Like Kustannus Oy

Jouni Hynynen kertoo avoimesti elämästään uutuuskirjassaan Muistikuvia

Jaa

”En ole koskaan halunnut kertoa, mistä tekstit kumpuavat, mistä niissä on kysymys tai mitä niillä on tavoiteltu. Mutta nyt on aika avautua.”

Kotiteollisuuden Jouni Hynynen kertoo uutuuskirjassaan Muistikuvia valittujen lyriikoiden taustoista ja merkityksestä, peilaten niitä omaan elämäänsä. Osa teksteistä on hyvin henkilökohtaisia, jopa tunnustuksellisia.

"Haluan kirjalla kertoa siitä, miten paljon olen laittanut itseäni likoon tähän hommaan. Eli avata sitä, ettei tämä taiteilijana oleminen ole mitään sohvalla makailua. Kyse on siitä, että uskaltaa elää, jota minä olen tehnyt ehkä vähän liikaakin”, Hynynen toteaa.

Hynynen avaa kirjassa muun muassa suhdettaan viinaan, uskontoon ja politiikkaan. Lyriikoiden kautta hän pohtii myös ensimmäisen avioliittonsa kariutumiseen johtaneita syitä, tekemiensä virheiden aiheuttamaa masennusta, itsetuhoisuutta, julkisuuden tuomaa painetta ja syyllisyyttä perheen hajoamisesta.

”Oikeasta masennuksesta minä en tiedä mitään. Kyse on enemmänkin vitutuksesta. Siitä minä tiedän paljon”, Hynynen kommentoi.

Kahdenkymmenen vuoden tuotannon valikoitu läpileikkaus tarjoaa lukijalle harvinaisia välähdyksiä Kotiteollisuuden nokkamiehen mielenmaisemaan.

Jouni Hynynen (s. 1970) on Kotiteollisuuden laulaja-kitaristi, muusikko ja kirjailija. Hänen kirjallinen tuotantonsa pitää sisällään kahdeksan teosta, joiden skaala taipuu aina pakinakokoelmasta runouteen ja romaaniin saakka.

Kirja on arvostelu- ja käsittelyvapaa 8.6.2018

Jouni Hynysen haastattelupyynnöt: adele.couavoux@like.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Jouni Hynynen Kuva: Ville Juurikkala
Jouni Hynynen Kuva: Ville Juurikkala
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus Oy
Like Kustannus Oy
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus Oy

Sofi Oksaselle Ranskan Arts et Lettres -ritarikunnan kunniamerkki3.12.2018 11:02Tiedote

Sofi Oksaselle on myönnetty ritarin arvon (Chevalier) Ranskan Arts et Lettres -kunniamerkki. Taiteen ja kirjallisuuden kunniamerkki myönnetään ranskalaisille tai ulkomaalaisille merkittäville saavutuksille taiteen ja kirjallisuuden alalla. Kunniamerkki on Suomessa myönnetty ritarin arvossa (Chevalier) muun muassa Rosa Liksomille ja Karita Mattilalle ja komentajan arvossa (Commandeur) muun muassa säveltäjä Kaija Saariaholle. Kunniamerkin ovat saaneet ritarin arvossa myös esimerkiksi näyttelijä Mads Mikkelsen ja kirjailija Alice Munro. Kunniamerkki luovutetaan Oksaselle Ranskassa vuoden 2019 alussa. Sofi Oksanen on palkittu Ranskassa useilla merkittävillä kirjallisuuspalkinnoilla. Vuonna 2010 Oksanen voitti Puhdistus-romaanillaan The FNAC -palkinnon ja vuonna 2012 Prix Femina Étranger -palkinnon. Lisätiedot: Milla Palovaara, milla.palovaara@like.fi, p. 040 596 7973

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme