Suomen kirjastopalvelu Oy

Juhlavuosi: Kirjastopalvelussa on työskennelty kirjastojen ja lukemisen puolesta jo 60 vuotta

Jaa
Suomen kirjastopalvelu Oy täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Yleisiä kirjastoja palvelemaan perustetun Kirjastopalvelun missiona on toimia julkisten opetus- ja sivistyspalveluiden edistäjänä.

Kirjastopalvelu eriytettiin omaksi yhtiökseen Suomen kirjastoseurasta 1.9.1961. Kirjastojen palveleminen on ollut yhtiön toiminnan punainen lanka perustamisesta saakka. Kirjastoseura on edelleen yksi yhtiön omistajista ja työtä tehdään lähellä asiakasta, kirjastoa.   

Viime vuosien aikana Kirjastopalvelun toiminnassa on panostettu myös oppimateriaalien välittämiseen kunnille. 

"Oppimateriaaleissa digitaaliset sisällöt kasvattavat koko ajan suosiotaan. Myös toisen asteen maksuttomuus näkyy meillä myynnissä", kertoo  Kirjastopalvelun toimitusjohtaja Katriina Jaakkola. 

Työ kirjastojen ja oppimisen puolesta tukee sivistystä, lukemisharrastusta ja kirjallisuutta. 

“Ilman kirjallisuutta kieli köyhtyy ja ilman kirjastoja kirjallisuus köyhtyy. Vaikka kirjastoille asetetaan yhä laajempia tehtäväkokonaisuuksia, on lukemisen ja kirjallisuuden edistäminen edelleen niiden tärkein tehtävä.”

Vaikka kirjastojen perustarpeet eivät ole juurikaan muuttuneet vuosien saatossa, on tuotteita kehitetty sekä rikastuttamaan kirjastojen palveluita että vastaamaan ajan tarpeita. Laajat luettelointitiedot toimitetaan kirjastoille sähköisessä muodossa, kirjastokirjat muovitetaan ympäristöystävällisellä BIO-kirjamuovilla ja kirjastojen tilat kalustetaan toimiviksi ja viihtyisiksi. 

Viimeistään korona osoitti myös kirjastojen digitaalisten palveluiden merkityksen. Lainaajat voivat lukea ja kuunnella kirjallisuutta ääni- ja e-kirjoina. Myös elokuvia voidaan katsoa verkon välityksellä. Elokuvien suoratoistopalvelu Viddla onkin saanut hyvää palautetta kirjastoilta ja lainaajilta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot

Suomen kirjastopalvelu Oy, toimitusjohtaja Katriina Jaakkola, katriina.jaakkola@kirjastopalvelu.fi, puh. 050 371 7177
Suomen kirjastopalvelu Oy, viestintäjohtaja Vilja Perttola, vilja.perttola@bookygroup.fi, puh. 040 755 3319

www.kirjastopalvelu.fi

Tietoja julkaisijasta

Suomen kirjastopalvelu Oy
Suomen kirjastopalvelu Oy
Työpajankatu 13 A, 5. krs
00580 Helsinki

https://www.kirjastopalvelu.fi

Suomen kirjastopalvelu Oy on Suomen monipuolisin kirjastomateriaalien, -palveluiden ja kalusteiden toimittaja. Yhtiö välittää myös peruskoulujen ja toisen asteen oppilaitosten oppimateriaaleja kunnille. Kirjastopalvelun osana toimii kirjakustantamo Avain.

Suomen Kirjastoseura omistaa Kirjastopalvelusta 10 prosenttia. Kirjastopalvelu on osa Booky Groupia. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen kirjastopalvelu Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme