti-sarjan musiikista vastaavalta Katja Lapilta. Irlantilaista kansanperinnettä ja Suomi-tunnelmaa yhdistelevä raikas versio ei tule varmasti jättämään ketään kylmäksi.

“Katja on tehnyt Hoosiannasta ihan mahtavan version, josta tulee esiin sellainen riemu ja ilo, joiden pitäisi alun alkaenkin tulla Hoosianna-kappaleesta”, miettii kappaleen esittäjä Nina Tapio.

Lyhyen historiansa aikana Jouluradion Hoosianna on soinut niin poppina, a cappellanna kuin jazzinakin. Aiemmin oman version Hoosiannasta ovat tehneet muun muassa Rajaton (2012), Kerkko Koskinen Kollektiivi (2013) Jesse Kaikuranta ja Lenni-Kalle Taipale (2014) sekä Tuure Kilpeläinen (2017). Vuoden 2016 Hoosianna koostettiin Joluradion kuuntelijoiden omista versioista.

Hoosiannasta jo julkaistun Making of -videon näet täällä.

Jouluradio on pääkaupunkiseudun seurakuntien tuottama radiokanava ja verkkomedia, joka kuuluu joulukaudella netin lisäksi analogisilla kanavilla ympäri maata ja jota tehdään useiden seurakuntien tuella. Jouluradion verkkosivustolla soi kymmenen eri tyylisuunnan joulumusiikkikanavaa ympäri vuoden. Katso Jouluradion paikalliset taajuudet osoitteesta tai kuuntele verkkokanavia: jouluradio.fi

Lisätietoja: Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinneriitta@jouluradio.fi , puh. +358 50 411 5933

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Jouluradio. Kuvaaja Heli Blåfield
Jouluradio. Kuvaaja Heli Blåfield
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

 

Kirkko Helsingissä muodostuu 18 suomenkielisestä ja kolmesta ruotsinkielisestä ev.-lut. seurakunnasta. Helsingin seurakunnissa on 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme