Aviador Kustannus

Juha Kuisman Suomalainen lato tallettaa palan suomalaista maisemaa ja kulttuurihistoriaa

Jaa

Suomen ympäristöön sekä historiaan ja kulttuuriin perehtynyt tietokirjailija valottaa uusimassa teoksessaan yksityiskohtaisesti peltomaisemien helmien hiljaista perinnettä.

Juha Kuisma: Suomalainen lato (Aviador, 2019)
Juha Kuisma: Suomalainen lato (Aviador, 2019)

Aviador julkaisee tietokirjailija Juha Kuisman uuden teoksen Suomalainen lato 25.7.2019. Historiallisin ja uusin valokuvin kuvitettu teos perustuu Kuisman pitkäaikaiseen tutkimustyöhön, jossa hän on paneutunut latojen rakennusperinteeseen sekä kulttuuri- ja elinkeinohistorialliseen merkitykseen.

Onko mikään muu rakennus yhtä erottamaton osa suomalaista maisemaa kuin pellolle tai pellon reunaan pystytetty lato? Edellisten sukupolvien elämälle välttämätön hyötyrakennus on heinäntekoperinteen muututtua käynyt tarpeettomaksi. Ladot ovat kuitenkin mittaamattoman arvokas osa Suomen historiaa, rakennustaitoa, elinkeinotoimintaa sekä kiinteä osa vapaa-ajan viettoa.

Suomalainen lato kokoaa latojen perinteen koko rikkauden yksiin kansiin. Juha Kuisman vuosien arkistotyön ja maaseutumatkojen tulos tallettaa palasen suomalaista kulttuurihistoriaa. Kirjan hieno mustavalkokuvitus on kirjailijan pojan, arkkitehti Arttu Kuisman kamerasta sekä historiallisten arkistojen kätköistä.

Juha Kuisma (s. 1955) on tietokirjailija, joka aloitti kirjallisen uransa 1980-luvulla. Alun perin taloustieteilijäksi opiskellut Kuisma on julkaissut noin 20 kirjaa, muun muassa Suomen ekohistoriaa käsittelevän teoksen Tuli leivän antaa (Gummerus, 1997) ja katsauksen ympäristötilastojen maailmaan Matkalla ympäristöyhteiskuntaan (Tilastokeskus, 2000) sekä muita Suomen ympäristöä, maisemia ja kulttuurihistoriaa käsitteleviä teoksia.

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin kustantaja Vesa Tompurille tai tiedottaja Viivi Ängeslevälle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleita teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse pdf-tiedostona.

Kuisma, Juha: Suomalainen lato
ISBN 9789527347119
66.309
210 sivua
Sidottu, mustavalkoinen valokuvitus
Ilmestymisaika: 25.7.2019

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Juha Kuisma: Suomalainen lato (Aviador, 2019)
Juha Kuisma: Suomalainen lato (Aviador, 2019)
Lataa
Kirjailija Juha Kuisma
Kirjailija Juha Kuisma
Lataa
Suomalainen lato -kirjan kansi
Suomalainen lato -kirjan kansi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on vuonna 2012 perustettu kotimainen kustantamo, joka kustantaa kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin. Painopisteitämme ovat käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta sekä musiikkikirjat – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme