Kirkko Helsingissä

Jouluradion nettikuuntelijamäärät kasvoivat viime vuodesta

Jaa

Jouluradion kuuntelijamäärät kasvoivat jälleen netissä. Kuluneella kaudella Jouluradio soitti erityisesti kotimaista musiikkia, tavoitteena on ollut tuoda ihmisille uskoa, toivoa ja rakkautta koronajouluun. Täysi-ikäisessä (eli 18-vuotiaassa) Jouluradiossa kuului myös nuoruus ja raikkaus, mikä korostui Vaskivuoron lukion kamarikuoron toteuttamassa Hoosiannassa ja Metropolia-yhteistyössä.

Jouluradion kuuntelijamäärät kasvoivat netissä yli 5 prosenttia viime kaudesta. Jouluradion kanavia kuunneltiin netissä reilusti yli viisi miljoonaa kertaa. Jouluradion pääkanava oli kuunnelluin. Muista kanavista kuunnelluimpia olivat Kauneimmat Joululaulut, Lasten jouluradio ja Klassinen joulu.

Myös Jouluradion Hoosianna 2020 teki katsojaennätyksen. Vaskivuoren lukion kamarikuoron Hoosiannasta tuli varsinainen somehitti. Videota on katsottu lähes 600 000 kertaa. (Luvussa ovat mukana Facebook-, YouTube ja Instagram-katselut.) Tänä vuonna Jouluradio huomioi erityisesti suomalaiset artistit.

”Radio on kumppani silloinkin, kun olet yksin, joten Jouluradion tämän vuoden tehtävä oli olla etäjoulujen läsnäolija ja tunnelman luoja”, sanoo musiikkipäällikkö Aura Neuvonen.

Jouluradiota kuunneltiin kuluneella kaudella 160 maassa. Suomen jälkeen eniten Saksassa, Yhdysvalloissa ja Ruotsissa.

”18:nnen kerran kuulunut Jouluradio kuulosti ja näytti raikkaalta ja innokkaalta nuorelta aikuiselta. Palautteen perusteella tulimme tarpeeseen ja olimme erityisen tärkeä osa joulunaikaa 2020”, toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne kertoo. 

Koronajoulussa lohdun, uskon, toivon ja rakkauden asialla

Joululaulut toivat lohtua, uskoa, toivoa ja rakkautta koronajouluna koteihin. Siitä kertoo myös kiitollinen kuuntelijapalaute:

”Joulun valo ja rauha voitti koronasta johtuvan ikävän ja pelon sekä ahdistavat uutiset. Kynttilän valossa oli ihana tunnelma ja kauniit joululaulut soivat. Kiitos upeasta Hoosiannasta, joululauluista ja varsinkin uusista.”

Ensimmäisen kerran järjestettyyn Uusien biisien viikkoon lähetettiin noin 150 uutta joululaulua. Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa yhteistyössä toteutetun Uusin biisien viikon yleisöäänestyksen voitti Solina-kuoron Lapsenkokoinen.

Jouluradio järjesti kuuntelijoilleen Facebookissa muun muassa suoran #kuuluujouluun -striimikonserttisarjan. Jouluradion kuuntelua ei tarvitse lopettaa, vaikka lähetykset eetterissä loppuivatkin. Jouluradion pääkanava soi netissä ympäri vuoden.

Jouluradio on seurakuntien yhteinen joulumusiikkimedia sekä verkkomedia, jonka sivustolla soi 10 eri tyylisuunnan joulumusiikin kanavaa. Kaiken kaikkiaan Jouluradion musiikki helkkyi vuonna 2020 Jouluradio yhteensä 27 lähettimen voimin, kattaen 4,3 miljoonaa potentiaalista kuulijaa ympäri Suomen.

Lisätietoja: Riitta Kalliorinne, toimituspäällikkö, p. 050 411 59 33 tai riitta@jouluradio.fi, info@jouluradio.fi, www.jouluradio.fi

Lisää mediakuviahttps://www.jouluradio.fi/info#medialle 

Yhteyshenkilöt

Viestinnän asiantuntija Sirpa Patronen, sirpa.patronen@evl.fi, p. 09 2340 2609
www.kirkkohelsingissä.fi

Kuvat

Lataa
Kuvaaja: Vilja Harala
Kuvaaja: Vilja Harala
Lataa
Jouluradion tekijät Kuvaaja: Vilja Harala
Jouluradion tekijät Kuvaaja: Vilja Harala
Lataa
Kuvaaja: Vilja Harala
Kuvaaja: Vilja Harala
Lataa
Riitta Kalliorinne.  Kuvaaja: Vilja Harala
Riitta Kalliorinne. Kuvaaja: Vilja Harala
Lataa
Mika Saarelainen, kuvaaja Vilja Harala
Mika Saarelainen, kuvaaja Vilja Harala
Lataa
Katri Saarela  Kuvaaja: Vilja Harala
Katri Saarela Kuvaaja: Vilja Harala
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Valtiopäivien ekumeenista avajaisjumalanpalvelusta voi seurata ensimmäistä kertaa suorana nettilähetyksenä29.1.2021 11:00:00 EETTiedote

Valtiopäivien ekumeeninen avajaisjumalanpalvelus toteutetaan suoratoistettuna jumalanpalveluksena keskiviikkona 3.2. kello 12 Helsingin tuomiokirkosta. Jumalanpalvelukseen voi osallistua suorana verkossa Tuomiokirkkoseurakunnan YouTube-kanavalla. Tilaisuus myös radioidaan. Korona-epidemian tuomien rajoituksien myötä paikalla tilaisuudessa ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Jumalanpalveluksessa saarnaa Porvoon hiippakunnan piispa Bo-Göran Åstrand.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme