Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Juhlavuotta viettävä energiansäästöviikko valloittaa Espoon

Jaa

Valtakunnallista energiansäästöviikkoa vietetään tänä vuonna 9.–15. lokakuuta, jolloin teemaviikko täyttää 20 vuotta. Espoon kouluissa ja päiväkodeissa järjestetään viikon aikana ohjelmaa energia-aiheisten oppituntien ja tehtävien muodossa.

”Energiansäästöviikon 20-vuotisjuhlan kunniaksi tavoitteena on ollut saada teemaviikkoon mukaan 20 espoolaista esikouluryhmää, 20 päiväkotia sekä 20 koulua. Myös 20 kuntapäättäjää on haastettu mukaan”, energia-asiantuntija Tiina Seppälä Tilapalveluista kertoo.

Teemaviikolla opitaan uutta energiansäästöstä

Koululaisille on luvassa energia-asioihin keskittyviä oppitunteja ja tehtäviä. Esikoululaiset pääsevät viikon aikana oppimaan uutta vedenkulutuksesta muun muassa mittaamalla, kuinka paljon hanasta tulee vettä. Lasten havaintojen avulla hanoja voidaan säätää kuluttamaan vettä vähemmän.

Kuntapäättäjät on haastettu tekemään ympäristöystävällisiä valintoja omassa arjessaan esimerkiksi valitsemalla oman auton sijasta julkinen liikenne ainakin kerran viikon aikana. Kaupunki kannustaa myös henkilöstöään kiinnittämään viikon aikana erityistä huomiota energiatehokkuuteen ja esimerkiksi syntyvän jätteen määrään.

”Säästetty energia säästää luontoa, ilmastoa ja rahaa,” Seppälä muistuttaa.

Energiansäästöviikko on vuosittain viikolla 41 toistuva kampanja, jonka aikana kiinnitetään huomiota energiansäästöön ja tottumuksiin käyttää energiaa.

Espoon kaupunki luo kestävää tulevaisuutta yhdessä asukkaiden ja kumppanien kanssa sekä osana pääkaupunkiseutua. Vuosina 2016 ja 2017 Espoo on valittu Euroopan kestävimmäksi kaupungiksi. Espoon tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2030.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Energia-asiantuntija Tiina Seppälä, Tilapalvelut
puh. 043 827 1186
tiina.seppala@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme