Storytel Oy

Juha Vuorisen true crime -podcast kiilasi Storytelin top-listan kärkeen – jättimenestys saa nyt jatkoa

Jaa

Storytel julkaisee tänään Juha Vuorisen podcastin odotetun toisen kauden kokonaisuudessaan. Vieraana tällä kaudella on legendaarisen murharyhmän tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juha ”Hermo” Rautaheimo.

Juha "Hermo" Rautaheimo ja Juha Vuorinen äänittämässä podcastia.
Juha "Hermo" Rautaheimo ja Juha Vuorinen äänittämässä podcastia.

Vuorisen vieraana -podcastin ensimmäinen kausi ilmestyi viime lokakuussa. Se nousi pian ilmestymisensä jälkeen top-listan ykköseksi ja oli Storytelin kuunnelluin podcast vuonna 2019. Yhteensä podcastia on tähän mennessä kuunneltu lähes 15 000 kertaa. Nyt hehkutettu true crime -podcast saa jatkoa.

Toisen kauden jaksoissa Juha Vuorinen keskustelee 40 vuotta Helsingin rikospoliisin väkivaltayksikössä toimineen murharyhmän tutkinnanjohtajan Juha ”Hermo” Rautaheimon kanssa. Konkaripoliisin uran varrelle mahtuu useita suomalaisen rikoshistorian tunnetuimmista tapauksista aina vuoden 1997 poliisisurmista Mikkelin panttivankidraamaan ja Vilja Eerikan tapaukseen.

Rautaheimo on käynyt läpi työvuosiltaan vahvimmin mieleen jääneitä tapauksia muistelmateoksessaan Hermo – Murharyhmän mies. Muutamaan niistä pureudutaan myös Vuorisen kanssa kirjan tietoja syventäen. Mukana on myös muutamia rikoksia, joita ei ole kirjassa käsitelty.

”Rautaheimon kirjan jälkeen mieleni janosi lisää. Podcast on kuin tapausten syventävät opinnot, mutta siihen pääsee kyllä mukaan, vaikkei ole kirjaa lukenutkaan. Yksi kiinnostavimmista tarinoista oli se, miten Rautaheimo päätyi mukaan Mikkelin panttivankidraamaan”, Vuorinen sanoo.

Kiehtova rikollisen mieli

Kymmenosainen podcast nauhoitettiin intensiivisessä sessiossa yhdeltä istumalta. Rautaheimon mukaan Vuorinen osasi löytää jo tutuista tapauksista ihan erilaisia kulmia, eikä hän pelännyt kysyä tyhmiä kysymyksiä.

”Vuorinen ei ole rikostoimittaja eikä rikoskirjailija, mikä on ehdottomasti vahvuus. Rikostoimittajalle monet asiat ovat itsestäänselvyyksiä, mutta Vuorinen suhtautui asioihin uteliaasti vailla ennakkoasenteita. Se antaa kuulijoille varmasti paljon enemmän”, Rautaheimo sanoo.

Rikollisuus on teemana on kiinnostanut Vuorista aina. Hän ei fanita tai ihaile rikollisuutta, mutta häntä kiehtoo erityisesti rikollisen mieli ja elämäntarina. Mitä rikollisen historiassa on tapahtunut? Miten joku päätyy tekemään rikoksen?

”Haaveilen siitä, että saisin joskus tehdä podcastia jonkun tuomitun rikollisen kanssa. Se voisi avata ihan uudenlaisia näkökulmia. Minulla itse asiassa on jo muutama kiinnostava ihminen mielessäni”, Vuorinen paljastaa.

Vuorisen vieraana -podcastin ensimmäinen ja toinen kausi ovat kuunneltavissa kokonaisuudessaan vain Storytel-palvelussa. Myös Juha ”Hermo” Rautaheimon muistelmateos Hermo – Murharyhmän mies löytyy Storytelista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja lehdistökuuntelut:

Mirka Vesala, kustannuspäällikkö, Storytel
mirka.vesala@storytel.com
Puh. +358 50 490 0245

Kuvat

Juha "Hermo" Rautaheimo ja Juha Vuorinen äänittämässä podcastia.
Juha "Hermo" Rautaheimo ja Juha Vuorinen äänittämässä podcastia.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Storytel Oy
Storytel Oy
Hämeentie 19
00500 Helsinki

http://www.storytel.com

Storytel on yksi maailman johtavista äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluista, jonka visiona on tehdä maailmasta empaattisempi paikka tarinoiden kautta. Palvelu toimii älypuhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen kautta ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden nauttia tarinoista rajattomasti missä ja milloin vain. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli 200 000 ääni- ja e-kirjaa.

Paitsi digitaalinen kirjapalvelu Storytel on myös kasvava kustannuskonserni. Storytelin kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista, kuten Norstedts, Gummerus Kustannus, Massolit, StorySide, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B. Wahlströms ja Norstedts Kartor. Storytel julkaisee myös itse suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjasarjoja sekä podcasteja. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä 20 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Storytel Oy

Kumpaa kuuntelisit mieluummin, Michelle Obamaa vai Mercedes Bentsoa? Äänikirjapalvelu Storytel listasi kuunnelluimmat naisten elämäkerrat – miehet hallitsevat suosituimpien lukijoiden listaa6.3.2020 11:55:36 EETTiedote

Tulevana sunnuntaina 8.3.2020 vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Sen kunniaksi äänikirjapalvelu Storytel on tehnyt listan palvelussaan kuunnelluimmista naisten elämäkerroista. Kärkikolmikosta voi päätellä, miten erilaiset tarinat puhuttelevat kuulijoita, sillä skaala venyy Valkoisesta talosta Itä-Helsingin lähiöihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme