SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Juhannustorstaina on turha tuskastua: Näin selviät kaupan juhannusruuhkasta

Jaa

Ajattelitko tehdä juhannusostokset torstaina matkalla mökille? Niin ajattelevat kaikki muutkin. Torstai on joka vuosi juhannusviikon kovin kauppapäivä. Toisinkin voi valita: Lähes kaikki S-ryhmän ruokakaupat ovat auki läpi juhannuksen ja ostokset voi myös noutaa valmiiksi pakattuna.

Kaikki S-ryhmän ruokakaupat ovat auki juhannusaattona.
Kaikki S-ryhmän ruokakaupat ovat auki juhannusaattona.

Juhannustorstaina S-ryhmän kaupoissa on vilskettä. Päivän myynti oli viime vuonna yli kaksinkertainen edellisen viikon torstaihin verrattuna. Asiakkaita oli neljänneksen tavallista torstaita enemmän, mutta juhannuksena ostoskoriin tarttuu tavallista enemmän tavaraa.

– Joillakin mökkipaikkakunnilla juhannustorstain myynti saattaa olla paljon enemmänkin. Moni miettii optimaalista kellonaikaa juhannusostoksille, eikä tähän valitettavasti ole yleispätevää vastausta: myymälän sijainti vaikuttaa ruuhkahuippuihin huomattavasti, kertoo suunnittelupäällikkö Ville Verronen S-ryhmän vähittäiskaupasta.

Näin vältät juhannusruuhkan

Mikäli ruuhkilta haluaa välttyä, kannattaa ostosreissu suunnitella etukäteen.

  1. Tee ostokset kahdessa erässä. Hanki pitkään säilyvät tuotteet etukäteen hyvissä ajoin ennen juhannusta ja hanki tuoretuotteet vasta ennen H-hetkeä. Varhain aamulla tai iltamyöhään saattaa olla hieman hiljaisempaa.
  2. Suunnittele kauppareissu paitsi ostoslistan, myös kaupassa kulkemisen osalta. Aikaa kuluu, kun kauppaa suhaa edestakaisin, joten lista kannattaa koota sen mukaan, missä järjestyksessä tuotteet sijaitsevat kaupassa. Foodie.fi:ssä voi tarkistaa S-ryhmän kaupan tuotteidensijainnit ja palvelu järjestää ostoslistan osastoittain.
  3. Käy kaupassa kotisohvalla. Voit myös välttää kaupassa kiertelyn kokonaan: ostokset voi tilata Foodie.fi:stä kotiin toimitettuna tai hakea noutopisteestä itse valittuna ajankohtana. Tarkista noutomahdollisuus täältä: https://www.foodie.fi/blog/page/toimitusalueet-ja-noutopisteet

Näin kaupat ovat auki

Kaikki S-ryhmän ruokakaupat ovat auki juhannusaattona. Osa myymälöistä saattaa sulkea ovensa normaaliperjantaita aikaisemmin. Myymälöistä vain noin 60 on suljettuna juhannuspäivänä eli kaikkina päivinä ostoksia voi tehdä lähes 1 000 toimipaikassa.

Kellon ympäri palvelee noin 60 myymälää ja ABC-asemaa. Lisäksi Prisma Kuopiossa, Prisma Mikkelissä ja Prisma Seppälässä Jyväskylässä on vilkkaimpina kauppapäivinä ennen juhannusta laajennettu aukiolot 24/7.

Oman juhannuskaupan aukiolon voi tarkistaa S-kanavalta: https://www.s-kanava.fi/asiakasomistaja/etu-ja-bonuspaikat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ville Verronen, suunnittelupäällikkö, SOK Vähittäiskaupan ketjuohjaus, 010 768 0604, ville.verronen@sok.fi

Kuvat

Kaikki S-ryhmän ruokakaupat ovat auki juhannusaattona.
Kaikki S-ryhmän ruokakaupat ovat auki juhannusaattona.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi

S-ryhmä on osuustoiminnallinen yritysryhmä, joka muodostuu 19 alueosuuskaupasta, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnasta (SOK) sekä niiden tytäryhtiöistä. Osuuskauppojen jäsenet eli asiakasomistajat omistavat osuuskaupat, jotka puolestaan omistavat keskusliike SOK:n.

S-ryhmän keskeiset liiketoiminta-alueet ovat marketkauppa, tavaratalo- ja erikoisliikekauppa, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa, matkailu- ja ravitsemiskauppa, rautakauppa sekä rahoituspalvelut. S-ryhmän vähittäismyynti oli vuonna 2018 noin 11,5 miljardia euroa, ja se oli suurin yksityinen työllistäjä Suomessa yli 38 000 työntekijällään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Jo 350 000 suomalaista siirtynyt S-ryhmän kokonaan sähköiseen kassakuittiin – vuosittain säästyvä kuittipaperimäärä yltäisi Helsingistä pohjoisnavalle28.1.2020 09:00:00 EETTiedote

S-ryhmä julkaisi syksyllä 2016 ensimmäisenä vähittäiskaupan toimijana Suomessa sähköisen kassakuittipalvelun. Niin S-ryhmän ruokakaupoissa kuin esimerkiksi ABC- ja Sokos-ketjuissa toimiva palvelu on Suomen laajin sähköisen kassakuitin palvelu sekä ainoa palvelu, joka mahdollistaa kokonaan paperittoman kassa-asioinnin. Palvelua käyttää yli viidennes S-ryhmän asiakasomistajista, eli noin 750 000 asiakasta. Kokonaan paperittomaan asiointiin on siirtynyt noin 350 000 asiakasta.

Mielenterveystyöllä S-ryhmässä poikkeuksellisen lupaavia tuloksia – ”Työnantajilta vaaditaan kokonaisvaltaista otetta ja tabujen purkua”22.1.2020 10:01:07 EETTiedote

Mielenterveyden oireet ja niiden vuoksi lisääntyvät työkyvyttömyyseläkkeet ovat kasvava haaste työelämälle. S-ryhmässä tehty kehitystyö osoittaa, että ilmiötä tulee tarkastella kokonaisvaltaisesti. Mielenterveyden ongelmat linkittyvät usein moniin elämän osa-alueisiin kuten elintapoihin, elämäntilanteeseen ja elämänhallintaan. Työkulttuurilla ja esimiehillä on erityisen iso vaikutus. S-ryhmän Nuori Mieli Työssä -ohjelmassa kehitetyllä Mielen tuki -mallilla on saatu lupaavia tuloksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme