Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Juhannuksen herkut ja tuliaiset kauppahalleista ja toreilta

Jaa

Juhannuksen tuoreet kesäherkut ovat parhaimmillaan kauppahalleissa ja toreilla. Hakaniemen kauppahallin ja Vanhan Kauppahallin kauppiaat pistävät suven kunniaksi parasta pöytään ja ostoksille ehtii mainiosti vielä juhannusaattona kello 8–15. Hakaniemen tori ja Kauppatori palvelevat aamuvirkkujakin ja ovat avoinna juhannusaattona 6.30–15.00.

Hakaniemen torin valikoimaa.Kuva Helsingin kaupunki / Tukkutori
Hakaniemen torin valikoimaa.Kuva Helsingin kaupunki / Tukkutori

Kesän parhaiden grillattavien ja tuoreen kalan, vihannesten, marjojen ja hedelmien lisäksi kauppahalleista ja toreilta löytyy lahjoja ja tuliaisia juhannuksen kyläpaikkaan.

Hakaniemen kauppahallin Keliapuodista saat gluteenittomat tuotteet, myös makeat herkut kuten pullat ja kakut. Keliapuoti tarjoaa runsaan valikoiman myös maidottomia, munattomia ja vegaaneille sopivia herkkuja. Hakaniemen hallin toisesta kerroksesta voit hankkia suomalaista käsityötä ja persoonallisia tuomisia. Kesämökille sopivat vaikkapa puiset pullolaatikot Ritvan Polttopuusta.

Hietalahden kauppahalliin kannattaa suunnata viimeistään torstaina 22.6., sillä ravintoloistaan tunnettu kauppahalli myy myös elintarvikkeita. Le Marchésta saa ennakkotilauksella Harjun makkaroita ja perusvalikoimasta löytyy laadukkaita ranskalaisia sinappeja, pippureita, tahnoja ja muita kivoja mökkituliaisia.

Jos suuntaat Suomenlinnaan piknikille, kannattaa retkieväitä napata mukaan Kauppatorin lisäksi myös Vanhasta Kauppahallista. Esimerkiksi Hanoi Vietnamista saa tuoreita käsintehtyjä kesäkääryleitä, lämpimiä ruoka-annoksia ja hellepäivän virkistysjuomaksi tunnettua vietnamilaista jääkahvia. Vanhasta Kauppahallista löydät grilliherkut ja kalat juhannuksen juhlapöytään: esimerkiksi Annan Villiliha myy Kiven luomutilan possua sekä monenlaista pihvilihaa.

Hietalahden kauppahalli ja Hietalahden kirpputori on suljettuna perjantaista sunnuntaihin 23.–25.6. Lauantaina 24.6. ja sunnuntaina 25.6. kaikki kauppahallit ja torit ovat suljettuna. Sunnuntaikirppis palvelee Hakaniemessä sunnuntaina 25.6. kello 10–16. Kauppatorilla on mahdollisesti matkamuistomyyntiä klo 10–18.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hakaniemen hallikauppiaat ry, pj Hannu Heiskanen, p. 0400 428325, hannu.heiskanen@htp-palvelut.com
Hakaniemen ykköskauppiaat ry, pj Pirjo Passinen p. 050 591 6920, reininlihaoy@pp.inet.fi
Hietsun hallin kauppiaat ry, pj Otto Sarpaniemi, p. 041 529 2700, info@fatramen.fi
Vanhan kauppahallin kauppiaat ry, pj Anna Härö, p. 044 524 1545, anna@villiliha.fi
Helsingin kaupunki, tiimipäällikkö Merja Sorakari (Tukkutori) p. 09 310 33988, merja.sorakari@hel.fi

Kuvat

Hakaniemen torin valikoimaa.Kuva Helsingin kaupunki / Tukkutori
Hakaniemen torin valikoimaa.Kuva Helsingin kaupunki / Tukkutori
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.12.201715.12.2017 17:34Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2017/Kymp_2017-12-15_Ylja_11_Pt/index.html Jaoston seuraava kokous on 19.1.2018 klo 15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta ei puolla suunnitteluvarausta moskeijalle ja monitoimikeskukselle12.12.2017 19:24Tiedote

Kaupunkiympäristölautakunta päätti tämän päivän kokouksessaan esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus ei varaa hakijoille aluetta moskeija- ja monitoimikeskus-hankkeen jatkoselvittämistä varten. Päätös hyväksyttiin yksimielisesti puheenjohtaja Anni Sinnemäen (vihr.) tekemän ja varapuheenjohtaja Risto Rautavan (kok.) kannattaman vastaehdotuksen mukaisesti.Lautakunta toteaa päätöksensä perustelussa, että se pitää tärkeänä, että Helsingin muslimiyhteisöjen toiminnan edellytyksistä huolehditaan osana suomalaista yhteiskuntaa sekä osana pääkaupungin roolia mm. asianmukaisten tilojen osalta. Nyt käsittelyssä olevan hankkeen laajuus ja yhä avoimena olevat kysymykset ja epävarmuustekijät, ennen kaikkea rahoituksen alkuperä sekä mahdolliset rahoituslähteiden vaikutukset eivät kuitenkaan ole lautakunnan mukaan kestävä pohja tälle toteuttamisratkaisulle.  Siksi lautakunta katsoo, että tämän hankkeen osalta ei ole etenemismahdollisuuksia. Suunnitteluvarausasiasta päättää lopullisest

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme