Espoon kaupunki - Esbo stad

Juhlavuoden penkit saivat espoolaiset tarinoimaan

Jaa

Kaupunkilaiset ovat ottaneet ilolla vastaan Suomi100-penkit, jotka Espoon kaupunki asensi paikalleen keväällä.

Penkkeihin kerättiin espoolaisten omia tarinoita karttakyselyllä, minkä lisäksi tarinoita on voinut lukea ja kirjoittaa älypuhelimella penkkeihin kiinnitettyjen QR-koodien ja NFC-tunnisteiden avulla.

Syyskuun loppuun mennessä penkkeihin on kirjoitettu lähes 400 kertaa.

– Espoolaiset innostuivat tarinoista oikein kunnolla, iloitsee ympäristömuotoilija Niko Riepponen. – Suurin osa kirjoituksista on iloisia tervehdyksiä, sää- ja luontohavaintoja, mutta mukaan mahtuu myös lyhyitä tarinoita.

Myös ilkivaltaan on puututtu kirjoituksissa hanakasti. Osa uusista penkeistä kun on jo ehditty sotkea.

Perkkaan asukaspuiston lähellä oleva penkki sai käyttäjänsä tarinoimaan seuraavasti:

Muutin Perkkaalle, kun lapseni olivat 1 ja 3 vuotta. Perkkaan asukaspuisto oli meille vuosien ajan tärkeä paikka. Täällä tapaa muita perkkaalaisia lapsiperheitä ja lasten on turvallista leikkiä. Nykyään tämän penkin tienoilla tulee viivähdettyä sen vuoksi, että ihan tässä vieressä sijaitsee Perkkaan keskeisin Pokémon Go -sali. :)

Pitkäjärven rannan penkillä nimimerkki Sara ja äiti tunnelmoi syksyä:

Me ollaan täällä rannalla. Kuultiin tikka ja nähtiin orava. On ihanan syksyinen sää!

Suomi100-penkkejä on kaupungilla yhteensä 100 kappaletta. Penkkien paikat valittiin kaupunkilaisten toiveiden perusteella. Penkkien sijainnit voi katsoa kartalta: penkki.maptionnaire.com.

Istahda penkille ja jätä oma tarinasi!

Yhteyshenkilöt

ympäristömuotoilija Niko Riepponen, Espoon kaupunki, kaupunkitekniikan keskus, puh. 046 877 1927, niko.riepponen@espoo.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme