Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Juhlaseminaari: EU-jäsenyys 25 vuotta – yhteistyötä vihreämmän Euroopan hyväksi

Jaa

Suomi, Ruotsi ja Itävalta liittyivät Euroopan unioniin samaan aikaan vuonna 1995. Merkkivuoden kunniaksi Hanasaari järjestää yhteistyössä Ruotsin ja Itävallan Helsingin suurlähetystöjen, Suomen ulkoministeriön ja Ulkopoliittisen instituutin (FIIA) kanssa virtuaalisen juhlaseminaarin 4. joulukuuta. Seminaarissa on mukana ministereitä ja ympäristöalan asiantuntijoita ja esiintymässä muusikkoja.

Seminaarin lähtökohtana on Euroopan vihreän kehityksen ohjelma (European Green Deal), Euroopan komission aloite, jonka tavoitteena on ilmastoneutraali EU. Sen tavoitteina ovat puhdas kiertotalous, päästöjen vähentäminen ja biologisen monimuotoisuuden heikkenemisen hillintä.

Puhujien joukossa ovat muun muassa Suomen, Ruotsin ja Itävallan eurooppaministerit Tytti Tuppurainen, Hans Dahlgren ja Karoline Edtstadler. Ohjelman musiikkiannista vastaavat taiteilija Marika Krook ja pianisti Maija Weitz, jotka esittävät musiikkia suomalaisin, ruotsalaisin ja itävaltalaisin vivahtein.

Aika: 4. joulukuuta 2020 klo 10–11.30 (9–10.30 Ruotsin aikaa)

Paikka: online-tapahtuma (ennakkoilmoittautumisella)

Ohjelma:                

10.00 Tervetulosanat, Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman

10.03 Ruotsin, Suomen ja Itävallan eurooppaministerien videotervehdykset

10.30 Keynote-puheenvuorot: Suomen, Ruotsin ja Itävallan näkökulmia Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaan

* Georg Rebernig, Managing Director, Itävallan ympäristövirasto (Umweltbundesamt)

* Mari Pantsar, johtaja, Hiilineutraali kiertotalous, Sitra

* Nina Ekelund, pääsihteeri, Hagainitiativet – aktiivista ilmastovastuuta edistävä yritysverkosto 

* Keskustelun yhteenveto: Marco Siddi, vanhempi tutkija, Suomen Ulkopoliittinen instituutti

11.20 Yleistä keskustelua EU:n tulevaisuudesta ja vihreän kehityksen ohjelmasta

* Itävallan suurlähettiläs Maximilian Hennig

* Ruotsin suurlähettiläs Nicola Clase

* Ulkoasiainministeriön ilmastosuurlähettiläs Jan Wahlberg

Osa ohjelmasta on nauhoitettu ennalta. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä: www.hanaholmen.fi/sv/event/after-25-years-of-common-eu-membership/

Lisätietoja: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, puh. +358 40 767 7373, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme