Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Juhani Junttila MRC Oulun johtajaksi

Jaa

Professori, tohtori Juhani Junttila (39) on aloittanut Medical Research Oulun, MRC:n johtajana. Junttila seuraa tehtävässä professori Riitta Kaarteenahoa, joka siirtyi lääketieteellisen tiedekunnan koulutusdekaaniksi.

Junttila on toiminut kliinisenä tutkijana Oulun yliopistollisessa sairaalassa lähes 20 vuotta. Hän on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tutkimustoimikunnan jäsen. MRC Oulun johtajana hän aloitti heinäkuun alussa.

MRC Oulu on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) ja Oulun yliopiston strateginen yhteistyöorganisaatio, joka edistää korkeatasoisen, kliinisen tutkimuksen eli potilastyön rinnalla tehtävää tutkimusta ja alan kansainvälistymistä sekä tehostaa lääketieteellisen tutkimuksen hyödyntämistä ja uusien teknologioiden käyttöönottoa sairaanhoitopiirin ja yliopiston toiminta-alueella.

Organisaatio tarjoaa tutkijoille muun muassa laboratoriotiloja ja täydennyskoulutuksia kuten GCP-etäkursseja (Good Clinical Practice). MRC Oulu jakaa vuosittain tutkijatohtoriapurahoja kliinikkotutkijoille.

Yhteistyöorganisaatio on mukana muun muassa PPSHP:n tutkimusstrategiatyössä. ”Pyrimme tehostamaan yliopistollisen sairaalan tukipalveluja niin, että kliinikkotutkijat kokisivat OYS:n houkuttelevana vaihtoehtona tehdä kansallista ja kansainvälistä tutkimusta Oulussa.”

 Junttila sanoo, että yliopistollisen sairaalan kilpailukykyisyyttä tutkijoille on hyvä miettiä nyt, kun sairaanhoitopiirissä uudistetaan organisaatiota ja rakennetaan vaiheittain uutta sairaalaa. ”Jos pystymme parantamaan uudessa sairaalassa tutkimustoiminnan infrastruktuuria, voimme potilastyön ohessa vahvistaa koulutusta ja tutkimusta ja sitä kautta yliopistollisen sairaalan vetovoimaisuutta”, Junttila painottaa.

OYS:ssä tehdään paljon kliinistä tutkimusta, joka on erittäin tärkeä osa terveyden- ja sairaanhoitoa. ”Meillä on Suomessa erinomaiset mahdollisuudet tehdä kliinistä tutkimusta. Suomalaiset rekisterit ovat erittäin luotettavia ja antavat hyvän pohjan myös kansainväliselle tutkimukselle.”

Oulun yliopistollisen sairaalan kansansairauksien ja etenkin alueellisten kansansairauksien tutkimus on hyvin vahvaa. Kuvantamisen tekniikan ja fysiikan tutkimuksessa on myös saatu erinomaisia tuloksia.

Juhani Junttilan oma tutkimusala on kardiologia, ja hän on erikoistunut kansainvälisestikin menestyneessä tutkimuksessaan sydänlihasfibroosiin. Junttila aloitti tutkimustyönsä jo opiskeluaikoina vuonna 2002 prosessori Heikki Huikurin ryhmässä. Hän valmistui lääkäriksi Oulun yliopistosta 2007 ja tohtoriksi seuraavana vuonna. Oulun yliopiston professoriksi hänet nimitettiin 2018.

Junttilalla on hyvät yhteyden kansainväliseen tutkimuskenttään, sillä hän teki väitöskirjatyötään Yhdysvalloissa Masonic Medical Research Laboratoryssa ja Kanadassa Montreal Heart Institute´ssa. Hän on ollut myös Miamin yliopistossa tutkijana vuosina 2009-2011 ja 2018-2019.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juhani Junttila, MRC Oulu, juhani.junttila@oulu.fi, 050 544 4367

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Yhteistyö uusien sairaalalääkkeiden hankinnassa tiivistyy8.9.2020 13:10:26 EESTTiedote

Yliopistosairaaloiden hankintarenkaat aloittavat yhteiset sopimusneuvottelut uusien, kalliiden sairaalalääkkeiden hankinnoista. Lisäksi perustetaan sairaanhoitopiirien yhteinen kansallinen lääkeneuvottelukunta, joka käsittelee neuvottelutuloksen. Muutos parantaa potilaiden yhdenvertaisuutta, varhaista pääsyä merkittävien uusien lääkeinnovaatioiden piiriin ja hillitsee lääkemenojen hallitsematonta kasvua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme