Gasum Oy

Juha Rantanen Gasumin hallintoneuvoston puheenjohtajaksi

Jaa

Yhtiökokous nimitti Gasumin hallintoneuvoston puheenjohtajaksi pitkän linjan hallitusammattilaisen Juha Rantasen 2.4.2014.

Vuorineuvos Juha Rantanen (s. 1952) on nimitetty Gasumin hallintoneuvoston puheenjohtajaksi 2.4.2014 alkaen. Hän toimii tällä hetkellä mm. Stora Enson hallituksen puheenjohtajana, Onvestin ja Crisis Management Initiativen (CMI) hallituksen jäsenenä.

Yhtiökokous nimittää hallintoneuvoston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan aina kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Väistyvä puheenjohtaja vuorineuvos Jorma Eloranta toimi puheenjohtajana kaksi peräkkäistä kolmen vuoden kautta. Muut hallintoneuvoston jäsenet jatkavat tehtävässään.

– Haluan kiittää Jorma Elorantaa kuudesta viime vuodesta Gasumin hallintoneuvoston puheenjohtajana. Uudeksi hallintoneuvoston puheenjohtajaksi halusimme myös monipuolisen yritystaustan omaavan osaajan joka on osakkeenomistajayhtiöistä täysin riippumaton. Rantanen on kokenut ja hallitustyöskentelyyn erittäin hyvin perehtynyt. Lisäksi hän on työskennellyt vastaavanlaisilla teräs- ja kemianaloilla, jota kautta hänellä on tuntemusta energia-alasta, kertoo omistajaohjauksesta vastaava osastopäällikkö Eero Heliövaara.

– Nimitetyn hallintoneuvoston puheenjohtajan Juha Rantasen osaaminen eri yrityksistä, transaktioista ja muutoksenhallinnasta ovat tärkeitä uudistuvan Gasumin kannalta. Yhtiöllämme on vahva strategia ja kovat kasvutavoitteet. Tulevaisuuden tavoitteena on, että Gasum tulee olemaan johtava toimija kaasumarkkinoilla pohjoisen Itämeren alueella, Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen kertoo.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja
Johanna Lamminen, Gasum
puh. 020 44 78602
etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

omistajaohjausosasto, osastopäällikkö
Eero Heliövaara, Valtioneuvoston kanslia
puh. 0295 160 150
etunimi.sukunimi(a)vnk.fi

Gasum on suomalainen luonnonkaasujen osaaja. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua, siirtää ja toimittaa sitä energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja liikenteelle. Gasum kehittää aktiivisesti suomalaista biokaasualaa. Yhtiö on Suomen johtava biokaasun ja nesteytetyn maakaasun tarjoaja. Gasum käynnisti useita selvityksiä biokaasun tuotannon kehittämiseksi ja nesteytetyn maakaasun (LNG) hyödyntämiseksi Itämeren laivaliikenteen polttoaineena. Gasum osti helmikuussa 2014 enemmistön norjalaisen Skangassin LNG-jakeluliiketoiminnoista.
www.gasum.fi 

Valtion omistajaohjaus on keskitetty valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosastoon. Osaston tehtävänä on valtion omistajapolitiikka, ministeriön alaisten valtio-omisteisten yhtiöiden omistajaohjaus, yhtiöiden omistuspohjan laajentaminen ja omistusjärjestelyt, osakesijoittaminen, sekä eri ministeriöiden omistajaohjauksen käytäntöjen yhteensovittaminen ja ministeriöiden välisen yhteistyön koordinointi.
www.vnk.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan (maa- ja biokaasu) asiantuntija, joka rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Gasum edistää kestävän energiatalouden syntyä lisäämällä kotimaisen biokaasun tarjontaa, kehittämällä pohjoismaista kaasuekosysteemiä ja huolehtimalla kaasun hintakilpailukyvystä. 'PUHTAASTI LUONNONKAASULLA' – GASUM.FI

The Energy company Gasum is a Finnish gas sector (natural gas and biogas) expert that is building a bridge to a carbon-neutral society on land and at sea. Gasum contributes to the creation of a sustainable energy economy by increasing the supply of Finnish biogas, developing the Nordic gas ecosystem and ensuring the price competitiveness of gas. 'CLEANLY WITH NATURAL ENERGY GASES' – GASUM.COM


Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gasum Oy

Gasum laajentaa LNG-tankkausasemaverkostoaan Ruotsiin ja Norjaan29.11.2017 09:02:00 EETTiedote

Suomalainen energiayhtiö Gasum laajentaa toimintaa Ruotsin ja Norjan liikennemarkkinoille ja alkaa tarjota nesteytettyä kaasua raskaan kaluston ajoneuvoille. Raskaan kaluston siirtyminen nesteytettyyn biokaasuun (LBG) tai maakaasuun (LNG) vähentää merkittävästi hiilidioksidi-, typenoksidi-, hiukkas- ja melupäästöjä. Kaasulla on tulevaisuudessa tärkeä rooli siirryttäessä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Gasum investerar i tankstationer för flytande biogas och naturgas till tunga fordon i Sverige och Norge29.11.2017 09:02:00 EETTiedote

Det finska energigasföretaget Gasum följer sin vision, att bygga ett nordiskt gasekosystem, genom att investera i tankstationer för flytande gas till tunga fordon. Genom att ersätta diesel med flytande biogas (LBG) eller flytande naturgas (LNG) går det att kraftigt minska utsläppen av koldioxid (CO2), kväveoxid (NOx), partiklar och buller. I framtiden kommer gas att spela en viktig roll vid övergången till ett fossilfritt samhälle.

Gasum käyttää jatkossakin puhdistamolietteitä biokaasun ja kierrätysravinteiden tuotannossa20.11.2017 15:53:10 EETTiedote

Gasum käyttää yhdyskuntien jätevedenpuhdistamoiden lietettä (puhdistamoliete) jatkossakin biokaasun ja kierrätysravinteiden tuotannossa. Yhtiö käsittelee koko Suomen yhdyskuntien puhdistamolietteistä tällä hetkellä noin neljänneksen. Yhtiö investoi biomassan käsittelyratkaisuihin ja mädätysjäännöksen lisäkäsittelyyn ravinteiden jatkojalostamiseksi. Biokaasun tuotanto on tehokas tapa toteuttaa kiertotaloutta, jolla sivuvirtojen ja biojätteiden arvo voidaan maksimoida energiana ja orgaanisena ravinteena. Biokaasua käytetään lämmön ja sähkön tuotantoon, teollisuudessa, kotitalouksissa ja liikenteessä.

Helsingin ikoninen ravintola Storyville kokkaa jatkossa kotimaisella biokaasulla – myös terassiasiakkaita lämmitetään biokaasun voimin16.11.2017 08:00:00 EETTiedote

Helsinkiläinen jazzklubi Storyville satsaa toimintansa ympäristöystävällisyyteen. Myös ravintolana toimiva klubi valmistaa tarjoilemansa ruoan jatkossa kotimaisella biokaasulla, jolla lämmitetään myös paikan kuuluisa terassi. Storyvillen käyttämän biokaasun tuottaa Gasum ja sen myynnistä ja siirrosta vastaa Suomen Kaasuenergia Oy.

Kaasun liikennekäyttö vahvasti mukana Euroopan komission puhtaan liikkuvuuden paketissa – LNG ja biokaasu mahdollistavat merkittävät päästövähennykset14.11.2017 15:39:10 EETTiedote

Euroopan komission tuore puhtaan liikkuvuuden paketti ehdottaa uusia standardeja autojen ja pakettiautojen hiilidioksidipäästöille. Samalla komissio esittää vaihtoehtoisten polttoaineiden, muun muassa LNG:n infrastruktuurin vahvistamista. Uusiutuvan kaasun mahdollisuudet nostetaan paketissa esiin, ja komission mukaan biokaasun käyttöä olisi lisättävä tulevaisuudessa.