Kirkko Helsingissä

Jouluseimet ilahduttavat Helsingin keskustan kulkijoita tänäkin vuonna

Jaa

Perinteinen Helsingin jouluseimet -näyttely avautuu Aleksanterinkadulla 27.11. Joulukadun avajaisiin. Jouluseimet tuovat omalla hiljaisella tavallaan Jeesuksen syntymäjuhlan osaksi helsinkiläistä joulutraditiota. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään jo 23. kerran, ja sen teemana on Matkalla.

Helsingin keskustassa seimiä on 11 paikassa. Seimeltä toiselle voi tehdä pienen vaelluksen. Aleksanterinkadun tienoilla seimen ikkunalleen asettelevat Stockmann, Aseman kellon kaksi liikettä, Fazer, Nordea ja Cafe Engel, joiden lisäksi seimiä voi keskustassa ihailla Kampin kappelissa, Vanhassa kirkossa, Tuomiokirkossa, Uspenskin katedraalissa ja Pyhän Henrikin kirkossa.

Seimiä on esillä kirkoissa myös muualla päin kaupunkia, muun muassa Kannelmäessä, Malmilla, Paavalissa, Pitäjänmäessä, Töölössä ja Vuosaaressa.

Esillä läntisiä ja itäisiä seimiperinteitä

Tapahtumassa on mukana sekä läntiseen perinteeseen pohjautuvaa tarinallisuutta että itäisen perinteen mukaista ikonitaidetta kertomassa Kristuksen syntymästä.

Jouluseimitapahtuman tarjoavat vuosittain Helsingin seurakunnat yhteistyökumppaneiden ja vapaaehtoisten kanssa. Seimet ovat esillä lauantaista 27.11.2021 loppiaiseen 6.1.2022 asti.

Helsingin jouluseimet -tapahtuman teema vaihtuu vuosittain ja se vaikuttaa mukana olevien seimien valintaan ja esillepanoon. Tämänvuotinen teema Matkalla on monikerroksinen ja koskettaa jokaista, eritoten matkustamisen jälleen avauduttua. Matkalla usein aistitaan uudet muuttuvat tilanteet ja tunteet vahvasti, koetaan hämmennystä, jännitystä, pelkoa, innostusta, joskus kipeää luopumista ja ehkä suruakin.

Seimiasetelmissa joulun tapahtumia ihmettelevät niin arjen puurtajat kuin viisaat tietäjät. Seimen luokse pysähtyneellä on mahdollisuus sekä kohdata joulukertomus ajassa liikkuvine teemoineen että muistella lapsuuden jouluja kaikkine tunnemuistoineen. Mihin muistoon mahtaa katsojan matka pysähtyä tuttua jouluista pysäytyskuvaa katsellessa?

Katso kaikkien seimien tarkemmat tiedot: jouluseimet.fi

Lisätietoja: Helsingin seurakuntien varhaiskasvatussihteeri Päivi Vuorelma-Glad, p. 09 2340 2508, paivi.vuorelma-glad@evl.fi.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Kuva: Pekko Vasantola
Kuva: Pekko Vasantola
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi
Kirkko Helsingissä toimii helsinkiläisten kanssa ja helsinkiläisten parhaaksi uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta. Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on noin 330 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme