Like Kustannus

JP Koskisen ylistetyn Tulisiipi-teoksen esiosa vie lukijan matkalle siirtolaisaallon Amerikkaan

Jaa

JP Koskisen elokuussa ilmestyvä uutuusromaani Haukansilmä kertoo Tulisiivessä seikkailleen Kaarlen isoisän siirtolaistarinan.

Suomen suuriruhtinaskunta jää taakse, kun Kuuran perhe lähtee etsimään onneaan 1860-luvun Amerikasta. Sisällissodan vuoksi töitä ei olekaan tarjolla, joten perheen asuinpaikaksi valikoituu lännen suuret tasangot. Huhut preerian villeistä käyvät todeksi, kun intiaanit kaappaavat perheen pojan.

Haukansilmä-romaanissa sukelletaan aikakauteen, jolloin luonnon ehdoilla elänyt maailma väistyy uuden Amerikan tieltä. Kirja sitoo yhteen uudisraivaajien historian, intiaanisodat ja rajaseutujen kuohuvan elämän. JP Koskinen kertoo jälleen tarkasti ja vaikuttavasti suurista historiallisista tapahtumista pienen ihmisen näkökulmasta. Samalla Haukansilmä on tarina Tulisiipi-teoksesta tutun Kuuran suvun saapumisesta Amerikkaan.

Vuonna 2019 ilmestynyt Tulisiipi lensi suoraan niin kriitikoiden kuin lukijoiden sydämiin. Se oli Finlandia-ehdokkaana ja voitti Vuoden kirja- ja Savonia-palkinnon.

Tulisiivestä sanottua

“Timantiksi hiottu tarina. JP Koskisen loistavassa Tulisiipi-romaanissa vapaus on elämistä kahleista huolimatta.” –Keskisuomalainen

“Tulisiipi on kieleltään upottavan kaunis ja teemoiltaan ikiaikaisen uljas romaani.” –Kouvolan Sanomat

“Polttoainetta riittää tankeissa viimeisille sivuille saakka. Kun tarina rullaa pysähdyksiin, olo on kuin lentosilmukan jäljiltä.” –Helsingin Sanomat

“Tulisiipi toimii mainiosti, sillä sen mukaansa vetävään juoneen on mahdollista uppoutua kunnolla.” –Turun Sanomat

“Kirja on loistava.” –Etelä-Suomen Sanomat

 ”Tulisiipi kuuluu ehdottomasti JP Koskisen tuotannon parhaisiin teoksiin.” –Salon Seudun Sanomat

JP Koskinen (s. 1968) on lukuisilla kirjallisuuspalkinnoilla huomioitu kirjailija. Kaksinkertaisen Finlandia-ehdokkaan tuotanto sisältää 20 romaania, tietokirjoja ja lastenkirjallisuutta. 

Haukansilmä ilmestyy 2.8.2021.

Tiedustelut, pdf-vedokset ja haastattelupyynnöt: jenni.heiti@like.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

K-pop mielletään pikkutyttöjen glitteriksi mutta sen taustalla leijuu synkkiä asioita, vallanjanoa ja myös maailmanpolitiikkaa mullistavaa aktivismia24.5.2021 08:58:00 EEST | Tiedote

Eteläkorealainen musiikkityyli K-pop typistetään usein pikkutyttöjen fanittamiksi tyttö- ja poikabändeiksi, mutta ilmiö on huomattavasti laajempi ja monialaisempi. Keskiviikkona ilmestyvä Minja Mäkilän K-pop – Unelma huomisesta kertoo monipuolisesti tästä satoja miljoonia ihmisiä villitsevästä maailmanlaajuisesta ilmiöstä. Kirja taustoittaa myös Etelä-Korean kulttuuria ja yhteiskuntaa, fani-ilmiön eri puolia, media-alan muutosta sekä eteläkorealaisten nuorten pyrkimyksiä rakentaa itselleen tulevaisuus.

Tieto-Finlandia-voittaja Jenni Räinä lähtee uutuuskirjassaan yhdeksän naisen kanssa luontoon kuuntelemaan heidän erätarinoitaan10.5.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Suomen kansallispuistot rikkovat kävijäennätyksiä, ja niissä vaeltaa enemmän naisia kuin koskaan. Elokuvissa ja kirjoissa villin luonnon valloittaa kuitenkin yhä mies varusteineen. Palkittu oululainen tietokirjailija ja luontoihminen Jenni Räinä lähtee uutuuskirjassaan Kulkijat yhdeksän naisen kanssa luontoon kuuntelemaan naisten erätarinoita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme