Kirkko Helsingissä

Jouluradion Hoosiannan tulkitsevat tänä vuonna Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani

Jaa

Jouluradio aloittaa lähetyksensä jo 15. kertaa puoliltaöin ensimmäisenä adventtina 3.12.

Tänä vuonna Jouluradion perinteisen aloituskappaleen, Hoosiannan, esittävät Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani. Hoosiannasta julkaistaan tuolloin myös musiikkivideo Jouluradion verkkosivuilla ja Facebook-ryhmässä.

"Tämä on jo viidestoista tuotantokausi, mutta jännitys ja positiivinen odotus ovat joka kerta korkealla. Tämän kertaisesta Hoosianna-versiossa on kansanjuhlan katu-uskottavaa riemua. Siinä on hitin ainekset", aavistelee toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Uusi ja odotettu tulkinta soi ensi kertaa siis lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 00.00, ensimmäisen adventin ensisekunneilla, sunnuntaina 3.12.

Tuure Kilpeläinen liittyy Kaihon Karavaaneineen nyt siihen maineikkaaseen joukkoon kuin aiemmat Jouluradion tilaamat Hoosiannan esittäjätkin, joita ovat olleet Rajaton (vuonna 2012), Kerkko Koskinen kollektiivi (2013), Jesse Kaikuranta ja Lenni-Kalle Taipale (2014), Sointi Jazz Orchestra feat. Jukka Perko (2015) sekä joukkoistetun Hoosiannan tekijät (2016).

Jouluradio haastaa kaikki laulamaan Joululaulupäivänä 15.12.

Jouluradion avajaistilaisuus Kansallisteatterin Lavaklubilta on katsottavissa Facebook-livenä lauantaina 2.12. suorana lähetyksenä noin kello 21–23.30. Tilaisuuden kantavana teemana on iltamat ja luvassa on monipuolista joulumusiikillista ohjelmaa ja tunnettujen artistien esityksiä.

Myös Jouluradion viime vuonna lanseeraamaa uutta kansanperinnettä eli Joululaulupäivää vietetään perjantaina 15.12. Luvassa on spontaania laulamisen iloa kautta Suomen.

Jouluradio nimittäin haastaa ja kutsuu jokaista keksimään isoja ja pieniä joululauluhetkiä Joululaulupäivänä kaduille, kylille, työpaikoille, kauppoihin, kahviloihin – mihin tahansa. Kanavalla soitetaan koko päivän toivotuimpia, tuttuja joululauluja, joiden halutaan innoittaa laulamiseen yksin tai yhdessä. Nyt on lupa laulaa! Joululaulupäivän tunnus sosiaalisessa mediassa on: #lupalaulaa

Jouluradion koelähetykset kuultavissa verkossa ja FM-taajuuksilla

Joulumusiikin pää-äänenkannattaja Jouluradio soi FM-taajuuksilla ja kaapelissa loppiaiseen asti. Jouluradion koelähetykset ovat alkaneet myös, vaikka varsinainen startti Hoosiannoineen onkin ensimmäisenä adventtina puolilta öin. Pääkanavan lisäksi Jouluradion verkkosivuilla voi kuunnella yhdeksää muuta eri joulumusiikin lajeihin erikoistunutta kanavaa.

Yhteensä kymmenen verkkokanavan valikoimaan ovat ilmestyneet RnB Christmas ja Happy Holidays! Ne syntyivät kun aiempien vuosien Xmas-kanavan tarjonta jaettiin kahteen koriin.

Kansallisen radiotutkimuksen mukaan Jouluradio viidenneksi kuunnelluin

713 000 viikkokuulijaa saavuttanut ja valtakunnan viidenneksi kuunnelluin radiokanava (KRT joulukuu 2016) on Jouluradion Riitta "Joulumuori" Kalliorinteen mukaan seurakuntien joulutervehdys jokaiseen torppaan, autoon ja mobiililaitteeseen.

"Jouluradio on joulumusiikin asialla. Levitämme joulumusiikin ilosanomaa mahdollisimman laajalle, monipuolisesti ja tarjoamme musiikkia moneen makuun", Kalliorinne tiivistää lempiagendansa.

Joulumusiikin pää-äänenkannattaja Jouluradio siis soittaa joulumusiikkia tauotta ja ilman mainoksia pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteisen mediatoimituksen, Toivontuottajien, tuottamana. Nykyään Toivontuottajat on osa Kirkko ja kaupunki -mediaa. 

Jouluradio toimii kuuluvuusalueidensa seurakuntien kanssa yhteistyössä ja niiden tukemana. Katso FM- ja kaapelitaajudet tai kuuntele Jouluradiota netistä: www.jouluradio.fi

Lisätietoja: www.jouluradio.fi, toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne, p. 2340 2293, riitta@jouluradio.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

 

Kirkko Helsingissä muodostuu 18 suomenkielisestä ja kolmesta ruotsinkielisestä ev.-lut. seurakunnasta. Helsingin seurakunnissa on yli 350 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme