Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Juhannuksen herkut ja tuliaiset kauppahalleista ja toreilta

Jaa

Juhannuksen tuoreet kesäherkut ovat parhaimmillaan kauppahalleissa ja toreilla. Hakaniemen kauppahallin ja Vanhan Kauppahallin kauppiaat pistävät suven kunniaksi parasta pöytään ja ostoksille ehtii mainiosti vielä juhannusaattona kello 8–15. Hakaniemen tori ja Kauppatori palvelevat aamuvirkkujakin ja ovat avoinna juhannusaattona 6.30–15.00.

Hakaniemen torin valikoimaa.Kuva Helsingin kaupunki / Tukkutori
Hakaniemen torin valikoimaa.Kuva Helsingin kaupunki / Tukkutori

Kesän parhaiden grillattavien ja tuoreen kalan, vihannesten, marjojen ja hedelmien lisäksi kauppahalleista ja toreilta löytyy lahjoja ja tuliaisia juhannuksen kyläpaikkaan.

Hakaniemen kauppahallin Keliapuodista saat gluteenittomat tuotteet, myös makeat herkut kuten pullat ja kakut. Keliapuoti tarjoaa runsaan valikoiman myös maidottomia, munattomia ja vegaaneille sopivia herkkuja. Hakaniemen hallin toisesta kerroksesta voit hankkia suomalaista käsityötä ja persoonallisia tuomisia. Kesämökille sopivat vaikkapa puiset pullolaatikot Ritvan Polttopuusta.

Hietalahden kauppahalliin kannattaa suunnata viimeistään torstaina 22.6., sillä ravintoloistaan tunnettu kauppahalli myy myös elintarvikkeita. Le Marchésta saa ennakkotilauksella Harjun makkaroita ja perusvalikoimasta löytyy laadukkaita ranskalaisia sinappeja, pippureita, tahnoja ja muita kivoja mökkituliaisia.

Jos suuntaat Suomenlinnaan piknikille, kannattaa retkieväitä napata mukaan Kauppatorin lisäksi myös Vanhasta Kauppahallista. Esimerkiksi Hanoi Vietnamista saa tuoreita käsintehtyjä kesäkääryleitä, lämpimiä ruoka-annoksia ja hellepäivän virkistysjuomaksi tunnettua vietnamilaista jääkahvia. Vanhasta Kauppahallista löydät grilliherkut ja kalat juhannuksen juhlapöytään: esimerkiksi Annan Villiliha myy Kiven luomutilan possua sekä monenlaista pihvilihaa.

Hietalahden kauppahalli ja Hietalahden kirpputori on suljettuna perjantaista sunnuntaihin 23.–25.6. Lauantaina 24.6. ja sunnuntaina 25.6. kaikki kauppahallit ja torit ovat suljettuna. Sunnuntaikirppis palvelee Hakaniemessä sunnuntaina 25.6. kello 10–16. Kauppatorilla on mahdollisesti matkamuistomyyntiä klo 10–18.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hakaniemen hallikauppiaat ry, pj Hannu Heiskanen, p. 0400 428325, hannu.heiskanen@htp-palvelut.com
Hakaniemen ykköskauppiaat ry, pj Pirjo Passinen p. 050 591 6920, reininlihaoy@pp.inet.fi
Hietsun hallin kauppiaat ry, pj Otto Sarpaniemi, p. 041 529 2700, info@fatramen.fi
Vanhan kauppahallin kauppiaat ry, pj Anna Härö, p. 044 524 1545, anna@villiliha.fi
Helsingin kaupunki, tiimipäällikkö Merja Sorakari (Tukkutori) p. 09 310 33988, merja.sorakari@hel.fi

Kuvat

Hakaniemen torin valikoimaa.Kuva Helsingin kaupunki / Tukkutori
Hakaniemen torin valikoimaa.Kuva Helsingin kaupunki / Tukkutori
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Halloween tuo Teurastamon verisen historian hetkeksi tähän päivään19.10.2017 08:00Tiedote

Teurastamo tuo karnevaalitunnelmaa pimeään syksyyn muuttumalla Halloween-viikonloppuna 3.–4. marraskuuta todelliseksi kauhun tyyssijaksi. Teurastamon Kellohallin katosta roikkui vielä 25 vuotta sitten ruhoja ja teurastajien lihaveitset iskeytyivät leikkuupöytiin. Näihin tunnelmiin palataan jälleen, kun elävät kuolleet vaeltavat Kellohallissa ja After Dark Helsinki tuo karmivan kauhukierroksen Teurastamon vanhaan suolikellariin 2.–4. marraskuuta.

Helsingin ja Espoon yhteishanke kaupunkien pienvesistöjen vedenlaadun parantamiseksi käynnistyy18.10.2017 10:28Tiedote

Helsingin ja Espoon kaupunkien Kaupunkivesistöt kuntoon -hankkeessa tavoitteena on Maunulanpuroon ja Otsolahteen johdettavien hulevesien vedenlaadun parantaminen. Molemmissa kohteissa on tarkoitus puhdistaa hulevettä ravinteista ja haitallisista aineista luonnonmukaisin menetelmin ennen sen päätymistä vesistöön. Hankkeelle on ympäristöministeriön toimesta myönnetty hallituksen kärkihankerahaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme